Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Καλά, γιατί πανηγυρίζουν αυτοί οι Συριζαίοι;

«Δεν έχουν σχέση τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών με το πολιτικό σκηνικό» έλεγε κομπάζοντας το απόγευμα της Κυριακής ο κύριος με τη σκούρα γραβάτα και τα σοφιστικέ γυαλιά εξηγώντας στο παραπλανημένο τηλεοπτικό κοινό πως σήμερα δεν ψηφίσαμε για κυβέρνηση, αλλά για το ποιος θα μαζεύει τα σκουπίδια από τη γειτονιά μας. 

Ο άλλος, ο πιο στριφνός, ζητούσε χρόνο για πιο ασφαλή συμπεράσματα και μας πρότεινε να περιμένουμε την συνολική εικόνα λίγο πριν πάμε για ύπνο θυμίζοντας κάτι...
πρόωρους πανηγυρισμούς παλαιών εποχών.

Ο διπλανός του με το ιδρωμένο μέτωπο, έψαχνε κάτι χαρτιά κάνοντας προσθέσεις και κάτι μουρμούραγε για τον Νικήτα και για τις «αντανακλάσεις» των συνδυασμών. Μην πούμε και για τον επαγγελματία που έκρουε τον κώδωνα, την αποχή φυσικά, που αν δεν ληφθεί υπόψιν κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε σε λανθασμένες εντυπώσεις. 

Και ο άρτι αφιχθείς στην Ελλάδα τηλεθεατής περίμενε πως από στιγμή σε στιγμή ο πρωθυπουργός θα κατέβαινε πεζή ώς το Σύνταγμα για να πανηγυρίσει μαζί με τον Σπηλιωτόπουλο και τον Κουμουτσάκο την μεγάλη αύξηση των ποσοστών της Ν.Δ. σε σχέση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 ή κάτι τέτοιο τέλος πάντως. 

Αυτά έβλεπε ο άνθρωπος κι αναρωτιόταν γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά στην Κουμουνδούρου, στα Προπύλαια και την Κοραή. "Μα καλά, γιατί πανηγυρίζουν αυτοί οι Συριζαίοι;" ρωτούσε σύσσωμο το πάνελ. "Δεν βλέπουν τηλεόραση; Δεν ξέρουν αριθμητική; Δεν παρακολουθούν Βορίδη που τα πρόσθεσε και τα μέτρησε τσεκουράτα και άρα έφαγε σκόνη ο Γαβριήλ;".

 Και όποιος δεν τον πίστευε μπορούσε απλώς να ρωτήσει και τη Λιάνα για να πειστεί. Με λίγα λόγια, κάποιοι «ανεξάρτητοι» υποψήφιοι που είχαν καταλάβει από προχθές τι τρέχει και ζητούσαν τα ποσοστά τους να έχουν λευκό χρώμα στις οθόνες διατήρησαν τις δυνάμεις τους, στις οποίες αν προστεθούν και οι ψήφοι των φίλιων δυνάμεων, κατατρόπωσαν τους λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα νικητής να είναι φυσικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Μεγάλος χαμένος ήταν φυσικά αυτός που επιχείρησε να δώσει δημοψηφισματικό χαρακτήρα στην αναμέτρηση και καλό θα είναι οι παρασυρμένοι οπαδοί του να επιστρέψουν ησύχως σπίτι τους γιατί υπάρχει και ο δεύτερος γύρος, όπως τους απείλησε με νόημα η Λιάνα. 

Κατσάκος Πέτρος από avgi