Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Άλλαξε ξαφνικά ο λαός άποψη και θέλει να στηρίξει μνημονιακά κόμματα εξαφανίζοντας ολόκληρο σχεδόν το αντιμνημονιακό στρατόπεδο, ή κάνουν λάθος οι δημοσκοπήσεις;

Οι δημοσκοπήσεις κόβουν το δρόμο προς την εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ!!!
   
Μελετώντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ένα πράγμα εξάγεται. Ο δρόμος του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση γίνεται όλο και πιο δύσκολος έως αδύνατος. Τι συμβαίνει και άλλαξε ο λαός ξαφνικά άποψη τόσο πολύ, χωρίς να το πάρουμε είδηση;

Συγκεκριμένα, παρατηρούμε τρία περίεργα δημοσκοπικά ευρήματα, σε όλες σχεδόν τις δημοσκοπήσεις:...
  
Πρώτον, εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αρχίσει να ξεχωρίζει δημοσκοπικά από τη ΝΔ και να κερδίζει ξεκάθαρα και την παράσταση νίκης, ξαφνικά μειώθηκε και πάλι η μεταξύ τους διαφορά  στα όρια του στατιστικού λάθους. 
  
Δεύτερον, το ίδιο ξαφνικά και από το πουθενά εμφανίζονται μνημονιακά κόμματα, όπως το Ποτάμι και η Ελιά, τα οποία παρουσιάζουν εκρηκτική  δημοσκοπική άνοδο. Ας σημειωθεί ότι τα νέα αυτά κόμματα, δεν πρόκειται να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με τη ΝΔ σε μια νέα μνημονιακή συγκυβέρνηση.

Τρίτον, κόμματα όπως οι ΑΝΕΛ και η ΔΗΜΑΡ τα οποία θα αποτελούσαν σίγουρα κυβερνητικά στηρίγματα του ΣΥΡΙΖΑ, τείνουν να εξαφανιστούν  δημοσκοπικά.

Σε ότι αφορά το ΚΚΕ και τη ΧΑ, που κατά σύμπτωση είναι τα κόμματα που δεν πρόκειται να συγκυβερνήσουν με κανέναν,  μένουν κατά έναν περίεργο τρόπο,  ουσιαστικά απείραχτα δημοσκοπικά!!!

Δεν μιλάμε φυσικά για τα κόμματα που υποστηρίζουν την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Αυτά δεν υπάρχουν καν στον δημοσκοπικό πίνακα. Η ίδια περίπου δημοσκοπική εικόνα παρατηρείται και στις δημοσκοπήσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Τι έγινε λοιπόν; Άλλαξε άραγε τόσο ξαφνικά ο λαός άποψη και θέλει να στηρίξει μνημονιακά κόμματα και μνημονιακούς υποψήφιους, εξαφανίζοντας ολόκληρο σχεδόν το αντιμνημονιακό στρατόπεδο, ή κάνουν λάθος οι δημοσκοπήσεις;