Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Αυτοί, δε θα λείπουν ποτέ!…

Στην περίπτωση που θες να φυτέψεις ένα δένδρο, θα πρέπει να καλέσεις τον ειδικό. Αυτός ο ειδικός στην περίπτωσή μας δεν μπορεί παρά να είναι, ο γνωστός και πετυχημένος κηπουρός Γ. Α. Παπανδρέου. Αν δεν παραβρεθεί  κατά τη διαδικασία της δενδροφύτευσης, το καψερό δενδράκι –εν προκειμένω η Ελιά- ούτε θα ανθίσει, ούτε θα βγάλει καρπό.

Μαζεύτηκαν λοιπόν πολλοί Δημοκράτες, Μεταρρυθμιστές, Διανοούμενοι, Αριστεροί, Σοσιαλιστές, Προοδευτικοί και Ριζοσπάστες, για να μας ξαναφέρουν την «ΑΛΛΑΓΗ».

Μάζεψαν ότι παλιά υλικά μπόρεσαν να βρουν και τα έβαλαν στο χώμα της «Ελιάς». Θα τη ποτίσουν με...
τα λιμνάζοντα νερά που συγκέντρωσαν, και αρκετοί πολίτες θα περιμένουν να φάνε από τον Καρπό του δέντρου -κάποια στιγμή-. Όταν καταφέρετε και φάτε, θα σας παρακαλούσα μια και είστε προοδευτικοί, να μη μου κρατήσετε κακία και να μου στείλετε μερικές ελιές, άντε και λίγο λαδάκι.

Προσπαθώντας πριν από μήνες να φτιάξω ένα διάγραμμα με τις συνιστώσες του Σύριζα,την προέλευσή τους και με ποιους έχουν σχέσεις κλπ, επί μία εβδομάδα με πόνεσε το κεφάλι μου, το pc από τους Browsers και τις ιστοσελίδες που είχα ανοίξει για να βγάλω άκρη, πήγαινε σα τη χελώνα και τελικά, τα παράτησα.

Εδώ ήταν πιο εύκολα τα πράγματα αλλά οι αλλαγές στα ονόματα των διάφορων ομάδων των διανοούμενων, επιστημόνων κ.α., με έκαναν να πω «όχι», δε θέλω να το ξαναζήσω αυτό. Της συνιστώσας γίνεται και εδώ… Κάθισα όμως και διάβασα κάποια από αυτά που λένε και… καλή βρε παιδί μου η κοκκινοσκουφίτσα αλλά… ’ντάξει τώρα…
Εκτός από το ΠΑΣΟΚ και το κόμμα του Λοβέρδου που είναι γνωστά και… άστο καλύτερα, ας δούμε τι λέει ο κος Ηλίας Μόσιαλος (Υπουργός Επικρατείας & Κυβερνητικός Εκπρόσωπος  το 2011 επί ΠΑΣΟΚ) που ηγείται του κόμματος «Δυναμική Ελλάδα».

«…Μια σοσιαλδημοκρατία “δυναμική”, σε αντιστοιχία με τις προκλήσεις, “ριζοσπαστική” που τολμά να απαγκιστρωθεί από αντιπαραγωγικές ιδεολογικού χαρακτήρα αγκυλώσεις, ενώ ταυτόχρονα συγκρούεται μετωπικά με κατεστημένα, “αποτελεσματική” στο να επιτυγχάνει άμεσα και έγκαιρα τους στόχους της σε αλληλεγγύη, δικαιώματα και ευκαιρίες….»
. Εδώ το πλήρες κείμενο.

Ούτε απόσπασμα από κείμενο  του ΚΚΕ να ήταν… Δε κατάλαβα τίποτα! Τι τραβάω που δεν έγινα προοδευτικός επιστήμονας… Φτου!

Γενικά λένε πολλά παχιά λόγια και είναι σίγουρο ότι θα βρουν αρκετούς λάτρεις των παραμυθιών, αρκετούς αφελείς ώστε να μπορούν να ζουν και να αναπνέουν εις βάρος μας.

Δεν είναι να λες και πολλά όταν σου σερβίρουν κρέας ποτισμένο στη φορμόλη. Τι περιμένουμε δηλαδή, να μη το φάμε όταν θα έχει μυρίσει πολύ;

Μία ερώτηση, αν το ΠΑΣΟΚ αλλάξει όνομα στοιχεία κλπ, θα συνεχίσει να πληρώνει αυτά που χρωστάει στις τράπεζες ή θα τα δώσουμε εμείς στο όνομα της «Οικονομικής Ανάγκης» που θα έχουν;


Σχετικό ή άσχετο, η «Ελιά» δεν είναι κάτι νέο στο πολιτικό σκηνικό, η Ντορίτα έβλεπε μπροστά αλλά δεν της βγήκε. Άλλη μία δημοκράτισσα που είχε και αυτή για σήμα την «Ελιά». Λες; Μπαα!

Όταν η τύχη σου γελά, σου κλείνει μάτι η “Ελιά”