Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

«Πιάσαμε Ακη και Γιάννο, ξέραμε για τον Κάντα»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ: «Πιάσαμε Ακη και Γιάννο, ξέραμε για τον Κάντα»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ 
«Ναι, πριν 10 χρόνια είχαμε τεκμηριώσει πλήρως την ανάμειξη για τα TOR-Μ1 και TPQ-37 του Ακη Τσοχατζόπουλου στις μίζες της εταιρείας Ντρουμίλαν αλλά και του Γιάννου Παπαντωνίου στο πάρτι των προμηθειών στις Ενοπλες Δυνάμεις. Αλλά δυστυχώς εκεί σταματήσαμε...».

Είναι λόγια στην «Ε» του βουλευτή Γιάννη Τραγάκη, τότε προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής για τις μίζες από ρωσικά οπλικά συστήματα. Οσοι νόμιζαν ότι ο βρόμικος φάκελος είναι... ιστορία, τώρα βρίσκονται μπροστά σε οδυνηρές εκπλήξεις και ο νόμος για...
το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος καραδοκεί...

* Κύριε Τραγάκη, στην Εξεταστική Επιτροπή του 2005 για τα εξοπλιστικά συστήμα TOR-Μ1 και TPQ-37 είχατε φτάσει και στο όνομα του σημερινού κατηγορούμενου Αντώνη Κάντα και είχατε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι «βρήκατε την προμήθεια με ακρίβεια δολαρίου» και αναφέρατε το ποσό των 25.081.957 δολαρίων. Υστερα σιωπή. Ποιος κάλυψε ποιον και γιατί;

«Σας ευχαριστώ, γιατί μου δίνετε την ευκαιρία να αναφερθώ, για μία ακόμη φορά, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής του 2005, στην οποία ήμουν πρόεδρος και της οποίας το έργο θα υπεραμυνθώ.

Είχαμε εξετάσει τότε περίπου 90 μάρτυρες, είχαν κατατεθεί 180 έγγραφα και είχαν καταγραφεί περίπου 17.000 σελίδες πρακτικών. Ασφαλώς, είχαμε βρει με ακρίβεια δολαρίου την προμήθεια που είχε κατατεθεί για τα Αντισταθμιστικά Οφέλη (Α.Ο). Τα Αντισταθμιστικά Οφέλη ήταν 250.819.570 δολάρια και τα χρήματα που κατατέθηκαν στην εταιρεία Ντρούμιλαν ήταν ακριβώς το 10% των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων, δηλαδή 25.081.957 δολάρια.

Τα χρήματα είχαν ακολουθήσει μια περίεργη διαδρομή, από τη Ρωσία στην Κύπρο, από την Κύπρο στη Νέα Υόρκη και από τη Νέα Υόρκη στη Ζυρίχη. Είχαμε ζητήσει το άνοιγμα όλων αυτών των λογαριασμών· πράγματι άνοιξαν όλοι και βρήκαμε τα χρήματα.

Στην προσπάθειά μας αυτή, είχαμε βρει τεράστια προσκόμματα από τα καλύτερα δικηγορικά γραφεία της Ελβετίας. Παρ' όλα αυτά, άνοιξαν οι λογαριασμοί, ήρθαν οι απαντήσεις και βάσει αυτών των απαντήσεων κινήθηκε η ακροαματική διαδικασία και στηρίχθηκε η πρόταση του ανακριτή και του εισαγγελέα για την έναρξη της ποινικής διαδικασίας. Πάνω στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής στηρίχθηκε η Δικαιοσύνη.

Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι είχαμε προχωρήσει σε βάθος».

«Επρεπε να κληθεί ο Κάντας»

* Ο κ. Κάντας έπρεπε να κληθεί τότε και αν έπρεπε γιατί δεν κλήθηκε να καταθέσει;

«Ο κ. Αντ. Κάντας έπρεπε να κληθεί να καταθέσει τότε, παρά το γεγονός ότι είχαμε εξετάσει και τους δύο υπουργούς, τον κ. Τσοχατζόπουλο και τον κ. Παπαντωνίου, και τον γενικό διευθυντή Εξοπλισμών, τον κ. Σμπώκο, και τον αντικαταστάτη του, τον κ. Τραυλό».

* Κατά τις τότε πληροφορίες, είχε γίνει και έντονο επεισόδιο στο Πεντάγωνο με τους Ρώσους που ερευνούσαν τις μίζες στις οποίες φτάσατε εσείς. Υστερα υπήρξαν δολοφονίες των Ρώσων ερευνητών στη Μόσχα. Κατά τις δικές σας πληροφορίες, το θέμα κουκουλώθηκε στην Αθήνα ή υπήρξε συνεργασία πωλητών - αγοραστών στο κουκούλωμα;

«Είναι γνωστό το τι έγινε στη Ρωσία. Υπήρξε η δολοφονία σ' ένα στενό της Μόσχας του αντιπροέδρου της Τράπεζας της Μόσχας, από την οποία είχαν διακινηθεί 45 εκατομμύρια δολάρια προς το Μαυροβούνιο και 16 εκατομμύρια δολάρια προς τις Νήσους Κέιμαν.

Μάλιστα, είχαμε ζητήσει τα πρακτικά του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Μόσχας Κουτσνιέφσκι, όπου είχε γίνει ακροαματική διαδικασία σε βάρος του κ. Βορομπιόφ, ο οποίος ήταν ο γενικός διευθυντής της εταιρείας ΑΝΤΕΥ, εταιρείας που είχε αναλάβει την υλοποίηση των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων.

Το θέμα των προμηθειών για τους TOR-Μ1 προσπάθησαν να το κουκουλώσουν και από την Αθήνα και από τη Μόσχα, αλλά δεν το κατάφεραν. Οπως είδατε, όλες οι πτυχές της δωροδοκίας αποκαλύφθηκαν πλήρως.

Θέλω να υπενθυμίσω ότι η Βουλή του 2005 δεν έκλεισε το καλοκαίρι, δεν λειτούργησαν τα Θερινά Τμήματα, η Σύνοδος συνέχισε τη λειτουργία της για να μην παραγραφούν τα αδικήματα. Για να προλάβουμε την παραγραφή τότε, με δικό μου αίτημα, προσωπικό, ως πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, δεν λειτούργησαν τα Θερινά Τμήματα και η Βουλή συνέχισε να λειτουργεί εν Ολομελεία».

* Είναι αλήθεια ότι φτάσατε τότε κοντά στο όνομα του υπουργού που πήρε μέρος της προμήθειας και έμενε ένα τυπικό βήμα προς τις αρχές του Λιχτενστάιν, ή του Λουξεμβούργου, για να μάθετε και επίσημα πού κατέληξαν τα χρήματα που πέρασαν μέσα από το τριαδικό σύστημα της εταιρείας Ντρουμιλάν;

«Και βέβαια είχαμε καταλήξει στο όνομα του υπουργού που πήρε μέρος στην προμήθεια και ήταν σίγουρα ο καταδικασμένος σήμερα πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας, ο κ. Τσοχατζόπουλος. Είχαμε βρει τη σχέση τότε του κ. Τσοχατζόπουλου με τον κ. Καμπούρογλου της εταιρείας Ντρουμιλάν, ήταν συνεργάτες».

* Υπήρξε πάρτι στις μίζες των εξοπλιστικών και αν ναι, μπορούμε να πούμε ότι είχε διακομματικά χαρακτηριστικά, όπως καταθέτει τώρα ο κ. Κάντας;

«Από την έρευνα που είχαμε κάνει τότε διαπιστώσαμε -και το καταγράψαμε στο πόρισμά μας- ότι η μήτρα της μίζας για τα εξοπλιστικά των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν τα αντισταθμιστικά οφέλη, για τα οποία είχαμε προτείνει την κατάργησή τους.

Δεν έχω γνώση για το διακομματικό χαρακτήρα των μιζών για τα εξοπλιστικά γενικά. Εχω γνώση μόνο για όσα διερευνήσαμε στην Εξεταστική Επιτροπή για τα εξοπλιστικά συστήματα TOR-Μ1 και TPQ-37.

Θα σας μεταφέρω, απλώς, το τελικό συμπέρασμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής, προερχόμενης από τη Ν.Δ., το οποίο έλεγε: "Εν όψει των ανωτέρω στοιχείων, του περιεχομένου των μαρτυρικών καταθέσεων, των εγγράφων που ετέθησαν υπόψη της, αλλά και εν όψει των εκτιμήσεων και παρατηρήσεων του διαβιβασθέντος στη Βουλή των Ελλήνων πορίσματος των Εισαγγελέων Πλημμελειοδικών Αθηνών, ότι προέκυψαν ενδείξεις σοβαρών ευθυνών για τους διατελέσαντες υπουργούς Εθνικής Αμύνης Α. Τσοχατζόπουλο και Γ. Παπαντωνίου".

Και βέβαια η Επιτροπή μας είχε τεκμηριώσει πλήρως την απιστία, σε βαθμό κακουργήματος, του κ. Τσοχατζόπουλου για τη διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών, εκατομμυρίων δολαρίων, σε ό,τι αφορά τις συμβάσεις προμήθειας εξοπλιστικών συστημάτων TOR-Μ1 και τις αντίστοιχες συμβάσεις αντισταθμιστικών ωφελημάτων».

2005: Αποκαλυπτικοί διάλογοι στον «αέρα»

Ο Γιάννης Τραγάκης μιλάει με τους δημοσιογράφους Αριστέα Μπουγάτσου, Χάρη Μπότσαρη και Κώστα Αλατζά στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ


ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ: Πάμε λοιπόν στο ξεδίπλωμα.

Αριστέα Μπουγάτσου, έλεγες ότι εμείς τα βρήκαμε από τη Ρωσία...

ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ: Πήρα φόρα ελπίζω και όχι κατηφόρα, θέλω να πω ότι...

ΜΠΟΤΣ.: Εχει ζητήσει και μια παρέμβαση ο κύριος Τραγάκης, μια παρένθεση...

ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Η παρένθεσή μου θα είναι πολιτική.

ΜΠΟΥΓ.: Θέλω να πω...

ΤΡ.: Ναι, ναι...

ΜΠΟΥΓ.: ...Οτι πράγματι διαπιστώνεται... γιατί εσείς είχατε την υποχρέωση της επαλήθευσης πλέον, εφ' όσον ήρθαν στη δημοσιότητα...

ΤΡ.: Αυτή ήταν και η δουλειά μας.

ΜΠΟΥΓ.: ...Γιατί πολύ αργά ξεκινήσατε να ψάχνετε λογαριασμούς...

ΤΡ.: Οχι, ίσα ίσα...

ΜΠΟΥΓ.: ...λες και δεν ήταν το θέμα το σουλάτσο που κάνανε τα χρήματα...

ΤΡ.: Οοοπ, ένα λεπτό, ένα λεπτό. Το δημοσίευμα έγινε, αν δεν απατώμαι, σε δύο εφημερίδες, για να μην αναφέρω και τις εφημερίδες στις 8 Δεκεμβρίου και στις 10 Δεκεμβρίου, οπότε και στείλαμε έγγραφο...

ΜΠΟΥΓ.: Οχι, εννοώ... οι εργασίες...

ΤΡ.: Μα εμείς τους λογαριασμούς... Μου επιτρέπετε; ...Εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε έρευνα στη Ρωσία με τον τρόπο που είπατε εσείς. Εμείς ήμασταν διατεθειμένοι πάντως, και το τονίζω αυτό, να κάνουμε και ακόμα και αποστολή επιτροπής από την εξεταστική επιτροπή για να πάνε στη Ρωσία, να βρούνε τα στοιχεία τα οποία εσείς ήδη είχατε βρει. Ορμώμενοι όμως από τα δημοσιεύματα και τις δικές σας αναφορές από τον ΣΚΑΪ μάς δόθηκαν συγκεκριμένοι λογαριασμοί. Αρα αμέσως μετά, στις 10 Δεκεμβρίου, ήταν τα πρώτα μας έγραφα δικαστικής συνδρομής για το άνοιγμα συγκεκριμένων λογαριασμών και στην Αμερική και στη Λευκωσία και στην Ελβετία. Τώρα αν κάποιος το υλοποίησε σύντομα ή κάποιος αργότερα, αυτό δεν έχει να κάνει σχέση με εμάς.

ΜΠΟΤΣ.: Οχι, δεν λέει αυτό η κ. Μπουγάτσου...

ΤΡ.: Μου δίνετε όμως την ευκαιρία... Κατάλαβα... Μου δίνετε όμως την ευκαιρία να κάνω μια πολιτική παρατήρηση τώρα.

ΜΠΟΥΓ.: Πριν την κάνετε, να σας πω και μια άλλη παράλειψή σας;

ΤΡ.: Βεβαίως.

ΜΠΟΥΓ.: Επειδή είστε καπάτσος, σας το λέω αυτό. Εντάξει οι λογαριασμοί, εντάξει οι διαδρομές, εντάξει όλα αυτά. Ξέρουμε ότι η δικαστική συνδρομή αργεί πάρα πολύ, όπως ξέρουμε ότι η Βουλή δεν μπορεί να βασιστεί σε δημοσιεύματα. Πρέπει να πιστοποιήσει, να ερευνήσει, να έχει τη σφραγίδα των Αρχών. Εσείς δεν καλέσατε δύο βασικούς μάρτυρες. Τον κ. Αντώνιο Κάντα και τον κ. Φουάντ.

ΤΡ.: Κοιτάξτε, για τον κ. Κάντα, λόγω του ότι ήταν εκείνος ο τότε γενικός γραμματέας Εξοπλισμών, ο οποίος είχε υπογράψει την αποδέσμευση της πίστωσης των 250... Εδώ μπαίνει το 10%... και χαίρομαι που το λέτε, διότι εμείς ακριβώς αυτό ψάχναμε. Οταν είδαμε ότι η αποδέσμευση των χρημάτων του κ. Κάντα ήταν 250.810.757 δολάρια, το 10% είναι το 25.081.757, ήταν αυτό που ακριβώς ψάχναμε, γι' αυτό και, αν προσέξατε τη δήλωσή μου, μετά το άνοιγμα του συγκεκριμένου λογαριασμού στις Ηνωμένες Πολιτείες, χρησιμοποίησα τη λέξη «κούμπωσε», γιατί τα...

ΜΠΟΥΓ.: Ο κ. Κάντας δεν κούμπωσε όμως...

ΤΡ.: ...τα 4 εκατομμύρια... κοιτάξτε, ο κ. Κάντας βρέθηκε αργά στο δρόμο μας.

ΜΠΟΥΓ.: Ααααα, δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό.

ΤΡ.: Για τον κ. Φουάντ...

ΜΠΟΥΓ.: Και η «Ντρουμίλαν» βρέθηκε αργά στο δρόμο σας.

ΤΡ.: Οχι, η«Ντρουμίλαν» ήταν εξαρχής κοντά μας, γιατί, όπως ξέρετε, ζητήσαμε και κατέθεσαν αρκετοί... Μάλλον αρκετοί οι οποίοι είχαν σχέση με την «Ντρουμίλαν». Σε ό,τι αφορά τον κ. Φουάντ, προσπαθήσαμε να τον βρούμε. Αν μου βρείτε εσείς τον Φουάντ, θα τον έβρισκα και εγώ.

ΜΠΟΥΓ.: Ε καλά...

ΤΡ.: Ε τι;

ΜΠΟΥΓ.: Με συγχωρείτε, δεν είναι δουλειά της Βουλής, το έχουμε ξαναπεί αυτό...

ΤΡ.: Η Βουλή τι να κάνει; Πού να τον βρω εγώ τον Φουάντ; Εγώ...

ΜΠΟΥΓ.: Δηλαδή μήπως θέλετε να πάμε να του πάρουμε καμία συνέντευξη;

ΤΡ.: Οχι.

ΜΠΟΥΓ.: Νομίζω... γιατί θα γίνει ρεζίλι η Βουλή, δεν μπορεί να ισχυρίζεται η Βουλή...

ΤΡ.: ...ένα λεπτό...

ΜΠΟΥΓ.: Κατ' αρχάς, η Βουλή δεν είναι μηχανισμός εξεύρεσης...

ΤΡ.: Ακριβώς, των μαρτύρων.

ΜΠΟΥΓ.: Απευθυνθήκατε σε άλλες Αρχές;

ΤΡ.: Σε πολλές Αρχές, θα σας θυμίσω...

ΜΠΟΥΓ.: Α, δηλαδή απευθυνθήκατε και στην Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών;

ΤΡ.: Δεν... λέω τίποτα επί του παρόντος, θα σας θυμίσω...

ΜΠΟΥΓ.: Ε, τώρα τι να λέμε.

ΤΡ.: Δεν λέω τίποτα, θα σας θυμίσω την ταλαιπωρία, την οποία είχαμε υποστεί για να καλέσουμε έναν Ελληνα πολίτη, τον κ. Καμπούρογλου, ο οποίος είχε και συγκεκριμένη διεύθυνση. Ξέρετε πολύ καλά ότι τελικά για να εντοπίσουμε τον Καμπούρογλου χρησιμοποιήσαμε αστυνομικές μεθόδους. Ενα το κρατούμενο. Δεύτερον, η Βουλή δεν μπορεί τώρα να βρει πού βρίσκεται ο Φουάντ, ο οποίος δεν έχει δώσει διεύθυνση. Μια διεύθυνση την οποία είχαν δώσει στην αρχή ήταν η διεύθυνση της «Ντρουμίλαν Ελλάς».

ΜΠΟΥΓ.: Σε τρία δευτερόλεπτα τον βρίσκει οποιαδήποτε αρχή τον κ. Φουάντ.

ΜΠΟΤΣ.: Αν θέλετε όμως, ο ΣΚΑΪ 100,3 μπορεί να σας δώσει ό,τι ώρα θέλετε...

ΤΡ.: ...Μέσω της Ιντερπόλ...

ΜΠΟΤΣ.: Οχι, ό,τι ώρα θέλετε, εμείς γνωρίζουμε πού βρίσκεται ο κ. Φουάντ.

ΜΠΟΥΓ.: Τώρα χαιρετίσματα!

ΤΡ.: Σε κάνα καζίνο θα είναι. Αν έρθει η ώρα και χρειαστεί, θα βρεθεί ο κ. Φουάντ ...8 Δεκεμβρίου βγήκαν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα οι λογαριασμοί...

ΜΠΟΤΣ.: Εκεί έχετε δίκιο.

ΑΛΑΤΖΑΣ: Για τους λογαριασμούς έχετε δίκιο.

ΜΠΟΥΓ.: Η «Ντρουμίλαν» όμως είχε βγει νωρίτερα.

ΤΡ.: Μα την «Ντρουμίλαν» την αντιμετωπίζαμε και πιο μπροστά, αφού είδατε ότι ολόκληρη συζήτηση κάναμε...

ΜΠΟΥΓ.: Επρεπε να την αντιμετωπίζετε ως πορτοφόλι.

ΤΡ.: Ως πορτοφόλι την αντιμετωπίσαμε. Πώς καλέσαμε τον πρόεδρό της;

ΑΛ.: Τον καλέσατε στο τέλος...

ΜΠΟΤΣ.: Ο κ. Καμπούρογλου, ο οποίος το «έπαιζε τρελός» και δεν ήξερε τίποτα και δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί τον φωνάξατε και τι τον ρωτάτε. Είχε προλάβει η«Ντρουμίλαν» του κ. Καμπούρογλου να κάνει και μία σύμβαση με άλλη ελληνική εταιρεία για την υλοποίηση των αντισταθμιστικών, τη Βίπον ή Βάιπον δεν την καλέσατε;

ΤΡ.: Τη Βάιπον να την κάνουμε τι; Είχε κάνει και άλλες συμβάσεις με άλλες εταιρείες ελληνικές για την υλοποίηση. Αλλά από τη στιγμή που η «Ντρουμίλαν Ελλάς» δεν ήταν εκείνη η οποία πήρε τα χρήματα για να υλοποιήσει τα αντισταθμιστικά ωφελήματα, ήταν φυσικό επακόλουθο αυτές οι συμβάσεις να πάνε στον αέρα... Κατάλαβε πολύ καλά ο κ. Καμπούρογλου, τα λεφτά πήγανε στην «Ντρουμίλαν Οφσετ» στην Κύπρο. Αυτό είναι το μεγάλο ερωτηματικό στο οποίο δώσαμε απάντηση και από τα λεφτά που πήγανε από την «Ντρουμίλαν» Κύπρου στην «Ιντερνάσιοναλ» στη Γενεύη, περιμένουμε να δώσουμε και την τελευταία απάντηση...

ΑΛ.: Εμείς με την Αριστέα σάς ασκούμε κριτική για το πώς χειριστήκατε όλη την υπόθεση των TOR.

ΤΡ.: Προς την πλευρά...

ΜΠΟΤΣ.: ...Αυτά συνέβησαν προς την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών με τις συνδρομές προς την πλευρά της Κύπρου φαντάζομαι, προς την πλευρά της Ελβετίας που περιμένετε και σας έχουν ήδη πει ότι είμαστε σε καλό δρόμο για τα ευρήματα. Τι έγινε με τη Ρωσία;

ΤΡ.: Ε, στη Ρωσία. Ενα μεγάλο ερωτηματικό είναι γνωστό ότι πήραμε μια επιστολή από τους Ρώσους στις 23/12.

ΜΠΟΤΣ.: Οτι σας στέλνουν αυτά που θέλετε, αυτά που ζητήσατε.

ΤΡ.: Αυτά που θέλουμε, μάλιστα, μας στέλνανε 11 περιπτώσεις που τους είχαμε ζητήσει με συνημμένες 92 σελίδες, έγγραφα 92 σελίδων, αυτά δεν υπήρχαν πουθενά. Δηλαδή, μέσω του υπουργείου. Από το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης μας ήρθε αυτή η απάντηση. Απευθυνθήκαμε στο ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης και του ζητήσαμε τα συνημμένα. Λέει, δεν είχαν συνημμένα, όταν μας τα στείλανε. Αποταθήκαμε στην πρεσβεία μας στη Ρωσία στη Μόσχα μέσω της οποίας από το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας πήγανε τα έγγραφα. Μας είπαν και από εκεί ότι δεν υπάρχουν. Αποταθήκαμε στο μεταφραστικό μήπως χαθήκανε εκεί. Τελικά τα έγγραφα αυτά δεν βρεθήκανε πουθενά. Ακολούθως αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο δεν σας κρύβω ότι ειδικά για τη Ρωσία είχαμε επανέλθει 9 φορές. Εννιά φορές έχουμε στείλει έγγραφο και θα επιμένουμε μέχρι τέλους.

ΜΠΟΥΓ.: Εδώ κάτι έχει γίνει.

ΤΡ.: Διότι τα έγγραφα αυτά αφορούσαν τη δίκη Βορομπίεφ στη Μόσχα.

ΜΠΟΤΣ.: Πάμε εμείς και τα φέρνουμε.

ΤΡ.: Εσείς ένα μέρος των εγγράφων είμαι σίγουρος ότι θα το έχετε φέρει. Είναι... η δίκη Βορομπίεφ στη Μόσχα, έχει ήδη ολοκληρωθεί, όπως γνωρίζετε...

ΜΠΟΤΣ.: Βγήκαν και οι καταδικαστικές αποφάσεις...

ΤΡ.: Εχετε και τις καταδικαστικές αποφάσεις από τον Απρίλιο, έχουν καταδικαστεί και οι δύο σε φυλάκιση τεσσάρων ετών με περιοριστικούς όρους. Από εκεί και πέρα εγώ πράγματι αναμένω με πολύ ενδιαφέρον και έστειλα το τελευταίο μας έγγραφο 19/9, τώρα τον Σεπτέμβριο, έστειλα πάλι έγγραφο. Εστειλε το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης δηλαδή, προς το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας, επιμένω να μας προσκομιστούν αυτά τα... οι 92 σελίδες των εγγράφων. Ας τα δώσουν στην ελληνική πρεσβεία και ας μας τα δώσει εκείνη με διπλωματικό σάκο.

Ας μας πουν ότι τα έχουν έτοιμα και στέλνουμε εμείς από εδώ και τα παίρνουμε...

Από enet