Ποια τα κριτήρια που ένας δανειολήπτης δικαιούται πάγωμα πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία. Τι έχει πέσει στο τραπέζι του υπουργείου Ανάπτυξης για την εισροή ζεστού χρήματος στα κρατικά ταμεία
Σε σταδιακή απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας φαίνεται ότι προχωρά το αρμόδιο υπουργείο υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας για αναστολή του μέτρου.
Όπως είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς, επιχειρείται μερική αναστολή των πλειστηριασμών από το 2014 με κοινωνικά κριτήρια.
Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega την Τετάρτη, εξήγησε ότι κυρίαρχο ρόλο θα έχουν αν ο δανειολήπτης είναι άνεργος ή πολύτεκνος, πόσα χρόνια το ακίνητο προστατεύεται από...
την υπάρχουσα νομοθεσία και η αντικειμενική του αξία.
Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο "παγώματος" των πλειστηριασμών ισχύει από το 2008 και ανανεώνεται κάθε χρόνο.
Αλλά κριτήρια, όπως αναφέρεται στον Ελεύθερο Τύπο της Τετάρτης, μπορεί να είναι το ύψος του δανείου βάσει του οποίου έγινε η αγορά, τα εισοδήματα του δανειολήπτη κλπ.
Πάντως κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι ακόμα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση και ότι η κυβέρνηση θα κάνει διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.
Οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των ακινήτων που έχουν "παγώσει" ποικίλλουν: άλλοι μιλούν για περίπου 200 χιλιάδες ακίνητα, ενώ τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι 2 στα 10 δάνεια δεν εξυπηρετούνται.
Μίκα Κοντορούση από news247
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου