Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Προσαγωγές εργαζομένων στη συγκέντρωση έξω απο τα γραφεία της Forthnet

Σε προσαγωγές απεργών προχώρησε πριν απο λίγο η αστυνομία κατά τη συγκέντρωση έξω απο τα γραφεία της Forthnet στον Ταύρο.   Σε τρεις προσαγωγές απεργών της Forthnet προχώρησε η αστυνομία προκειμένου να απομακρύνει τους συγκεντρωμένους απο την είσοδο των γραφείων της επιχείρησης στον Ταύρο.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία στον όμιλο Forthnet- Nova διαμαρτυρόμενοι για τις διαδοχικές απολύσεις και μειώσεις μισθών μέσω ατομικών συμβάσεων που...
επιβάλλει η εργοδοσία.

Η επιχείρηση απο τον Νοέμβριο του 2013 επέβαλλε μειώσεις μισθών και σταδιακά ξεκίνησε τις απολύσεις. Από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι σήμερα έχουν απολυθεί 15 άτομα ενώ συνολικά έχουν χάσει τη δουλειά τους περίπου 70 εργαζόμενοι.

Μιλά στο Κόκκινο ο απολυμένος Ηλίας Αζαμπί.
stokokkino 

Απεργία εργαζομένων Forthnet την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 
Σε 24ωρη απεργία θα συμμετάσχουν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στη Forthnet - Netmed με κύριο αίτημα την ακύρωση των απολύσεων των συναδέλφων τους.   Αύριο Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία από τους εργαζόμενους της Forthnet - Netmed, οι οποίοι αντιστέκονται και διαμαρτύρονται ενάντια στις αποφάσεις της διοίκησης γι ασυνεχής απολύσεις.Το σωματείο εργαζομένων καλεί σε συγκέντρωση έξω απο το κτήριο του Ταύρου στις 7.00 το πρωί.

Μαζί με το βασικό τους αίτημα να ακυρωθούν οι απολύσεις, διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με μισθούς και δικαιώματα σύμφωνα με τις ανάγκες των εργαζομένων.

Η ιστορία ξεκίνησε τρεις μήνες πριν όταν τον Νοέμβριο του 2013 ξεκίνησαν οι μειώσεις μισθών και έπειτα σταδιακά οι απολύσεις. Από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι σήμερα απολύθηκαν άλλα 15 άτομα και συνολικά έχουν χάσει τη δουλειά τους περίπου 70 εργαζόμενοι.

"Έχουμε μπροστά μας μια μάχη, έχουμε δώσει πολλές άλλες με μικρές και άλλες με μεγαλύτερες νίκες. Η μεγαλύτερη νίκη είναι να σπάσουμε το φόβο, να κάνουμε το βήμα και να υπερασπιστούμε τις ζωές μας. Να τρομοκρατήσουμε εμείς την εργοδοσία. Αυτό πρέπει να αποφασίσουμε και να συνειδητοποιήσουμε ότι μόνο με αγώνα και οργάνωση μπορούμε να βάλουμε φρένο στην επίθεση της κάθε εργοδοσίας και να ανατρέψουμε υπέρ μας την κατάσταση. Μας τρομοκρατεί και εδώ στον όμιλο FORTHNET η εργοδοσία." αναφέρει στην ανακοίνωσή του το εργατικό σωματείο.

stokokkino