Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Το κτύπημα στη ΧΑ στέλνει τον κόσμο πάλι στον καναπέ.

Όταν ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία του ξεπουλήματος της χώρας και εξαθλίωσης του λαού με τα μνημόνια και όταν άρχισε ο κόσμος να βγαίνει στις πλατείες και στις αγωνιστικές διαδηλώσεις, το κτύπημα τότε στην Marfin και η θανάτωση αθώων εργαζομένων, κατά κοινή ομολογία, τρομοκράτησε τους πολίτες και σε συνδυασμό με τη διάλυση του κινήματος των πλατειών, έστειλε ολόκληρο το λαό στον καναπέ του φόβου και της αδράνειας.

Τώρα τελευταία όμως, ο λαός άρχισε και πάλι να φτάνει στα όριά του. Η εμφανής αποτυχία...
της πολιτικής των μνημονίων, ο τεράστιος χρόνος αποπληρωμής του χρέους  και εποπτείας της χώρας στο διηνεκές καθώς και τα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να λάβει η κυβέρνηση, όπως δημεύσεις περιουσιών, νέες περικοπές και νέες απολύσεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, δημιουργούσαν αυξημένη αγανάκτηση στον κόσμο και αποφασιστικότητα για έγερση από τον καναπέ και νέους λαϊκούς αγώνες. Το τωρινό λοιπόν κτύπημα στα μέλη της Χρυσής Αυγής, έχουμε την εντύπωση ότι θα ξαναστείλει πάλι το λαό στον καναπέ του φόβου και της αδράνειας.

Το ίδιο, έχουμε την εντύπωση, θα συμβεί και με τα μέλη της ΧΑ. Η εν ψυχρώ δολοφονία δύο ανύποπτων ανθρώπων και ο σοβαρός τραυματισμός ενός τρίτου, όλων μελών της ΧΑ, είναι προφανές ότι θα τρομάξει τα υπόλοιπα μέλη ή τα υποψήφια μελλοντικά μέλη κάτι που θα οδηγήσει την οργάνωση της ΧΑ σε κάμψη και μαρασμό. Αν μάλιστα αυτό συνδυαστεί με την στελεχιακή εξάρθρωσή της και τον νέο αντιρατσιστικό νόμο, τότε η κάμψη του κόμματος αυτού αναμένεται σχεδόν βέβαιη. Υπάρχει βέβαια πάντα και ο αστάθμητος παράγοντας της κάλπης, αν φυσικά επιτραπεί στο κόμμα αυτό να λάβει μέρος στις εκλογές.

Τα πιο πάνω είναι απλές διαπιστώσεις εκ του αποτελέσματος και σε καμία περίπτωση δεν υπονοούμε ότι συνδέονται με κάποιο τρόπο μεταξύ τους.

Από hassapis-peter, μοντάζ Γρέκι