Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Ο Δένδιας συνδέει τρομοκράτες και μετανάστες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ
 Οταν ο Βαρβιτσιώτης σφυρίζει για τους 12 πνιγμούς στο Αιγαίο
Σύνδεση της μετανάστευσης με την τρομοκρατία, έκανε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, μετά το άτυπο συμβούλιο των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στα πλαίσια της ελληνικής προεδρίας. Οταν την ίδια ώρα ο υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης σφυρίζει αδιάφορα για τους 12 πνιγμούς στο Αιγαίο.

“Η τρομοκρατία είναι πιθανό να εκμεταλλευτεί το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης”, είπε ο Ν. Δένδιας στη συνέντευξη Τύπου, ο οποίος, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα της...
εσωτερικής τρομοκρατίας δεν τέθηκε ούτε στις επίσημες, ούτε στις ανεπίσημες συνομιλίες κατά τη διάρκεια του διήμερου συμβουλίου.

Από την πόλη έρχομαι και στην κορυφή κανέλα!

“Δεν συζητήσαμε σχετικά με την εσωτερική τρομοκρατία, πιστεύω ότι οι ελληνικές Αρχές θα κάνουν το καθήκον τους”, δήλωσε ο υπουργός. Αναφερόμενος στο ζήτημα της Χρυσής Αυγής και το αν θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο των εγκληματικών οργανώσεων, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι το ζήτημα είναι προς κρίση στην ελληνική Δικαιοσύνη.
Στο μεταξύ, ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επανέλαβε ότι οι συνθήκες της τραγωδίας στο Φαρμακονήσι διερευνώνται από τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, παρέχοντας εκ νέου κάλυψη στο Λιμενικό, ενώ αυτή τη φορά δήλωσε και συγκλονισμένος. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, τόνισε: “Μας συγκλονίζει το περιστατικό στο Φαρμακονήσι και κάθε απώλεια ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα”.

Χθες πάντως έκανε λόγο για προσπάθεια δημιουργίας πολιτικού κλίματος ενώ προχώρησε και σε μια ακόμα δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις. Όπως είπε: “Δεν νομίζω ότι κανένας σήμερα θέλει να ανοίξουμε τις πύλες και να πούμε ότι όποιος μετανάστης θέλει μπαίνει στη χώρα και απολαμβάνει όλων των συνθηκών του ασύλου”.

“Πώς μπορεί ένας τέτοιος υπουργός να παραμένει στη θέση του; Μήπως η παραμονή του δίνει το σήμα στις λιμενικές αρχές να δράσουν με παρόμοιο τρόπο σε ανάλογες περιπτώσεις; Πέρασε έστω και προς στιγμήν από το μυαλό του υπουργού η παραίτηση; Το βέβαιο είναι πως ο κ. Βαρβιτσιώτης είναι πλέον έκπτωτος στη συνείδηση της κοινωνίας” σχολίασε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε ότι το Λιμενικό Σώμα θα πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα όλο το διαθέσιμο υλικό της επιχείρησης διάσωσης στο Φαρμακονήσι. “Λέμε «ναι» στην πλήρη διερεύνηση, «όχι» στην πλήρη ισοπέδωση»”.

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Από enet