Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Καιρός νεφελώδης για τηλεοπτικούς αστέρες

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ 
Τα γέλια είναι από άλλες εποχές...
Mεσούσης ακόμη της σεζόν, δεν είναι λίγα τα μέτωπα που προβληματίζουν ιδιαίτερα τα επιτελεία των καναλιών. Σχεδόν 3 μήνες πριν από τη λήξη για φέτος (συνήθως τα ρολά κατεβαίνουν στα μέσα Ιουλίου), πολλά ακούγονται και διαρρέουν και κυρίως πολλοί τρέμουν για το τηλεοπτικό τους μέλλον. Κυρίως όμως τρία είναι τα μεγάλα ερωτηματικά...

Το κύριο ερώτημα που κυριαρχεί είναι βέβαια το τι μέλλει γενέσθαι με τη ΝΕΡΙΤ. Ακόμη και να βγει στις 5 Μαΐου, ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τις προσλήψεις των 615 εργαζομένων (εντός κι εκτός ΑΣΕΠ) που...
θα στελεχώσουν το νέο φορέα, ενώ οι ήδη εργαζόμενοι στη Δ.Τ. βράζουν στο ζουμί τους, αφού οι συμβάσεις τους λήγουν τον Ιούνιο και δεν βλέπουν οι αιτήσεις τους να προκρίνονται, παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις. Μάλιστα κάποιοι δημοσιογράφοι της Δ.Τ. που περιμένουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψής τους στη ΝΕΡΙΤ έστειλαν εξώδικο στους καθ' ύλην αρμόδιους Γιώργο Προκοπάκη και Θεόδωρο Φορτσάκη, επειδή δεν δημοσιεύεται η «οριστική μοριοδότησή» τους (μετά και από την εξέταση των ενστάσεων), αλλά κι επειδή δεν υπάρχουν στην ουσία οι περίφημες επιτροπές αξιολόγησης.

Πάντως για τους συγκεκριμένους δεν αποκλείεται να υπάρξει σύντομα νομοθετική ρύθμιση για την περαιτέρω ανανέωση των συμβάσεών τους, αφού, έτσι όπως πάνε τα πράγματα, το καλοκαίρι (από τον Ιούλιο και μετά) δεν θα υπάρχει άνθρωπος να τρέξει τη δημόσια τηλεόραση.

Τα δελτία ειδήσεων

Ενα άλλο ερώτημα που απασχολεί ιδιαιτέρως εδώ και μήνες τη δημοσιογραφική πιάτσα, είναι η πορεία του άλλοτε κραταιού δελτίου του MEGA, που φέτος όχι μόνο έχει χάσει την πρωτιά από το αντίπαλο δέος του ΑΝΤ1, αλλά υπάρχουν μέρες που έχει προσγειωθεί ακόμη και στην τρίτη θέση μετά και από το STAR. Συγκεκριμένα την προηγούμενη Τετάρτη το κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 άγγιξε το 21,6% στο σύνολο του κοινού, με το STAR να ακολουθεί με 13,9% και το MEGA τρίτο με 13,6%.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι από τη διοίκηση θα αναζητηθούν λύσεις, για να ανέβουν τα νούμερα και να αποκατασταθεί το χαμένο κύρος. Και στη φιλοσοφία του δελτίου και στα πρόσωπα, αλλά και στο lead in που τους τελευταίους μήνες είναι καταστροφικό. Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν παρθεί ακόμη, ενώ οι φήμες ότι η Ολγα Τρέμη θα αντικατασταθεί αναζοπυρώνονται κάθε μήνα. Μάλιστα πολλάκις έχει γραφτεί ότι η αντικαταστάτριά της έχει βρεθεί στο πρόσωπο της Σίας Κοσιώνη, κάτι που η τελευταία αρνείται. «Εγώ υπέγραψα το καλοκαίρι το συμβόλαιό μου στο ΣΚΑΪ μέχρι τον Ιούνιο του 2015 και μέχρι στιγμής δεν με έχει απασχολήσει κάτι άλλο.

Οι συζητήσεις που γίνονται σε άλλους σταθμούς και με αφορούν είναι κάτι διαφορετικό από το να είμαι εγώ σε επαφή με στελέχη άλλων σταθμών. Δεν έχει υπάρξει καμία προσέγγιση», ανέφερε πρόσφατα η κεντρική νιουσκάστερ του καναλιού του Νέου Φαλήρου.

Τα πρωινάδικα

Σε άλλο μέτωπο, αυτό της ψυχαγωγίας, ο μεγάλος ντόρος περιορίζεται σχεδόν στο τηλεοπτικό μέλλον του Πέτρου Κωστόπουλου και ποιος ή ποιοι θα τον αντικαταστήσουν του χρόνου στο πρωινάδικο του MEGA.

Ο καπνός που ξεκίνησε από την πρώτη μέρα εμφάνισης του ζεύγους στην TV και από κάποιους θεωρήθηκε ως διαφημιστικό τερτίπι για να ανέβουν τα νούμερα, μάλλον κρύβει και φωτιά από κάτω. Οι αντικαταστάτες δεν έχουν βρεθεί ακόμη (για παράδειγμα η Ζέτα Μακρυπούλια το έχει αρνηθεί σθεναρά ότι θα αποτελέσει τη διάδοχο κατάσταση, μαζί με τον Νίκο Μουτσινά), αλλά είναι βέβαιο πως η διοίκηση θα αναζητήσει λύση για να ανακτήσει και σε αυτή τη ζώνη το χαμένο έδαφος.

ΥΓ. Την παραίτησή της υπέβαλε η υπεύθυνη προγράμματος και μέλος του Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ Κατερίνα Ευαγγελάκου. Η σχετική επιστολή θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου. Ντ.Λ.

Υπεύθυνος: ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ από enet