Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Eδειραν τον Γιώργο Καμίνη έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΕ - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

• Δέχθηκε επίθεση από ομάδα συγκεντρωμένων έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΕ
• Συνεργάτες του αναφέρουν ότι δέχθηκε γροθιές στο κεφάλι
• ΚΕΔΕ: Καταδικάζουμε τη φασιστική ενέργεια
• Την ΠΟΕ - ΟΤΑ κατηγορεί ο Δήμος Αθηναίων
Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, όταν εκείνος αποχωρούσε από την έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε για να αποφασιστούν οι τρόποι με τους οποίους θα αντιδράσουν οι Δήμοι ενάντια στα μέτρα κινητικότητας που προωθεί η κυβέρνηση.

Μια ομάδα ατόμων από τους συγκεντρωμένους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μόλις εντόπισαν τον δήμαρχο Αθηναίων κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος του, τον...
προπηλάκισαν και του επιτέθηκαν φραστικά.

Οι συνεργάτες του δημάρχου αναφέρουν ότι ο κ. Καμίνης δέχθηκε γρονθοκοπήθηκε στο κεφάλι και για το λόγο αυτό μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο, ενώ και το ααυτοκίνητό του έχει υποστεί φθορές.

Η ΚΕΔΕ με ανακοίνωσή της καταδίκασε και χαρακτήρισε φασιστική την επίθεση κατά του Δημάρχου Αθηνάιων.

Αναλυτικά:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ καταδικάζει απερίφραστα την φασιστική και απαράδεκτη επίθεση κατά του Δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, που εκδηλώθηκε κατά την αποχώρησή του από τα γραφεία της ΚΕΔΕ».

Την επίθεση καταδίκασε με τη σειρά της και η ΠΟΕ – ΟΤΑ με την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Απόλυτα καταδικαστέα, απαράδεκτη, επιζήμια και φασιστική για το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί η απρόκλητη επίθεση «εργαζομένων» στο Δήμαρχο της Αθήνας κ. Γιώργο Καμίνη.

Τη στιγμή που το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε. έστω και κάτω από την πίεση των εργαζομένων πήρε ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση να σφραγιστούν οι Δήμοι τη ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, η προσχεδιασμένη, προβοκατόρικη ενέργεια ακροδεξιών στοιχείων και χρυσαυγιτών μόνο σκοπό έχει να αποσυντονίσει και να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν αποδείξει και στο παρελθόν πως με ψηλά το κεφάλι ενωμένοι και αποφασισμένοι ξέρουν να αγωνίζονται για το δικαίωμα στη δουλειά και την αξιοπρέπεια.

Η μόνη απάντηση σε όσους θέλουν να προβοκάρουν και να συκοφαντήσουν με τέτοιες ενέργειες το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πέσει στο κενό και θα την πάρουν από τη μαζική, ενωτική και αγωνιστική συμμετοχή τους στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας τη Δεύτερα 8 Ιουλίου 2013, στις 12.00 το μεσημέρι, στην Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα.

Γιατί απλά παλεύουν να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας τους, γιατί με τα 800 – 900 ευρώ που λαμβάνουν σαν φιλοδώρημα προσπαθούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια τις οικογένειές τους».

Την ΠΟΕ - ΟΤΑ κατηγορεί ο Δήμος Αθηνάιων

Ευθύνες για την επίθεση εις βάρος του Δημάρχου Αθηναίων καταλογίζει στην ΠΟΕ - ΟΤΑ και τον πρόεδρο, Θέμη Μπαλασόπουλο, σε ανακοίνωσή του για το περιστατικό:

«Η σωματική επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, κατά την έξοδό του από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη για τους επικίνδυνους δρόμους, στους οποίους οδηγεί η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ, τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Στοχοποιώντας ρητά τον δήμαρχο Αθηναίων, ο οποίος με ιδιαίτερη σαφήνεια έχει τοποθετηθεί σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα, ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, κ. Θέμης Μπαλασόπουλος, επιχειρεί να συγκαλύψει τη διαχρονική εμπλοκή του στο σύστημα των πελατειακών σχέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι συνθήκες κατατρομοκράτησης που κάποιοι επιχείρησαν να επιβάλουν στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και οι τραμπούκικες επιθέσεις, δεν συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσεων στον ευαίσθητο αυτό χώρο, και απαιτείται η ομόθυμη και απερίφραστη καταδίκη τους».

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον δήμαρχο Αθηναίων και τόνισε ότι οι δράστες πρέπει να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

«Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο την απρόκλητη επίθεση εναντίον του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη. Επικοινώνησα ήδη μαζί του και του εξέφρασα την συμπαράστασή μου. Οι δράστες πρέπει να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη βίαιη επίθεση κατά του Δημάρχου Γιώργου Καμίνη μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της ΚΕΔΕ. Τέτοιες ενέργειες πλήττουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και υπονομεύουν τον κοινωνικό διάλογο».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλο, άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ γράφοντας στο λογαρισμό του στο Twitter

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταδικάσει την σωματική επίθεση που δέχθηκε απο εργαζόμενους στην Τ.Α ο Δήμαρχος Αθηναίων;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου αναφερόμενος στην επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης δήλωσε τα εξής:

«Η κυβέρνηση καταδικάζει την επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη. Κάθε μορφής βία είναι απαράδεκτη σε μία δημοκρατική κοινωνία και είμαστε βέβαιοι ότι παρόμοιες ενέργειες καταδικάζονται από το σύνολο του πολιτικού κόσμου».

Από iefimerida