Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Μπλόκα και συναντήσεις στην Αθήνα για τους αγρότες

Μετά το χτεσινό πανελλαδικό και μαζικό συλλαλητήριο στο μπλόκο της Νίκαιας, αντιπροσωπεία των αγροτών θα βρίσκεται την Δευτέρα στην Αθήνα για να συναντηθέι με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, ενώ έχει ζητήσει και συνάντηση από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ανικανοποίητοι δήλωσαν οι αγρότες και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Σήμερα θα επιδιώξουν να ανοίξουν τις μπάρες των διοδίων που βρίσκονται στην περιοχή ευθύνης του κάθε μπλόκου, ενώ έχουν προγραμματιστεί...
παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τις εφορείες.

Στις Σέρρες, αγρότες πραγματοποιούν το πρωί της Δευτέρας με τα τρακτέρ τους συμβολικό αποκλεισμό του καταστήματος της πρώην ΑΤΕbank.

Την Κυριακή έκλεισε για δύο ώρες το μεσημέρι η εθνική οδός στο ύψος του μπλόκου της Νίκαιας όπου συγκεντρώθηκαν, συμμετέχοντας σε μεγάλο συλλαλητήριο, χιλιάδες πολίτες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των αγροτών. Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε υπό το βλέμα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, που επέτρεψαν στους διαμαρτυρόμενους να βγουν στο οδόστρωμα της εθνικής όπου και παρέμειναν φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής και υπέρ των εργαζομένων και των αγροτών.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες και αγρότες αλλά και εκπρόσωποι φορέων από όλη τη Θεσσαλία, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, ενώ δυναμικό ήταν το παρών που έδωσαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ, τόσο με τη φυσική τους παρουσία όσο και με την παρουσία αρκετών φορτηγών και τρακτέρ, τα οποία παρατάχθηκαν παραπλεύρως της εθνικής και κόρναραν συνεχώς δίνοντας τον τόνο στο συλλαλητήριο. Παραβρέθηκαν επίσης οι Θεσσαλοί  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, υποψήφια Περιφερειάρχισσα Θεσσαλίας, Δημήτρης Γελαλής, Νίκος Μιχαλάκης και Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Από enet