Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Πλεόνασμα πρωτογενούς ζωής

Σχέδιο επεξεργάζεται η κυβέρνηση ώστε να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για το 2014. Γιατί μπορεί να πανηγυρίζει η κυβέρνηση για το πρωτογενές πλεόνασμα αλλά των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Έτσι λοιπόν η κυβέρνηση οργανώνει τα επόμενα βήματα της ώστε να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες για πάντα. Μια και καλή.

Γιαυτό επεξεργάζεται ένα σχέδιο θαυματουργό το οποίο θα είναι ικανό να στείλει το μνημόνιο...
να συναντήσει τους δημιουργούς του.

Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια της κυβέρνησης είναι το ίδιο το ΔΝΤ μέσω του εκπροσώπου του στην τρόικα, Π. Τόμσεν, ο οποίος τόνισε ότι πλέον δεν υπάρχει ζήτημα χρηματοδοτικού κενού κάτι που γεννά αισιοδοξία στον έλληνα ψηφοφόρο ώστε να ψηφίσει Αντώνη Σαμαρά.

Γιατί ο έλληνας ψηφοφόρος το θέλει το παραμύθι του. Δώσε του παραμύθι και πάρε του τη ψυχή. Πες στον έλληνα ότι γ@μ@€ι και δέρνει και θα το πιστέψει. Και ας μην έχει να φάει. Γιαυτό άλλωστε ψηφίζει Αντώνη Σαμαρά, για να έχει την ψευδαίσθηση ότι είναι καπιταλιστής και ας ζει με δανεικά.

Το χρηματοδοτικό κενό για το 2014 έχει προσδιοριστεί σε 4,5 δις ευρώ το οποίο θα καλυφθεί από το υπουργείο οικονομικών με δύο τρόπους. Αρχικά θα αντληθούν κεφάλαια με εσωτερικό δανεισμό, δηλαδή θα δανείζει ο ένας τον άλλον. Αν ο εσωτερικός δανεισμός δεν καλύψει το κενό τότε θα προχωρήσουμε σε εξωτερικό δανεισμό, δηλαδή θα δανειστούμε από τους ξένους.

(Αν το πρωτογενές πλεόνασμα είναι πράγματι πλεόνασμα , τότε τι το θέλουμε το νέο δάνειο;  Ρε λες το πρωτογενές πλεόνασμα να μην είναι πλεόνασμα και να ψηφίσω τον Αντώνη τον Σαμαρά χωρίς λόγο;)