Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Χαράτσι στους Ουκρανούς πρότεινε ο Βενιζέλος!

sibilla-gr
Δεν έχει αναλυθεί σε βάθος από καμιά εφημερίδα και κανένα σάιτ η φράση του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Ουκρανία ότι θα τους δώσουμε οικονομική τεχνογνωσία. Την πάτησε και η «Εφημερίδα των Συντακτών», που είναι φοβερή, αλλά σε αυτό το θέμα την έπιασα αδιάβαστη. Να τα λέμε όλα.

Το «Πάμε Λουκέτο» θα αποκαταστήσει την τάξη και θα αναλύσει πλήρως τι εννοούσε ο Βενιζέλος για την οικονομική τεχνογνωσία που θα τους παρέχουμε.

Επειδή λοιπόν μπαίνουν στο ΔΝΤ, κάλεσε τον πρωθυπουργό να έρθει στο Καστελόριζο και να ανακοινώσει ότι η χώρα μπήκε στο Μνημόνιο. Θα καθίσει στην ίδια θέση που ήταν ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος θα δώσει κι αυτός την τεχνογνωσία του, δίνοντας αντίγραφο του λόγου του, παραλλαγμένο λίγο για την Ουκρανία, για να μείνει ιστορικός.

Το δεύτερο που πρότεινε, εισηγήθηκε και...
έγινε δεκτό από τους Ουκρανούς, που χρωστάνε τα μαλλιά της κεφαλής τους στη Ρωσία για φυσικό αέριο, είναι να επιβληθεί χαράτσι στα ακίνητα για έναν χρόνο, που θα κρατήσει όμως πολλά χρόνια.

Το χαράτσι στους Ουκρανούς θα πληρώνεται στην τοπική ΔΕΗ.

Η συμβουλή και προτροπή του Βενιζέλου για να αντιμετωπίσουν τη ναυτική επίθεση των Ρώσων είναι να δώσουν παραγγελίες για πολλά νέα υποβρύχια. Για το τι είδους υποβρύχια θα αγοράσουν τους είπε ότι ξέρει αυτός από υποβρύχια και να προσέχουν γιατί στην αγορά των υποβρυχίων πέφτουν πολλές μίζες και προμήθειες.

Για την ανθρωπιστική κρίση, πείνες και τέτοια, είπε στον Ουκρανό Στουρνάρα ότι ξέρει πολύ καλά από την Ελλάδα ότι η πείνα και η εξαθλίωση αντέχονται, αφού στη χώρα μας ζουν ακόμη άνθρωποι, μένοντας άστεγοι και τρώγοντας σε δεξιώσεις σε κάδους απορριμμάτων.

Μετά τους είπε να ακούνε την τρόικα και ότι πρέπει να μικρύνει το Δημόσιο με απολύσεις, όπως στη χώρα μας. Οπως τους είπε, έγινε άγριος καβγάς Μητσοτάκη-Μιχελάκη για 5.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Ο Μιχελάκης θέλει 10.000 απολύσεις και ο Κυριάκος 15.000.

Ο κ. Βενιζέλος τούς είπε κατηγορηματικά να μη ζητήσουν λίστα Λαγκάρντ για τους Ουκρανούς που τα έβγαλαν έξω με την κατάσταση, γιατί μπορεί να χαθεί το στικάκι που θα τους στείλουν και τρέχα γύρευε να το βρούνε.

Συμβούλευσε μάλιστα τον Ουκρανό υπουργό Αμυνας να πάρει τα σχέδια του πολέμου με τη Ρωσία και να τα βάλει στο συρτάρι στο σπίτι του για σιγουριά.

Από το πρωί βρίσκεται στην Ουκρανία και ο Σταύρος Θεοδωράκης, μαζί με τους εκπροσώπους από το Ποτάμι, Νίκο Δήμου, Νίκο Ορφανό και Βάσω Κιντή.

Του Λάκη Μπέλλου από efsyn