Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι εννέα της Μαλακάσας χωρίς περιοριστικούς όρους


Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε
έξω από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων,
σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες.
Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι εννέα της Μαλακάσας χωρίς περιοριστικούς όρους.

Στον εισαγγελέα είχαν οδηγηθεί, σήμερα το πρωΐ, οι εννέα συλληφθέντες για τον εμπρησμό των διοδίων Μαλακάσας, στο πλαίσιο μαζικής διαμαρτυρίας ενάντια στη ληστρική επιδρομή των εταιρειών και την υπέρογκη αύξηση του αντιτίμου.

Πρόκειται για τον δήμαρχο Ωρωπού, Γιάννη Οικονομάκο, τρεις αντιδημάρχους, ένα δημοτικό σύμβουλο, τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης, τον κοινοτάρχη Μαρκόπουλου, έναν επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης και...
τον πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Ωρωπού. 

Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε έξω από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες.

Απορρίπτει  ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τα περί ανακολουθίας δηλώσεων που του καταλογίζονται σχετικά με τις τιμές των διοδίων. «Είμαι  απόλυτα έντιμος, σωστός και πιστός σε αυτό που είπα», η δήλωση του Υπουργού Υποδομών ο οποίος τόνισε πως «οι αυξήσεις των διοδίων που ανακοινώθηκαν είναι αυτές που προβλέπονται από τις αρχικές συμβάσεις παραχώρησης των αυτοκινητόδρομων το 2007».

«Η απόπειρα τρομοκράτησης δε θα περάσει. Συνεχίζουμε το δίκαιο αγώνα μας μέχρι να φύγουν τα διόδια της απάτης από το δήμο μας», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Καπανδριτίου με ανακοίνωσή του. «Οι συλλήψεις για τα διόδια αντιβαίνουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα», ανέφερε η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.