Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Όμιλος GENERALI ->Ποια είναι η ασφαλιστική που έκανε εκατομμυριούχο το συνδικαλιστή Τσουκαλά. Aπό την Τεργέστη στο Αττικό Μετρό, την Εγνατία Οδό, το Αεροδρόμιο και τα Ολυμπιακά Έργα

Σε μια προσπάθεια να εξηγήσει το πως έγινε εκατομμυριούχος ο αρχισυνδικαλιστής Τσουκαλάς και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε:

Μετά από 35 συνεχή έτη εργασίας στην ολλανδική τράπεζα «ABN-AMRO» αποχώρησα το Δεκέμβριο του 2010 (πολύ πριν εκλεγώ βουλευτής), έχοντας θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Η συγκεκριμένη τράπεζα είχε ασφαλίσει όλο της το προσωπικό με τους ίδιους όρους στην ασφαλιστική εταιρεία «GENERALLI» σε ειδικό πρόγραμμα συνταξιοδότησης, από όπου παρέλαβα την επιταγή της αποζημίωσής μου, που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εφάπαξ, αλλά αποζημίωση από...
ιδιωτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα.

Η αποζημίωση αυτή προκύπτει από ένα συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο που λαμβάνει υπόψη τα χρόνια υπηρεσίας, το μισθό, το συντελεστή γήρατος, καθώς και δύο ακόμη ασφαλιστικούς συντελεστές, που διαμορφώνουν το τελικό ποσό. Το υπόλοιπο δε μέρος του ποσού αυτού αντιστοιχεί στην προβλεπόμενη από πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου αποζημίωση της τράπεζας, πρόγραμμα που και αυτό λειτουργούσε το ίδιο για όλους τους εργαζόμενους στην τράπεζα με συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο.

Επειδή σε ορισμένα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι πήρα την αποζημίωση της «GENERALLI» όταν ήμουν πρόεδρος στην ΟΤΟΕ σας πληροφορώ ότι πρόεδρος ήμουν μέχρι τα τέλη του 2006, ενώ από την τράπεζα αποχώρησα και έλαβα την αποζημίωση τον Δεκέμβριο του 2010.

Ποια είναι η εταιρεία που έκανε εκατομμυριούχο τον Τοσυκαλά; Ανατρέξαμε στην ιστοσελίδα της και μάθαμε ότι ξεκίνησε από την Τεργέστη "κάποιοι ανήσυχοι και διορατικοί έμποροι της Τεργέστης συνέλαβαν την ανάγκη δημιουργίας μιας ασφαλιστικής εταιρίας που θα διέθετε την απαραίτητη τεχνική και οικονομική δομή για να δραστηριοποιηθεί σε όλους τους τομείς της αγοράς..."

Κι αν κάποιοι ανήσυχοι και διορατικοί έμποροι δημιούργησαν την εταιρεία στην Ελλάδα η συμμετοχή της σε δημόσια έργα  όπως το Αττικό Μετρό, η Εγνατία Οδός, το Αεροδρόμιο και τα Ολυμπιακά Έργα, αποδεικνύει πως σ΄ αυτό εδώ το βαλκάνιο οικόπεδο ούτε ακόμη και οι πλέον οραματικοί ιδιώτες δεν μπορούν να επιβιώσουν εάν δεν εμπλακούν σε μπίζνες με το Δημόσιο.

Ιδού λοιπόν η ιστορία της>
>Στις φωτό ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Πάνος Δημητρίου
Το να διηγηθεί κανείς την ιστορία μιας εταιρίας σημαίνει να ξετυλίξει το κουβάρι που συνδέει το όραμα των ιδρυτών της με τη σημερινή πραγματικότητα. Είναι σαν να ξεκινάει ένα ταξίδι στο χρόνο το οποίο αποκτάει όλο και περισσότερο ενδιαφέρον όσο μεγαλώνει η απόσταση ανάμεσα στα σημεία εκκίνησης και άφιξης.

Στις αρχές του 19ου αιώνα η Τεργέστη ήταν ο θαλάσσιος κόμβος διεθνούς εμπορίου της αυστρο-ουγγρικής αυτοκρατορίας, τμήμα της οποίας και αποτελούσε. Χάρη στο καθεστώς ελευθέρας ζώνης του λιμανιού που υποστηρίχτηκε από την αυτοκράτειρα Μαρία Θηρεσία, η πόλη περνούσε περίοδο μεγάλης ευημερίας.Μέσα σ΄αυτό το δραστήριο, δυναμικό περιβάλλον, κάποιοι ανήσυχοι και διορατικοί έμποροι της Τεργέστης συνέλαβαν την ανάγκη δημιουργίας μιας ασφαλιστικής εταιρίας που θα διέθετε την απαραίτητη τεχνική και οικονομική δομή για να δραστηριοποιηθεί σε όλους τους τομείς της αγοράς.

Έτσι ιδρύθηκε, στις 26 Δεκεμβρίου 1831, ο Όμιλος Generali.
Λίγους μόνο μήνες μετά την ίδρυσή της, η Generali άρχισε να επεκτείνεται εντός των συνόρων της αυστρο-ουγγρικής αυτοκρατορίας (Βιέννη, Βουδαπέστη, Πράγα), σηματοδοτώντας την ανάπτυξη και τη διεθνή παρουσία που οραματίζονταν οι ιδρυτές της. Το επόμενο βήμα της Generali ήταν η επέκτασή της στα Βαλκάνια, την Ανατολική Ευρώπη, από τη Βαρσοβία μέχρι την Αγία Πετρούπολη, ενώ μέσα σε μερικές δεκαετίες έφτασε μέχρι την Αφρική, την Ασία, τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική. Με το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και την πτώση της αυτοκρατορίας, η Τεργέστη έχασε τον κυρίαρχο ρόλο της ως μοναδικό λιμάνι μιας τεράστιας ενδοχώρας. Παρ' όλα αυτά, ο Όμιλος Generali συνέχισε να προωθεί τα μεγαλόπνοα, επεκτατικά του σχέδια, διερευνώντας τις αγορές εντός και εκτός Ιταλίας και εξαγοράζοντας σημαντικά μερίδια άλλων ασφαλιστικών εταιριών.

Με τον αποκλεισμό της από τις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Generali έχασε 14 ασφαλιστικές εταιρίες και μεγάλο μέρος των περιουσιακών της στοιχείων. Με τη νέα κατάσταση μπορεί να άλλαξε ο χάρτης της επικράτειάς της, διατήρησε, ωστόσο, αλώβητη την παράδοση της παγκοσμιότητάς της. Επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον και όλες τις προσπάθειές της στην αναδιάρθρωση των διεθνών δικτύων της, η Generali όχι μόνον επανέκτησε το χαμένο έδαφος, αλλά αναπτύχθηκε σε νέες, σημαντικές αγορές εκτός Ευρώπης (Νότια Αμερική, Ασία και Αφρική).Σήμερα, ο Όμιλος Generali περιλαμβάνει 297 εταιρίες, δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 50 χώρες του κόσμου και απασχολεί 61.500 υπαλλήλους, κατέχοντας την 1η θέση στην ιταλική και τη 2η στην ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά.

Τα τελευταία χρόνια η παρουσία του Ομίλου έχει ενισχυθεί αισθητά στις δυτικοευρωπαϊκές αγορές, με αλλεπάλληλες εξαγορές και συγχωνεύσεις, ενώ η ανάπτυξη στις αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης είναι πλέον συστηματική, μετά την απελευθέρωση της οικονομίας τους. Παράλληλα, με την ίδρυση γραφείων και θυγατρικών στις κυριότερες αγορές της Άπω Ανατολής, τη λειτουργία δύο θυγατρικών στις Φιλιππίνες και δύο αντιπροσωπειών στην Κίνα, διατηρείται η κυριαρχία του Ομίλου, σε ό,τι αφορά το πλήθος των χωρών παρουσίας του.

Η GENERALI ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η Generali εγκαθίσταται στην Ελλάδα το 1886, με την ίδρυση του επίσημου πρακτορείου – Γενικές Ασφάλειες Τεργέστης. Τη γενική αντιπροσωπεία Ελλάδος αναλαμβάνει ο Β. Μάισα και τη διατηρεί μέχρι το 1965. Μετά το θάνατό του, το τιμόνι της επιχείρησης αναλαμβάνει ο Ζακ Καπουάνο, στέλεχος ήδη της εταιρίας και πατέρας του Μωρίς Καπουάνο, γνωστού και καταξιωμένου επιχειρηματία της σύγχρονης ασφαλιστικής αγοράς.

Την εποχή εκείνη η Generali είναι η πρώτη εταιρία που λανσάρει ασφαλιστήριο ομαδικής συνταξιοδότησης στην Ελλάδα και συνεχίζει να καινοτομεί, δημιουργώντας ασφαλιστήριο κατά παντός κινδύνου συναρμολόγησης για τα Διυλιστήρια Κορίνθου.

Το 1980 η μορφή της εταιρίας στην Ελλάδα αλλάζει με την ίδρυση του υποκαταστήματος. Το 1986 ιδρύεται η εταιρία Generali Life, η οποία δραστηριοποιείται στις ασφάλειες ζωής και υγείας, καλύπτοντας ατομικούς και ομαδικούς κινδύνους. Το 1991, στο πλαίσιο της γενικής πολιτικής για τοπική και λειτουργική αυτονομία, ιδρύεται η Generali Hellas, η οποία συνεχίζει τις δραστηριότητες που ξεκίνησε ο Όμιλος το 1886 στις γενικές ασφάλειες.

Το 1993 η Generali Life εξαγοράζει το χαρτοφυλάκιο της Schweiz Life, υποκαταστήματος της Swiss Re, δίνοντας μεγαλύτερη ώθηση στην εταιρία ζωής.Το 1998, ακολουθώντας μια δυναμική στρατηγική ανάπτυξης, η Generali Hellas εξαγοράζει το υποκατάστημα της ελβετικής Zurich Insurance στην Ελλάδα, οπότε και πραγματοποιούνται σημαντικές αλλαγές στο μάνατζμεντ των εταιριών. Η κουλτούρα της εταιρίας αλλάζει ριζικά και η πολιτική της γίνεται καθαρά πελατοκεντρική. Το 1999 η Generali Hellas αναλαμβάνει το υπό εκκαθάριση χαρτοφυλάκιο ζημιών της Schweiz Insurance.

Η εταιρία της Generali στην Ελλάδα, η Generali Hellas Α.Ε.Ε. είναι 100% θυγατρική της Assicurazioni Generali Τεργέστης και δεν έχει συμμετοχές σε άλλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.
 
Η GENERALI ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ


Από τις αρχές του 2000 μια νέα περίοδος έχει αρχίσει για την παρουσία της Generali στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Με τη δέσμευση να «κάνει την ασφάλεια ποιότητα ζωής», η Generali επιμένει στη σοβαρή και υπεύθυνη διαχείριση των ασφαλιστικών αναγκών και ανταποκρίνεται με συνέπεια και σταθερότητα στις πλέον εξειδικευμένες ασφαλιστικές απαιτήσεις, προσφέροντας μια γκάμα σύγχρονων και ευέλικτων προϊόντων. Το άρτια οργανωμένο δίκτυο πωλήσεων της εταιρίας, οι σχέσεις εμπιστοσύνης που καλλιεργεί με τους συνεργάτες της και η εμμονή της στους στόχους και τη στρατηγική που έχει χαράξει, αποτελούν τα θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται για την εξέλιξη και την ανάπτυξή της.

Με γνώμονα πάντα την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και εχέγγυα τη διεθνή γνώση και την οικονομική δύναμή της, η Generali προχωράει στην υλοποίηση ενός προγράμματος δράσης για περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου της και δημιουργία νέων προϊόντων, γεγονός που τη φέρνει ένα βήμα μπροστά στις εξελίξεις της αγοράς και της επιτρέπει να αισιοδοξεί για το μέλλον.

Η συμμετοχή της Generali στα μεγαλύτερα τεχνικά έργα της χώρας, όπως το Αττικό Μετρό, η Εγνατία Οδός, το Αεροδρόμιο και τα Ολυμπιακά Έργα, καθώς και η ανάληψη μεγάλων βιομηχανικών και εταιρικών κινδύνων, επιβεβαιώνουν καθημερινά το κύρος και την αξιοπιστία της.
Με ευαισθησία για τα κοινά και ως φορέας μιας πολιτιστικής παράδοσης που ξεκινάει από τα βάθη των αιώνων, η Generali συμμετέχει στα κοινωνικά δρώμενα του τόπου και στηρίζει με τις χορηγίες της άλλοτε τις τέχνες και τον αθλητισμό και άλλοτε τα φιλανθρωπικά ιδρύματα και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Στη διαδρομή των 120 χρόνων η Generali δεν περιορίστηκε μόνο στην ανάλυση των επιχειρησιακών δεδομένων αλλά διεύρυνε τους ορίζοντές της μέσα από τις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες που συναντούσε στην πορεία της. Με κριτήριο πάντα την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και εχέγγυα τη διεθνή γνώση και την οικονομική δύναμή της, η Generali υπόσχεται ότι θα είναι πάντα δίπλα στους ασφαλισμένους της, με όραμα την παροχή σταθερά ποιοτικών υπηρεσιών που θα ανταποκρίνονται στις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες της ζωής και της κοινωνίας.

Από kourdistoportocali μέσω Σίβυλλα