Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Άρον - άρον βάζουν λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ: οι εργαζόμενοι περιφρουρούν τις μονάδες...

Πριν καλά καλά ψηφιστεί ο νόμος για το ΠΕΔΥ και τον νέο ΕΟΠΥΥ, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ δίνει εντολή για άμεση μεταφορά όλων των υλικών των μονάδων - Κινητοποιήσεις σε εξέλιξη από γιατρούς και προσωπικό.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρης Κοντός, έδωσε ήδη εντολή να μπει λουκέτο σε όλα τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ. Μάλιστα έως τη Δευτέρα θα πρέπει να έχει γίνει όλη η παράδοση των υλικών που υπάρχουν σε όλα τα υποκαταστήματα και στη συνέχεια να σφραγισθούν. Στους κόλπους...
των γιατρών αλλά και των εργαζομένων επικρατεί έντονη αναστάτωση ενώ οι γιατροί της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) προσέφυγαν στη δικαιοσύνη.

Ήδη, γιατροί και εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό μονάδων εμποδίζοντας την είσοδο των επιτροπών που θα κάνουν απολογισμό για να προχωρήσει το λουκέτο - εξπρές. Στο ΙΚΑ της Λεωφ. Αλεξάνδρας, οι εργαζόμενοι περιφρούρησαν το κτίριο και αρνήθηκαν να δώσουν τα κλείδια στην επιτροπή η οποία αποχώρησε. Παρόμοιες κινητοποιήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη σε κατά τόπους μονάδες.

Παράνομες οι εντολές άμεσου κλεισίματος των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ 
Οι γιατροί μιλούν για παράνομη ενέργεια του προέδρου του ΕΟΠΥΥ να προβεί επειγόντως σε παράδοση όλου του υλικού των Μονάδων ΕΟΠΥΥ και εν συνεχεία να τις σφραγίσει και να τις κλείσει. βΥπηρεσιακό έγγραφο που έφθασε σε όλες τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ επισημαίνει ότι το υλικό θα πρέπει να συγκεντρωθεί και να παραδοθεί άμεσα:

 Οι γιατροί απέστειλαν εξώδικο στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό ενώ τονίζουν ότι σε όσους συμμετέχουν στη διαδικασία ότι : «θα είναι υπόλογοι και εγκαλούμενοι από τα συλλογικά μας όργανα έναντι των αρμοδίων αρχών».

Ο Γιάννης Μπασκόζος, αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και γιατρός του ΕΟΠΥΥ, αναφέρει σε δήλωσή του:

«Η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης και τα συνεχή ψέματα του υπουργού και των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων αποκαλύπτονται αμέσως μόλις ψηφίστηκε ο απαράδεκτος νόμος για την ΠΦΥ και τον ΕΟΠΥΥ.

Από όλη τη χώρα έρχονται καταγγελίες για εντολές άμεσου κλεισίματος των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ.

Με ανάλγητο και ανεύθυνο τρόπο αφήνουν τον κόσμο χωρίς ιατροφαρμακευτική φροντίδα και πετούν το προσωπικό στο δρόμο. Η μνημονιακή επιταγή για διαθεσιμότητες, απολύσεις και καταστροφή των δημόσιων δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ξετυλίγεται μπροστά μας.

Η ευθύνη των 152 βουλευτών που ψήφισαν το νομοσχέδιο έκτρωμα είναι τεράστια και δεν παραγράφεται.

Υγειονομικοί και όλοι οι εργαζόμενοι ας αναπτύξουμε ένα δίκτυο προστασίας για τη δημόσια περιουσία και τις δομές υγείας.

Ο υπουργός και η κυβέρνηση είναι επικίνδυνοι. Με τους αγώνες και τη δημοκρατική έκφραση της θέλησης του λαού μας να τους διώξουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται»...
iatropedia
Από nonews-NEWS