Yπερδιπλασιάστηκε την τελευταία τριετία ο αριθμός των πολιτών που αναζήτησαν φάρμακα και ιατρικές υπηρεσίες στο Ανοιχτό Πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου στη Θεσσαλονίκη, ενώ τα μισά από τα παιδιά που προσήλθαν πέρσι για εμβολιασμό βρέθηκαν αντιμέτωπα με την έλλειψη εμβολίων.
Συγκεκριμένα, ενώ το 2011 ο αριθμός των ασθενών που εξετάστηκαν ήταν 6790, το 2012 σχεδόν διπλασιάστηκε, φτάνοντας τις 12.764 και πέρσι συνολικά 16.504 ζήτησαν γιατρειά...
Συγκεκριμένα, ενώ το 2011 ο αριθμός των ασθενών που εξετάστηκαν ήταν 6790, το 2012 σχεδόν διπλασιάστηκε, φτάνοντας τις 12.764 και πέρσι συνολικά 16.504 ζήτησαν γιατρειά...
στο Ανοιχτό Πολυατρείο των Γιατρών του Κόσμου που λειτουργεί στην οδός Ίωνος Δραγούμη.
"Σε σύγκριση με πέρσι είχαμε αύξηση των περιστατικών κατά 25% σε όλους τους τομείς. Σε σύγκριση όμως με την προ κρίσης εποχή, η αύξηση είναι πολύ μεγαλύτερη, σχεδόν τριπλάσια. Ο αριθμός των πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και στερείται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης είναι πολύ μεγαλύτερος. Γιατί πέρα από αυτούς που έρχονται στους Γιατρούς του Κόσμου θα πρέπει να υπολογίσουμε και αυτούς που πηγαίνουν στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης και στο Κοινωνικό Ιατρείο του δήμου" ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Ανοιχτού Πολυιατρείου των Γιατρών του Κόσμου, ψυχίατρος Μελίνα Χαχαμίδου.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι από τους 16.504 ασθενείς που απευθύνθηκαν το 2013 στο Ανοιχτό Πολυιατρείο, 3913 ήταν παιδιά, 8858 πήραν φαρμακευτική αγωγή και 5265 κοινωνική υποστήριξη. Από τις περίπου 5000 παιδιά που προσήλθαν για να εμβολιαστούν, τελικά εμβολιάστηκαν μόνο τα 2507.
"Αυτή τη στιγμή έχουμε 45 γιατρούς στο Ανοιχτό Πολυιατρείο και 77 ιδιώτες γιατρούς εξωτερικούς. Επίσης έχουμε 270 εθελοντές διοικητικούς. Τον ερχόμενο μήνα θα μετακομίσουμε σε νέο χώρο, στην οδό Πτολεμαίων 29, που μας τον παραχώρησε η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης έναντι πολύ χαμηλού ενοικίου. Είναι ένας χώρος 300 τετραγωνικών, όπου θα μπορούν να λειτουργούν ταυτόχρονα έξι ιατρεία. Δυστυχώς, ενώ έχουμε γιατρούς και προσωπικό και χώρους, δεν έχουμε εμβόλια. Δεν μπορούμε να κάνουμε εμβόλια -και μάλιστα τα βασικά εμβόλια- λόγω έλλειψης χρημάτων" πρόσθεσε η κ. Χαχαμίδου.
Στην προσφορά των Γιατρών του Κόσμου-Παράρτημα Θεσσαλονίκης κατά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης θα αναφερθεί η κ. Χαχαμίδου στην αποψινή εναρκτήρια ομιλία της στο 29o Βορειοελλαδικό Ιατρικό Συνέδριο, που φέτος έχει θέμα: "H ιατρική στην εποχή της κρίσης".
Από real
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου