Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ο Κυριακίδης πουλάει τις μετοχές καναλιών που αγόρασε με τα κλεμμένα της Proton στη δικηγόρο του που κρύβεται στη Βραζιλία

Ο σουρεαλιστικός κόσμος των ελληνικών media με την καθοριστική και διαχρονική συμβολή του ΕΣΡ αποκαλύπτεται τώρα σε όλο του το μεγαλείο. Δυο υποθέσεις που αφορούν αντίστοιχα τηλεοπτικά κανάλια είναι αρκετά για να αντιληφθεί και ο πλέον αδαής τι ακριβώς συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια στη χώρα μας.

Η πρώτη αφορά στην υπόθεση της μεταβίβασης μετοχών από τον...
γιο του Πέτρου Κυριακίδη, φυγόδικου στενού συνεργάτη του προφυλακισμένου Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, στην επίσης φυγόδικη δικηγόρο του Ελένη Σκούρα.

Συγκεκριμένα, το ΕΣΡ εξέτασε στα σοβαρά αν είναι δυνατή η μεταβίβαση ποσοστού 1,2% του Σκάι, από τον Γιώργο Κυριακίδη, στην κυρία Σκούρα που σύμφωνα πληροφορίες κρύβεται για να μη συλληφθεί στη Βραζιλία μαζί με τον Πέτρο Κυριακίδη που φέρεται ότι έφυγε από τη χώρα μεταμφιεσμένος ως παπάς.

Για την ιστορία, όπως όλοι γνωρίζουν με βάση το κατηγορητήριο για την υπόθεσηΤα κομματικά κανάλια της Proton πρόκειται για μέρος του ποσοστού που αρχικά εμφανίστηκε να έχει αγοράσει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης στην εποχή της ανέφελης παντοδυναμίας του στο συγκεκριμένο σταθμό και μετά εμφανίστηκε να μεταβιβάζει έναντι 1 εκατομμυρίου ευρώ στο γιο του στενότερου συνεργάτη του και ο τελευταίος όταν κλήθηκε να δικαιολογήσει το πόθεν έσχες των χρημάτων εμφανίζεται να μεταβιβάζει το συγκεκριμένο 1,2% στη φυγόδικη δικηγόρο του φυγόδικου πατέρα του.

Για την ιστορία το ΕΣΡ απέρριψε τη συγκεκριμένη μεταβίβαση για τυπικούς λόγους επειδή δεν είχαν προσκομιστεί όλα τα απαραίτητα έγγραφα για τα πόθεν έσχες.

Φυσικά μια στοιχειώδης παρακολούθηση της επικαιρότητας, ή έστω ένα τηλεφώνημα στην Εισαγγελία, θα απέτρεπε το ΕΣΡ από τέτοιες ανώφελες συνεδριάσεις.

Τα κομματικά κανάλια

Εξάλλου, κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, ο πρόεδρος του συμβουλίου, Ιωάννης Λασκαρίδης, επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την προ ημερών απόφαση του Συμβουλίου υπέρ του ΑΡΤ TV του Γιώργου Καρατζαφέρη, αναφέροντας πως ο σταθμός ήταν κομματικός, συνεπώς μπορούσε να εκπέμπει περίπου όπου ήθελε.

Αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι Ελληνες είναι πως με το νόμο 3592/2007, τον οποίο συνέταξε ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, ως υπουργός Τύπου και ψήφισε η Βουλή, τα κόμματα που εκλέγονται στο ελληνικό κοινοβούλιο, μπορούν να διαθέτουν και σταθμό στο ραδιόφωνο ή την τηλεόραση, χωρίς να χρειάζονται άδεια από το ΕΣΡ!

Η διάταξη έγινε για να εξαιρεθεί της διαδικασίας αδειοδότησης (η οποία δεν έγινε ποτέ) του 902 TV και την αξιοποίησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης με το ΑΡΤ TV και τον ΑΡΤ FM και ο ΣΥΡΙΖΑ στο ραδιόφωνο με το Κόκκινο.

Καθώς η διάταξη είναι ακόμη σε ισχύ όλα τα κόμματα θα μπορούσαν να ζητήσει συχνότητα και να εκπέμψουν χωρίς πολλές λεπτομέρειες.

Από iefimerida