Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

H επίσημη γλώσσα του ΤΑΙΠΕΔ είναι αγγλική! Kι οι δικαστές με τους εισαγγελείς κουρεύουν αυγά!

Σε καταγγελίες για τον τρόπο λειτουργίας του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) την περίοδο του Τάκη Αθανασόπουλου, προχώρησε η Άννα Ζωηρού, η οποία απομακρύνθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ.

Σημειώνεται ότι η κυρία Ζωηρού κοινοποίησε επιστολή στον πρωθυπουργό, στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, στην πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κάνοντας λόγος μεταξύ άλλων για μεθοδεύσεις που αφορούσαν...
σε επίμαχες συμβάσεις.

Μιλώντας στο Extra 3, στο Αποκαλυπτικό δελτίο του Άκη Παυλόπουλου, η κυρία Ζωηρού είπε ότι διαφωνούσε σε πολλά θέματα με τη Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και γι’ αυτό ουσιαστικά απομακρύνθηκε.
«Έδωσα τη μάχη μου για να αξιοποιηθεί σωστά η περιουσία και να μην ξεπουληθεί και ό,τι λέω είναι καταγεγραμμένο και στα πρακτικά», τόνισε, καταγγέλλοντας ότι δεχόταν πιέσεις για να συμφωνήσεις με τις εισηγήσεις που έρχονταν προς συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε ότι διαφώνησε στην αξιοποίησης της Κασσιόπης, όχι επί της αρχής αλλά στο να ακολουθηθεί το τελικό τίμημα, ενώ κατήγγειλε έγιναν κάποιοι λάθος χειρισμοί από τη διοίκηση στην υπόθεση των κρατικών λαχείων.

«Ήθελαν να προσλάβουν υπάλληλο με 4.000 ευρώ μισθό»
Την ίδια στιγμή, ερωτηθείσα για ποια θέματα ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Τάκη Αθανασόπουλο, έδωσε το εξής παράδειγμα: «Υπήρξε εισήγηση για πρόσληψη ενός συγκεκριμένου ατόμου με μηνιαίες αποζημιώσεις άνω των 4.000 ευρώ, την ώρα που γίνονται αιματηρές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις».

Τέλος, αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη ότι «επίσημη» γλώσσα του ΤΑΙΠΕΔ είναι αγγλική! Όπως επεσήμανε η Άννα Ζωηρού πιέστηκε από τον Τάκη Αθανασόπουλο να μιλά αγγλικά στις συνεδριάσεις όμως εκείνη είχε αρνηθεί κατηγορηματικά. 

Από "press-gr" μέσω "Σίβυλλα"