Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Ολομέτωπη επίθεση Κουτσούμπα κατά ΣΥΡΙΖΑ

«Στην Ελλάδα παριστάνει το λιοντάρι και πάει στις Βρυξέλλες και γίνεται σκυλάκι του καναπέ», είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση.  
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε εκ νέου ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στο Toc.gr.  Μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και στον παλαιότερο χαρακτηρισμό που χρησιμοποίησε (τον είχε ονομάσει «λιοντάρι»), ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε:

«Έκανα μια παρομοίωση ότι στην Ελλάδα παριστάνει το λιοντάρι -γιατί με ρώτησε μία συνάδελφός σας σε μία εφημερίδα- και πάει...
στις Βρυξέλλες και γίνεται σκυλάκι του καναπέ. Είναι μια έκφραση, θα μπορούσες να πεις οτιδήποτε. Τι θέλουμε να σηματοδοτήσουμε με αυτό; Ή και με τις κωλοτούμπες. Και αν θέλετε για να μιλάμε ειλικρινά, γιατί εμείς μιλάμε πάντα ειλικρινά, όχι μόνο συζητώντας με εσάς αυτή τη στιγμή, αλλά απευθυνόμενοι στον κόσμο κυρίως, εμείς δεν κρύβουμε λόγια. Να πω ότι δεν είναι και πετυχημένη η έκφραση κωλοτούμπες;»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε:

«Μας ρωτάνε πολλοί άνθρωποι, όταν κάνουμε περιοδείες, «έχει διαφορές ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ;». Έ, πώς δεν έχει διαφορές; Εμείς δεν τους ταυτίσαμε ποτέ. Αλλά να σας πω που βρίσκονται οι διαφορές; Ας πάρουμε για παράδειγμα αυτό το ζήτημα που συζητιέται, τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και τους εταίρους για το χειρισμό του χρέους, των δανείων κλπ. Η ΝΔ μιλάει για ελάφρυνση του χρέους, ότι θα διαπραγματευτεί ελάφρυνση του χρέους με τη μορφή της επιμήκυνσης και της μείωσης των επιτοκίων, κυρίως αυτό προβάλλει… Και η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ, που μιλάει πάλι για ελάφρυνση του χρέους, ότι θα διαπραγματευτεί -εντάξει «πιο σκληρά», χτυπώντας «πιο δυναμικά το χέρι στο τραπέζι»- θα τον ακούσουν ή δεν ξέρω τι, όμως μιλάει για κούρεμα του χρέους. Και οι δυο προτάσεις είτε με λίγο κούρεμα είτε με περισσότερο κούρεμα είτε με επιμήκυνση, οδηγούν μαθηματικά σε καινούργια αντιλαϊκά μέτρα. Γιατί ξέρουμε σήμερα -κι αυτό δεν το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ π.χ η κυβέρνηση το έχει πει δημόσια, μέσω του πρωθυπουργού, όλοι το λένε, και από αυτή την άποψη δεν της κάνουμε κριτική, γιατί λένε ειλικρινά τουλάχιστον αυτό που θα κάνουν- ότι σήμερα, αύριο, θα διαπραγματευτούν μέσα στην ΕΕ και βεβαίως θα προχωρήσουνε στις αναδιαρθρώσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει «και εμείς θα κάνουμε αναδιαρθρώσεις, αλλά δεν θα επιβάλλουμε οικονομικά μέτρα». Όμως η ίδια η ιδέα της αναδιάρθρωσης σημαίνει οικονομικά μέτρα. Δεν μπορείς να κάνεις αναδιάρθρωση χωρίς να πάρεις μέτρα».

Από efsyn