Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Ως Διακορευμένη ...Μπαλτακειάς...

Γράφει ο Μήτσος ο Τούφας 

Πώς είπατε ? Μπαλτάκος?
Ques que ce Μπαλτάκος.
 Δεν τον γνωρίζουμε μουσιού. Κανείς δεν τον γνωρίζει ούτε..
κατά Μαξίμου μεριά, ούτε κατά Ρηγίλλης.
Πως? Ητο γραμματεύς της κυβέρνησης?

 Τι λες ρε παιδί μου!!!. Δηλαδή ο τύπος που καθότανε στον ήλιο και λιαζότανε, κει στη γραφειάρα του στου Μαξίμου,  αυτός ήτο?

Μα αφού μας διαβεβαίωσαν άπαντες, πως ο  εν λόγω μόρτης ήταν παντελώς άγνωστος και αυτοφυής ως ραδίκιον στη γραμματεία της κυβέρνησης. Έτσι φυτρώνουν κει οι γραμματείς..... Και οι Φαρισαίοι..... 
 Μάλιστα και  πράκτορας να πούμε. Το δήλωσε μετά πλήρους σοβαρότητος πως  έκανε τον πράκτορα  λέει... 
στα Χρυσαύγουλα για να παίρνει πλεροφορίες.
Με τι σκοπό?
Ιερό  ω!!! Ελληνικέ λαέ.
 Να ξαναγυρίσωσι τα 500 χιλιάδε ξεστρατισμένα γίδια στο μαντρί.
Κοτζάμ μισό μύριο ξεστρατημένοι ψήφοι έτσι αφήνονται?. Τώρα θα μο πεις, αντί να παίρνει πλεροφορίες, έδινε. Ε τι να κάνουμε έχουμε κι αποτυχίες.
   
Αν ήξερε ο Τόνυ? Σαφέστατα όχι. Μια δυο φορές είχανε ιδωθεί τα τελευταία σαράντα χρόνια όπου ήσανε  αυτοκόλλητοι. 
 Τώρα δα  τόμαθε κι αυτός, όπως  κι ούλοι οι άλλοι ευτυχείς   συν-κυβερνώντες μας,   πως ο τύπος κει στο Μαξίμου που κανόνιζε  τα πάντα ήταν ο Μπαλτάκος ΄Ολοι νόμιζαν πως ήταν κάποιος ονόματι Χαμοκελάιδας  αν έχετε ακουστά....
Ο Χονδρομπέννυ?
Αυτός είχε ανθιστεί ένα πρόβλημα γενικού περιεχομένου λέει, αλλά δεν μπορούσε να το συγκεκριμενοποιήσει. Τι νομίζετε  ότι αυτού του είδους τα προβλήματα είναι μπέμπες των εξακοσίων πενήντα χελιάρικων ? Κάνεις βζζζζτ!!!! και λάκισες? Αμ δε !!! 
  
Tι παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη μο λέτε τώρα? Πουτές. Δεν γένονται αυτά. Αμα το είπε κι o γίγας Αθανασίου με τις αλλεπάλληλες επιτυχίες  και την έλληψις λόγων  παραίτησις, ομού με τον άλλον τον muppetshow, Δένδια, έτσι θάναι.
Υστερις για να  πω και τον φόβο μου, κρύβετε λόγια μη και   ξαμολήσουν κατά δω πάνω   τον υιό Μπαλτάκο πούναι και βατράχι, χουλιγκάνος και ερίφης, έχει και αίμα μανιάτικο  και  μας πλακώσει στις ογλήγορες. 
Να τιμωρηθεί? Τι λέτε τώρα.  Εδώ διόρισαν καμιά πενηνταριά μπροστά απ αυτόν ως νάρθει η σειρά του και   θα τον διώξουν? Δικό τους  παιδί?
 Γιατί τι έκανε?
 Τον πατήρ υπεράσπισε.
 Σάματις δεν έχει χιλιάδες άλλους  άσχετους  να τους σεντράρει ο Κεριάκος? Στους δικούς τους  θα πέσει? Εξ άλλου θέτε νάχουμε και δράματα από κανέναν  βαθέως συγκεκινημένο Άδωνη? (Μα ο ορισμός της καραμ@λακίας πια?)
Εξ άλλου  το είπε και ο'' μπράβο Ρούλα'' Κεδίκογλου''Το θέμα είναι ήσσονος σημασίας και μην ασχολείσθε. Αφέτε εμένα να σας ταΐζω τις ψυχωτικές  παπαριές που λέω ολημερίς κι οληνυκτίς για τον Τσίπρα και να σας τα πρήζω. Βγάζω και γέλιο να πούμε'' 
Αλλά τέτοιοι είστε ούλοι σας ορέ Ελληνες. Αχάριστοι. Αντίς να βγείτε στους δρόμους  με σημαίες στα χέρια και να ζητωκραυγάζετε τον Σαμαρά, τον Μπέννυ, την ευεργέτη μας Μέρκελ και τα παιδιά της τρόικα, που βγαίνουμε στας αγοράς με το κεφάλι ψηλά, το κορμί ίσιο (μπρος και πίσω) και  δανειζόμαστε χρήμα ανέτως νάχουμε να περιδρομιάζουμε, σεις γκρινιάζετε για τα δανεικά και τις τζάμπα θυσίες  και άλλα τέτοια χαζά.
 Αντί να παλαμοκροτάτε ως σας προτρέπουν τα πλερωμένα παπαγαλάκια τους σε τιβί, εφημερίδες και Ιντερνέτια,  σεις μο λέτε πως δεν βγάζετε  τον μήνα... Πως έχει ανθρώπους που πεινάνε. Πως περνάμε  μια καινούρια Γερμανική κατοχή.
 Αυτό είναι καθαρός λαϊκεσμός .
Η άλλη μεγάλη διεθνής επιτυχία μας, που και κείνη την περνάτε στο τζαμπαντάν, με τον  Ομπάμα που χαλβαδιάζει  εκ του σύνεγγυς τα  πλούσια ελέη της  Ολγάρας μας( βλέπει ο Αρούλης που κατήντησε να τριγυρνάει σε μπας κλας συνοικίες για μια ψήφο και τούρχεται να σκίσει κανά Hermes μαντιλάκι....)  και πάνω που  ήμασταν βέβαιοι πως θα πάμε γαμιώντας τουριστικώς εφέτος, νάσου τσουπ!!! ανάμεσα κι ο '' κόκκινος Πάνος'' με το χαμόγελο της επιτυχίας. Τζα!!! νάμαι κι εγώ!!!! εκπλήρωσα το όνειρο της ζωής μου.
 Ξενέρωσε κι ο Ομπάμα, πάει κι η προκοπή του με το μ@λάκα, να πούμε, μη μας χώσει και καμιά ταξιδιωτική οδηγία και πούμε το δολάριο, δολαριάκι. 
 Μ αυτά και μ αυτά  χάλασε και η ηρωική έξοδος  του Αρχιστρατήγου  Πανίκα Ψωμιάδη.
 ''Τον Μπαλτάκο σας  μέσα. Τώρα βρέθηκε να κάνει το σόου του κι αυτός?'' τραγούδησε  το βράδυ στο σκυλάδικο. 

 Έβαλε  μπροστά όλα τα παλιά  καλά κόλπα του παρελθόντος, με μπόλικο φτηνό μελό ανακατεμένα και με  ούλα τα απαραίτητα κομφόρια, πατρίδες θρησκείες, οικογένειες κλπ,με το απαραίτητο αυτολιβάνισμα (καλός, χρυσός, τίμιος, ειλικρινής  και βάλε) πράγματα, που   χρησιμοποιούν ούλοι οι παρόμοιοι πολιτικάντηδες , προς λαϊκή κατανάλωσιν   κι ούτε ψυλλιάζονται να πούμε   για πόσο σοβαρά πράγματα μιλάνε, αλλά μεδέν εις το πηλίκον.    
Είμαστε να μας κλαίνε μέχρι κι  ο Πολύδωρας ομού με τον  χριστιανοδημοκράτη τιτάνα  Νικολόπουλο .Οι εποχές κείνες  που μοστράριζε  με το μηχανάκι ξεσκέπαστος και τον  βλέπαν κάτι αγάμητες μισότριβες  και κάτι κουρασμένα παλικάρια  και λέγαν ‘’Ορέ τι άντρακλας λεβέντης και καραμπουζουκλής   ειν τούτος?'' πέρασαν ανεπιστρεπτί. Το τάλαντο να κάνεις το μεδέν,  νταραβέρι, ετέλεψε. Κατι ζορροϊλίκια, κάτι  καουμποϋλίκια,  κάτι αβέρτα σούρτα φέρτα στα κανάλια με το ίδιο ρεπερτόριο, δεν  τραβάνε κόσμο. Κι απόμεινε το γιαούρτωμα, κάτι ντράβαλα με δικαιοσύνες λένε  κι ο Νίκος Ξανθόπουλος σε βήτα έκδοσις....  Το οποίον γάμ@τα με μεγάλα γράμματα.. 
 

Κοντά σ αυτά  βέβαια την έβγαλε στη ζούλα και ο σύντροφος Γιάννος όπου ξέχασε να δηλώσει   κανά δυο μύρια κι έδωσε λέει  κατό χελιάρικα μην και στη μπουζού.
Τον κάνατε τα μούτρα κρέας αδέρφια της αδέκαστης δικαιοσύνης  να πούμε. Σας βλέπω να τον ψάχνετε λίαν συντόμως  κατά Ουρουγουάη μεριά όπου θα βολτάρει  παρέα με τον  Καραβέλα.
Το μπαλτάκος gate το λοιπόν αδέρφια    μοιάζει με ανήξερον  πολλάκις διακορευθείσα  Αρσακ....Μπαλτακειάδα, η οποία κάνουσα  παιγνίδι  παντιοτρόπως, στη συνέχεια τόπαιξε   ..δεν σας γνωρίζω κύριε , ποιός είσθε? ''πο έλεγε κι η Στανίση.
Ξέχασε(?) όμως  την πόρτα μισάνοιχτη και είδαμε ούλοι τις πομπές της.
 Και σαν είδαμε τα τεκταινόμενα και μας πέσαν τα σαγόνια καταγής από την αηδία,  πήγαν να μας γελάσουν με κάτι  χρωματιστά μπαλονάκια  τύπου ''έξοδος στις αγορές''  μπας και  σώσουν τα προσχήματα. Βλέπω στας εκλογάς  να γελάει ως και το παρδαλό κατσίκι που τέτοιες μέρες ειδικά, μόνο για γέλια δεν είναι.
 Καταλάβατε το λοιπόν με τι ογκόλιθους έχουμε να κάνουμε? Αυτοί οι αθρώποι κρατάν το τιμόνι της Πατρίδας  στα στιβαρά τους χέρια και το πάνε βουρ στ διάολο κι ακόμα παραπ....παρντόν στην ανάπτυξις ήθελα να πω.  
   
Ο μετά από δεκαετίες μαυραγορίτης  
Μήτσος Τούφας
   
 ΥΓ.Μάγκες έχω εισετήριο δυνατό για το ΠΑΟΚ - ολυμπιακός προς πώλησις. Το ανταλλάσω με διαμέρισμα, τριάρι κατά Καλαμαριά μεριά. Ν ανέβουμε και λίγο επίπεδο ρε Δεσποινάκι, να πούμε.....

Από Taxalia