Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Μαύρα μεσάνυχτα τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, για να δουν λιγότεροι την πανωλεθρία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!

Μετά τα μεσάνυχτα τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών 
Το  ενδεχόμενο να χρειαστεί να... ξημερώσουμε μέχρι να μάθουμε επισήμως τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών τέθηκε αιφνιδίως χθες στην πρώτη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για τις επικείμενες κάλπες.

 Και τούτο διότι η σχετική οδηγία της Ε.Ε. –την οποία ουδέποτε τήρησε με ευλάβεια η χώρα μας– ορίζει ρητώς την ανάγκη να γίνεται ταυτόχρονα η μετάδοση των αποτελεσμάτων σε όλη την Ενωση. Δηλαδή, αφού κλείσουν και οι τελευταίες κάλπες, που εν προκειμένω θα συμβεί...
στην Ιταλία στις 11 το βράδυ, δηλαδή μεσάνυχτα δικά μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες  της «Καθημερινής», το θέμα το έθεσε στη διακομματική ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Μιχελάκης, αιφνιδιάζοντας τους πάντες, καθώς τους εξήγησε ότι σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία καμία χώρα δεν επιτρέπεται να ανακοινώσει συγκεντρωτικά αποτελέσματα για την ψήφο στις ευρωκάλπες έως τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος. Εξήγησε, επίσης, ότι θα ήταν οξύμωρο η Ελλάδα να μη σεβαστεί τον συγκεκριμένο κανόνα ειδικώς αυτό το εξάμηνο που έχει την προεδρία της Ενωσης. Καθώς ωστόσο κάποια μέλη της διακομματικής διετύπωσαν την εύλογη απορία αν ολόκληρη η Ευρώπη θα περιμένει να ανακοινώσει σχεδόν αξημέρωτα τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών μαζί με την Ιταλία, δεν ελήφθη καμία δεσμευτική απόφαση και το ζήτημα παραπέμφθηκε σε επόμενη συνεδρίαση, αφού υπάρξει ενημέρωση για το πώς θα αντιμετωπίσουν το νυχτερινό ωράριο της Ρώμης τα άλλα κράτη-μέλη.