Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Μετά τα «Χάιλ», το μπλουζάκι τους πείραξε

Συστάσεις Καλατζή προς Ρ. Μακρή 
Μετά το θλιβερό περιστατικό της προηγούμενης εβδομάδας, όταν ακούστηκαν ναζιστικοί χαιρετισμοί από βουλευτές της Χρυσής Αυγής μέσα στο Κοινοβούλιο, ένα ανάλαφρο θερινό μπλουζάκι που φορούσε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή ενόχλησε και έδωσε αφορμή για συστάσεις περί ενδυμασίας από τον προεδρεύοντα του Σώματος Γιώργο Καλαντζή.

 Αμέσως μόλις η βουλευτής ολοκλήρωσε την ομιλία της, ο Γ. Καλαντζής πήρε το λόγο και σχολίασε:...
«Θα ήθελα μετά τη χθεσινή συνεδρίαση που είχαμε στο γραφείο του κυρίου Προέδρου και επειδή το θέρος δυστυχώς θα μας αναγκάσει όλους να αντιμετωπίσουμε την εμφάνισή μας διαφορετικά, δίχως να αναφέρομαι σε κανέναν συγκεκριμένα, να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί μας παρακολουθούν όλοι. Η εμφάνισή μας δεν είναι αυτό που χαρακτηρίζει την πολιτική μας κουλτούρα ή τη δημοκρατική μας συμπεριφορά, αλλά καλό είναι να συνοδεύεται το καλοκαίρι και με μία άλλου είδους εμφάνιση».

Η Ρ. Μακρή φορούσε ένα στενό, κοντομάνικο ροζ μπλουζάκι, με στάμπα που εικόνιζε μία γυναίκα με ένα παπαγάλο.

Σύμφωνα με το άρθρο 75 του Κανονισμού της Βουλής, στις συνεδριάσεις οι βoυλευτές oφείλoυν: α) να εμφανίζoνται και να συμπεριφέρoνται με τρόπo πoυ να ανταπoκρίνεται πρoς τη σoβαρότητα τoυ επιτελoύμενoυ έργoυ β) να απoφεύγoυν ενέργειες πoυ παρενoχλoύν την άνετη διεξαγωγή των εργασιών και γ) να συμβάλλoυν καθένας ατoμικά στην ευπρεπή εμφάνιση της Boυλής.

Από enet