Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Γαλαζοπράσινοι παπατζήδες!

Απάτη για παπατζήδες
Του Μάκη Νοδάρου

Mε την καθημερινή αγωνία των οικονομικά αδύναμων, των απολυμένων, των εξαθλιωμένων και των κατατρεγμένων πολιτών «παίζει» σαδιστικά το έκτρωμα της δικομματικής κυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και οι παρατρεχάμενοί τους, κάνοντας πολιτική της ντροπής, με το κοινωνικό βοήθημα από το δήθεν πλεόνασμα.

Χωρίς ίχνος ντροπής ή αναστολών την παραμονή του Πάσχα, ο παχυλά αμειβόμενος γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, έδωσε δήθεν οδηγίες για τα πολύ απλά βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι φτωχοί πολίτες μέσα από το Διαδίκτυο, προκειμένου να λάβουν...
το πεντακοσάρικο της ντροπής.

Μόνο που αυτός όπως και η κυβέρνησή του δεν είπαν την αλήθεια στους πεινασμένους πολίτες. Οτι δηλαδή η ιστορία με το κοινωνικό βοήθημα είναι μια αριστοτεχνική απάτη που θα τη ζήλευαν ακόμη και οι επαγγελματίες παπατζήδες. Το διαπίστωσα ο ίδιος χθες το μεσημέρι, όταν υπέβαλα μέσω του λογιστή μου τα σχετικά δικαιολογητικά στην ηλεκτρονική φόρμα του υπουργείου Οικονομικών.

Δηλαδή: Εισόδημα έτους 2012 μόλις 3.200 ευρώ. Σύζυγος άνεργη. Ενα ανήλικο παιδί. Μηδέν περιουσιακά στοιχεία. Ιδιοκτήτης μεταχειρισμένου Ι.Χ. μοντέλου 2003 και διαμονή μαζί με την οικογένειά μου σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα. Η απόρριψη της αίτησής μου από το σύστημα δεν αποτέλεσε έκπληξη για μένα, αφού λίγες ώρες νωρίτερα δεκάδες φτωχοί συμπολίτες μου, μού είχαν τηλεφωνήσει από όλη τη Δυτική Ελλάδα για να μου καταγγείλουν οργισμένοι την προκλητική σε βάρος τους κοροϊδία…

Οπως για παράδειγμα ο άνεργος από την Αλφειούσα Ηλείας με ένα παιδάκι τριών ετών, με μηδενικό εισόδημα τα 3 τελευταία χρόνια που φιλοξενείται απ” τους γονείς του και ο οποίος δεν δικαιούται το επίδομα επειδή τον φιλοξενούν οι γονείς του! Δηλαδή έπρεπε ο συμπολίτης μας να είναι άστεγος με το παιδί του στους πέντε δρόμους… για να πάρει το επίδομα. 

Αν υπάρχει ακόμη έστω και λίγη «τσίπα» στους νοσηρούς εγκέφαλους του εμπαιγμού και της αθλιότητας σε βάρος των φτωχών πολιτών, από σήμερα κιόλας θα πρέπει να πάνε στα σπίτια τους.

Από enet