Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Αλητεία του "Βήματος"

Αλλη μια αλητεία των καθεστωτικών ΜΜΕ ενάντια στους κατοίκους της Χαλκιδικής που πραγματοποίησαν μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, στη διασταύρωση της Μεγάλης Παναγίας αντιστεκόμενοι στο τεράστιο οικονομικό και περιβαλλοντικό σκάνδαλο, που συντελείται στην περιοχή τους. Αυτή την φορά η δημοσιοκαφρική αλητεία προέρχεται από την ιστοσελίδα του «Βήματος». 

Αναφερόμενη, λοιπόν η ιστοσελίδα της φυλλάδας στην σημερινή διαδήλωση δεν βρήκε ούτε μια φωτογραφία των συγκεντρωμένων –απ’ τις εκατοντάδες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο- και έβαλε εικόνα απ’ τα αποτελέσματα της πρόσφατης ακτιβιστικής ενέργειας. (Η στάση αυτή της ηλεκτρονικής τοποθέτησης του «Βήματος» πάει να συμπληρώσει το κατάπτυστο άρθρο του...
γνωστού και μη εξαιρετέου Β. Λαμπρόπουλου που υπάρχει στην έντυπη έκδοση και αναφέρεται στα γνωστά τρομολαγνικά σενάρια στα οποία επιδίδεται ο καλαμαράς του ΔΟΛ)

Λογικό. Πρέπει η φυλλάδα να ανταποδώσει στην εταιρεία τον πακτωλό χρημάτων που έβαλε στα ταμεία της από την ολοσέλιδη διαφήμιση που έχει σήμερα της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός». 

Από κει και πέρα να γράψουμε, ότι όπως ενημερωνόμαστε τηλεφωνικά το σημερινό συλλαλητήριο –που ολοκληρώθηκε πριν λίγο και τώρα δίνεται συνέντευξη τύπου απ’ τους διοργανωτές του- ήταν πολύ δυναμικό και μαζικό. Το κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας των δυνάμεων της καταστολής για να αποτρέψουν την μαζική συμμετοχή των κατοίκων στην διαδήλωση δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Ιδιαίτερη αίσθηση μας προκάλεσε η επιδοκιμασία που είχε ο χαιρετισμός που απεύθυνε στους συγκεντρωμένους ο εκπρόσωπος της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης και ο οποίος ήταν ο μόνος ομιλητής που υπερασπίστηκε ανοιχτά την καταδρομική επιχείρηση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός». 

Από tsak-giorgis