Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Γιατροί σε στάση, υπουργός στο τουίτερ

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ», ΤΙΤΙΒΙΖΕΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Μπλόκο στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία ξεκίνησαν από χθες οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Αττικόν», εξαιτίας των συνθηκών εργασίας στο νοσοκομείο, αλλά και απλήρωτων εφημεριών και υπερωριών.

Παρ' ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης άφησε να διαρρεύσει χθες ότι η συμμετοχή των εργαζομένων στη στάση εργασίας ήταν περιορισμένη και ότι άμεσα θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν κανονικά τον αγώνα που ξεκίνησαν.

Αλλωστε αμφισβητούν το γεγονός ότι θα πληρωθούν έως αύριο, όπως διαβεβαίωσε μέσω...
twitter ο υπουργός Υγείας.

Το σωματείο των εργαζομένων έχει ξεκινήσει κινητοποιήσεις έπειτα από απόφαση της γενικής τους συνέλευσης και συγκεκριμένα επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας 7 π.μ.-9 π.μ., συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας 9 π.μ.-11 π.μ. και στη συνέχεια συνελεύσεις. Και αυτό επειδή το νοσοκομείο εδώ και καιρό λειτουργεί με εξαιρετικές δυσκολίες, αφού παρουσιάζει δραματικές ελλείψεις ακόμη και σε φάρμακα και βασικά υλικά.

«Είμαστε απλήρωτοι για εφημερίες και υπερωρίες εδώ και 6 μήνες. Το νοσοκομείο είναι υπό κατάρρευση, αφού δεν υπάρχουν οι απαραίτητες ποσότητες σε φάρμακα και υλικά» λέει στην «Ε» ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων Γιάννης Πλαγιανάκος και συνεχίζει: «Μηχανήματα δεν συντηρούνται, εξοπλισμός χαλάει και οι ασθενείς αναγκάζονται να πηγαίνουν στον ιδιωτικό τομέα, υλικά δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας κάνει δηλώσεις ότι θα πληρωθούμε, ενώ τα εντάλματα πληρωμής δεν έχουν φύγει καν από το νοσοκομείο. Στην καλύτερη περίπτωση αν επιταχυνθούν οι διαδικασίες μπορεί να εισπράξουμε κατά τα μέσα Μαΐου» καταλήγει μεταξύ άλλων.

Πάντως οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν κανονικά τις στάσεις εργασίας τους με μπλόκα στα εξωτερικά ιατρεία, ενώ κατηγορούν τον Αδωνι Γεωργιάδη για επικοινωνιακά παιχνίδια με το θέμα της αποπληρωμής τους.

Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ από enet, μοντάζ Γρέκι