Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

Αλέξης Τσίπρας: Αυτή η κυβέρνηση δεν θα αντέξει πολύ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ GUARDIAN ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 
Άρθρο και αποκλειστικές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον τίτλο «Αλέξης Τσίπρας: Είμαστε η ελπίδα για αλλαγή» φιλοξενεί η εφημερίδα Guardian.

Στο άρθρο αναφέρεται ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για λίγες ημέρες τον Ιούνιο κράτησε το μέλλον της Ελλάδας στα χέρια του και...
πως είναι πιθανό να το ξανακάνει το 2013.

«Χάσαμε τη μάχη αλλά όχι τον πόλεμο», λέει ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών και υποστηρίζει: «Είμαστε η μεγάλη ελπίδα για αλλαγή. Και δεν θέλουμε μόνο να σταματήσουμε την καταστροφή, το λάθος φάρμακο. Θέλουμε και να αλλάξουμε την Ελλάδα. Οι σωστές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μπορούν να γίνουν μόνο από εμάς. Το πολιτικό περιβάλλον στην Ελλάδα ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν στην κρίση. Χρησιμοποιούσαν το Δημόσιο για ψήφους».

«Το πρόβλημα του Δημοσίου δεν είναι ποσότητας αλλά ποιότητας», αναφέρει, στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας.

Η δημοσιογράφος Helena Smith που υπογράφει το κείμενο τονίζει ότι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται και στο  «ρητορικό ταλέντο και το χάρισμα του Αλέξη Τσίπρα. Εκείνος θέλει την εξουσία και η λέξη εκλογές θα ακουστεί συχνά μέσα στο 2013».

Ο ίδιος εκτιμά: «Αυτή η κυβέρνηση δεν θα αντέξει πολύ» προσθέτοντας ότι οι «νεοφιλελεύθεροι πολιτικοί αντίπαλοί του έχουν αποτύχει οικτρά».

«Η Ελλάδα είναι μοναδική. Ακόμα και μετά την αναδιάρθρωση του χρέους, αυτό συνέχιζε να φουσκώνει. Και αυτό γιατί τα μέτρα που λαμβάνονται δεν προσφέρουν λύση, αντίθετα συμβάλλουν στο σπιράλ του οικονομικού θανάτου της χώρας. Ένα νέο κούρεμα είναι αναπόφευκτο και θα γίνει μετά τις γερμανικές εκλογές» τονίζει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στον Guardian.

Η αρθρογράφος αναφέρει ότι όσοι ασκούν κριτική στον κ. Τσίπρας, αναφέρουν ότι «επενδύει στην καταστροφή. Τον αποκαλούν δημαγωγό, με γνώση σχολικού επιπέδου όσον αφορά τα οικονομικά θέματα, ενώ πολλοί τον παρομοιάζουν με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Οσον αφορά την κυβέρνηση, αυτή τον θεωρεί όχι μόνο ανεύθυνο αλλά και επικίνδυνο».

Το δημοσίευμα αναφέρει, τέλος, ότι ο κ. Τσίπρας έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια και πια «βάζει νερό στο κρασί του».

«Οι πρώτες γκρίζες τρίχες φάνηκαν στα μαύρα του μαλλιά, ενώ ο ίδιος έχει αλλάξει τα τζιν του με κοστούμια, ιταλικά πουκάμισα και σουέντ παπούτσια». Οσο για τα αγγλικά του, «προσπαθεί να τα βελτιώσει και είναι από τους λίγους πολιτικούς που δεν πήγαν σε ιδιωτικό σχολείο» γράφει η εφημερίδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαμογελώντας αναφέρει σχετικά: «Πλέον παρακολουθώ CNN και διαβάζω Guardian!»

Από newpost