Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Είναι ψεύτες και το παραδέχονται ανοιχτά, ομολογούν δήθεν αισχυντηλά τα παλαιά ψέματά τους, ώστε να μας προετοιμάσουν για τα καινούργια.

Η Μαρία Σπυράκη έσωσε το έθνος!
Γνωρίζατε ότι στο διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ των εκλογών του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 κατέφταναν σχεδόν καθημερινά στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας αεροπλάνα από την Ιταλία; Γνωρίζατε ότι τα αεροπλάνα αυτά ήταν γεμάτα χρήματα που διοχετεύονταν στην Τράπεζα της Ελλάδος και από εκεί στις εμπορικές τράπεζες; Για να μη φαλιρίσουν, λέει, οι τράπεζες και μαζί τους και...
τα κόμματα της εξουσίας. Εσείς προφανώς δεν τα γνωρίζατε όλα τούτα, τα γνώριζε όμως η κ. Μαρία Σπυράκη, η τότε κυβερνητική ρεπόρτερ του Μega και νυν υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ.

«Η συνείδησή μου, ως πολίτη, ως Ελληνίδας, δεν μου επέτρεψε να δω το δημοσιογραφικό μου συμφέρον. Εκτίμησα ότι δεν έπρεπε να το πω. Το πήρα στο μαξιλάρι μου, κύριε Χατζηνικολάου» δήλωσε η κ. Σπυράκη στην εκπομπή «Στον Ενικό» του Star. «Η χώρα», συνέχισε, «τότε καιγόταν και εκτίμησα ότι δεν έπρεπε να το πω. Πίστευα ότι αυτό ήταν το εθνικό μου καθήκον». Η κ. Σπυράκη έδρασε ως Ελληνίς, έψαυσε την άγρια πέτρα του βουνού, γεύτηκε την αλμύρα του πελάγου, αφουγκράστηκε τη βοή των προγόνων και μετά είπε ψέματα, για να διασώσει το έθνος, το δικό μας έθνος, όχι το "Έθνος" του Μπόμπολα.

Αν είχε αφουγκραστεί εις βάθος τους προγόνους, η κ. Σπυράκη θα είχε ακούσει και τη φωνή του ποιητή: «Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθές». Σιγά τα ωά. Τι να μας πούνε τώρα οι σολωμοί, τι να φτουρήσουνε μπροστά στον μέγα ποιητή του βραδινού δελτίου; Πήγαν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος στην παρουσίαση κάποιας από τις ποιητικές συλλογές του Διονύσιου; Δεν πήγαν.

Μια που το έφερε η κουβέντα, η κ. Σπυράκη είχε ενημερώσει άραγε τον διευθυντή ενημέρωσης Χρήστο Παναγιωτόπουλο για το θέμα; Οι υπόλοιποι συντελεστές του δελτίου, η Όλγα, ο Γιάννης, ο Παύλος, γνώριζαν για τα σούρτα φέρτα των αεροπλάνων; Αν δεν γνώριζαν, έχει καλώς. Αν γνώριζαν, όμως, τότε το όνειδος της παραπληροφόρησης πέφτει πάνω σε ολόκληρο το δελτίο του Μega. Όλοι μαζί μάς είπαν τα ψέματα και δεν ήταν η πρώτη φορά. Διότι, εκτός από τη Σπυράκη, τη ρετσινιά του δεδηλωμένου ψεύτη την κουβαλάει και ο Πρετεντέρης, ο οποίος έχει αποκαλύψει στο παρελθόν τα εξής: «Όλοι ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι βιώσιμο, αλλά μας έλεγαν μην το πείτε τώρα, δεν είναι σωστό. Έλεγαν όλοι ότι το χρέος είναι βιώσιμο και εμείς δεν τους απαντούσαμε 'όχι, δεν είναι!'. Δεν τους λέγαμε ότι αυτά είναι βλακείες».

Έχουν καβαλήσει τζάμπα μια δημόσια συχνότητα, ένα δημόσιο αγαθό και το χρησιμοποιούν για να κρύβουν την αλήθεια, να κοροϊδεύουν τον κόσμο, να προστατεύουν το καθεστώς που τους θρέφει. Είναι ψεύτες και το παραδέχονται ανοιχτά, ομολογούν δήθεν αισχυντηλά τα παλαιά ψέματά τους, ώστε να μας προετοιμάσουν για τα καινούργια.