Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Independent: «Να ξεγράψουν την Κριμαία οι δυτικοί...

Χωρίς άμεσο σχέδιο επενδύσεων και με τον κίνδυνο να αυξηθεί η τιμή του φυσικού αερίου, σε περίπτωση που οι Ρώσοι «παύσουν» τη ροή, οι Ουκρανοί οδεύουν με μαθηματική ακρίβεια προς τη χρεοκοπία, σημειώνει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Independent.

Η εφημερίδα σημειώνει πως η μόνη ελπίδα είναι οι διαπραγματεύσεις της Δύσης με τη Μόσχα και...
το Κίεβο για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, επισημαίνοντας ότι μια λανθασμένη κίνηση ή μια λανθασμένη δήλωση αρκούν για να αποβούν μοιραίες στην εξέλιξη των πραγμάτων.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η γαλλική εφημερίδα Le Figaro παρατηρεί ότι το τι μέλλει γενέσθαι στην Ουκρανία από την πλευρά της Ρωσίας έχει προδιαγραφεί ήδη από το 1979 με την εισβολή στο Αφγανιστάν, όσο και το 2008 με τη Γεωργία.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας: «Είναι καθ' όλα ενυπόστατη η εικασία ότι η "ρωσική ειρήνη" δεν θα τελειώσει στην Κριμαία, αλλά θα καταλάβει και το 1/3 της Ουκρανίας. Μέχρι τότε οι Δυτικοί μάλλον θα παραμείνουν με δεμένα τα χέρια κι αυτό ο Πούτιν το γνωρίζει, όπως και οι Ουκρανοί, που προετοιμάζονται για έναν πόλεμο στην Κριμαία».

Το ζήτημα πλέον για τον ευρωπαϊκό Τύπο είναι το αν οι μεγάλες δυνάμεις της Δύσης θα καταφέρουν να σηκώσουν το ανάστημά τους απέναντι στον ρωσικό κίνδυνο.

Από nonews-NEWS