Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Για εκθρόνιση της ΝΔ και θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει ο γαλλικός Τύπος

Για εκθρόνιση της ΝΔ, σε Αθήνα και Αττική κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η διδικτυακή έκδοση της συντηρητικής γαλλικής εφημερίδας Le Figaro, η οποία τονίζει στο ίδιο δημοσίευμα τη μεγάλη επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Le Figaro κάνει επίσης λόγο για έναν μαραθώνιο που έχει ξεκινήσει στη χώρα μας για την ευαισθητοποίηση των εκλογέων ώστε να μειωθεί όσο γίνεται η αποχή.

Σε δημοσίευμα της, η γαλλική Libération τονίζει ότι έφτασε «Η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ» εκτιμώντας ότι...
η Ρένα Δούρου και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης «ενσαρκώνουν, στο εξής, την ελπίδα για μία τιμωρητική ψήφο στις ευρωεκλογές, κατά της πολιτικής λιτότητας». Επίσης, σημειώνει ότι αυτή η ψηφοφορία θεωρήθηκε «τεστ» για τον κυβερνώντα συνασπισμό, ο οποίος, «κούνησε το κόκκινο πανί του φόβου εξόδου από το ευρώ».

Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, η Libération υποστηρίζει ότι με ένα προβλεπόμενο ποσοστό 4% για τις ευρωεκλογές, προτίμησε να κατέβει κάτω από την ομπρέλα ενός συνασπισμού με το όνομα «ΕΛΙΑ». Κατά τις εκτιμήσεις της ίδιας εφημερίδας και η ΝΔ βλέπει να χάνει μέρος του εκλογικού σώματος της, έπειτα από επιβολή του φόρου για τα ακίνητα.

Το άρθρο της Libération υποστηρίζει ότι το ΣΥΡΙΖΑ «γράφει την Ιστορία» και ότι πέτυχαν ένα άνοιγμα στο μοιρολατρικό τείχος των πολιτικών λιτότητας στην Ευρώπη» .

Το ίδιο δημοσίευμα της Libération αναφέρεται και στη Χρυσή Αυγή η οποία χαρακτηρίζεται απο το συντάκτη ως η «Μόνη ανησυχητική σκιά που φαίνεται να ριζώνει στο ελληνικό πολιτικό τοπίο».
Από το koutipandoras