Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Θύελλα για το σκάνδαλο φοροδιαφυγής - Το ΣΔΟΕ καίει τον εφοπλιστή και μεγαλομέτοχο στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» Αναστάσιο Πάλλη

ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΡΟΥΖΟΥ - ΡΕΣΤΗ
Οι αποκαλύψεις του «Εθνους της Κυριακής» για το σκάνδαλο φοροδιαφυγής προκάλεσαν αίσθηση. Οι αιτιάσεις του B. Ρέστη αποκρούονται με επίσημα έγγραφα.

Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του «Εθνους της Κυριακής» με το πόρισμα-καταπέλτης του ΣΔΟΕ που ανατρέπει τα δεδομένα της πολύκροτης υπόθεσης Καρούζου, φέρνοντας στο φως κύκλωμα φοροδιαφυγής με αγοραπωλησίες ακίνητων σε εικονικές τιμές μέσω υπεράκτιων και αλλοδαπών εταιρειών, πίσω από τις οποίες βρίσκεται...
ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης.

Στις 250 σελίδες του πορίσματος που έχει στη διάθεσή του το «Εθνος της Κυριακής» διαπιστώνεται φοροδιαφυγή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από μη καταβολή φόρων εισοδήματος για μεταβιβάσεις δύο ακινήτων στη Γλυφάδα, χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε αναφορά, νύξη, υπαινιγμός ή καταγγελία για εμπλοκή στην υπόθεση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, ερευνώντας σε βάθος τις δύο αγοραπωλησίες ακινήτων, βρέθηκε μπροστά σε μια καλοστημένη... επιχείρηση φοροδιαφυγής και παράνομου πλουτισμού, τα ίχνη της οποίας χάνονταν μέσα σε έναν «λαβύρινθο» offshore εταιρειών που χρησιμοποιούνταν ως ενδιάμεσα υποκατάστατα για να προκληθεί σύγχυση σε ενδεχόμενο έλεγχο.

Το ΣΔΟΕ ξεκίνησε εξονυχιστικούς ελέγχους στα γραφεία των εταιρειών του επιχειρηματία Γιάννη Καρούζου επικεντρώνοντας την προσοχή του σε δύο πωλήσεις ακινήτων στη Γλυφάδα με βασικούς πρωταγωνιστές τις εταιρείες Karouzos Development και Karouzos Construction, οι οποίες πούλησαν τα ακίνητα στην εταιρεία ΦΑΝΤΟΜ, που, όπως προέκυψε από τους ελέγχους του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, είναι εταιρεία συμφερόντων του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη. Με βάση την έκθεση ελέγχου του ΣΔΟΕ που κοινοποιήθηκε στη ΔΟΥ ΦΑΕ Πειραιά καταλογίστηκαν συνολικά πρόστιμα 31,5 εκατ. ευρώ στην εταιρεία ΦΑΝΤΟΜ για εικονικά φορολογικά στοιχεία σχετικά με την αξία των ακινήτων που αγόρασε από την Karouzos Construction.

Oπως αναφέρεται στο πόρισμα όλες οι κυπριακές εταιρείες που εμπλέκονται στις αγοραπωλησίες των ακινήτων, όπως είναι η Muchtone, η Celltek και η Hakkasan, εντάσσονται στον ευρύτερο κύκλο συμφερόντων της ΦΑΝΤΟΜ.

Η διοίκησή τους είναι όμοια, έχουν τους ίδιους εκπροσώπους, πραγματικό δικαιούχο και διαχειριστές των τραπεζικών τους λογαριασμών στην Ελλάδα. Εχουν την ίδια διεύθυνση στην Κύπρο, τα συστατικά τους έγγραφα συντάχθηκαν από τον ίδιο δικηγόρο και την ίδια δικηγορική εταιρεία.

Το κουβάρι...
Μάλιστα, στο πόρισμα του ΣΔΟΕ αποκαλύπτεται ότι για τις αγορές των ακινήτων είχαν συναφθεί τραπεζικά δάνεια, αλλά η αγοράστρια εταιρεία κατέβαλε μέρος του τιμήματος πώλησης με επιταγές της τράπεζας First Business Bank, οι εντολές για την έκδοση των οποίων δόθηκαν από εταιρείες με έδρα τη Λιβερία και τα νησιά Μάρσαλ.

Το κουβάρι για τη δράση των εταιρειών άρχισε να ξετυλίγεται όταν από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο του 2010 έφθασαν στο ΣΔΟΕ έγγραφες καταγγελίες και μηνυτήριες αναφορές για ύποπτες αγοραπωλησίες ακινήτων και μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή.

Η επιχείρηση εξαπάτησης του Δημοσίου με την εταιρεία του Καρούζου ως πωλητή και την εταιρεία ΦΑΝΤΟΜ ως αγοραστή των ακινήτων, όπως αποτυπώνεται στο πόρισμα του ΣΔΟΕ, γινόταν με συμβόλαια όπου η αναγραφόμενη τιμή του ακινήτου ήταν κατά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ χαμηλότερη από την πραγματική. Η συνολική φοροδιαφυγή ξεπερνά τα 12 εκατ. ευρώ, με τη ζημιά του Δημοσίου να είναι τουλάχιστον 8,7 εκατ. ευρώ.

Κωστας ΤΣΑΧΑΚΗΣ - Κωστας ΝΑΝΟΣ


ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Η ανακοίνωση του Ομίλου Ρέστη

Σε σημερινό (σ.σ. χθεσινό) πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος» συνδέεται ο κ. Βίκτωρ Ρέστης με φοροδιαφυγή 31 εκατομμυρίων ευρώ.

Η πληροφορία αυτή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και για την αποκατάσταση της αλήθειας, από τον Ομιλο Ρέστη, διευκρινίζονται τα εξής:

- Εχει επιβληθεί από τις φορολογικές αρχές μια διοικητική ποινή 31 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία FANTOM, που ανήκει στον Ομιλο Ρέστη. Η ποινή αφορά πράξεις και παρατυπίες που αφορούν τον κατασκευαστή των ακινήτων και πραγματοποιήθηκαν πριν από τη συμμετοχική ή διοικητική εμπλοκή του Ομίλου στην ως άνω εταιρεία.

Η εταιρεία έχει προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια για το θέμα αυτό.

- Ο κ. Βίκτωρ Ρέστης δεν έχει καμία επιχειρηματική ή άλλη σχέση με κανένα από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στο σκάνδαλο.

- Ο Ομιλος Ρέστη δεν εκφράζεται με «πρωτοπαλίκαρα», όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα, αλλά μόνο με πρόσωπα που έχουν θεσμικό ρόλο στην εταιρεία.

- Αν η εφημερίδα αναζητούσε πληροφόρηση από τον Ομιλο Ρέστη για την υπόθεση, όπως υπαγορεύει ο κώδικας δημοσιογραφικής δεοντολογίας, θα είχε πληροφορηθεί τα πραγματικά περιστατικά.

- Ο Ομιλος Ρέστη εκφράζει τη λύπη του για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος» και την επιδίωξη δημιουργίας αρνητικών εντυπώσεων σε βάρος του κ. Ρέστη. Θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά του επιπροσθέτως, δε, ζήτησε να δημοσιευθεί η ανακοίνωση αυτή από την εφημερίδα.

Η απάντηση του «Εθνους»
Δικαιούχος των εταιρειών είναι ο Βίκτωρ Ρέστης, λέει το πόρισμα του ΣΔΟΕ

Στην ανακοίνωση του ομίλου Ρέστη τονίζεται πως η «διοικητική ποινή αφορά πράξεις και παρατυπίες που αφορούν στον κατασκευαστή των ακινήτων».

Ομως, στο έγγραφο της ΔΟΥ ΦΑΕ Πειραιά που δημοσίευσε χθες το «Εθνος της Κυριακής» γίνεται σαφής αναφορά σε «ανακριβή φορολογικά στοιχεία» της εταιρείας «ΦΑΝΤΟΜ» που σχετίζονται με την αγορά δύο ακινήτων από τον όμιλο Καρούζου.

«Μία παράβαση διότι ζητήθηκε και λήφθηκε ανακριβές ως προς την αξία κατά 15 εκατ. ευρώ φορολογικό στοιχείο, συμβόλαιο αγοραπωλησίας ακινήτου το οποίο είχε καταχωρηθεί ανακριβώς στα τηρούμενα φορολογικά βιβλία κατά παράβαση των διατάξεων», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην απόφαση επιβολής προστίμου.

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά και σε άλλη μία παράβαση και πάλι για ανακριβές ποσό (16,45 εκατ. ευρώ) σε συμβόλαιο για την αγοραπωλησία άλλου ακινήτου.

Το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην εταιρεία ανέρχεται στα 31,45 εκατ. ευρώ.

Επίσης στην ανακοίνωση ο όμιλος Ρέστη ισχυρίζεται ότι η ποινή επιβλήθηκε «πριν από τη συμμετοχική ή διοικητική εμπλοκή του ομίλου στην εταιρεία - ΦΑΝΤΟΜ- ».

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως οι αγορές των δύο ακινήτων από τη «ΦΑΝΤΟΜ» έλαβαν χώρα στις 9 Μαΐου 2008 και στις 24 Οκτωβρίου 2008. Σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ, μοναδικός μέτοχος της «ΦΑΝΤΟΜ» ήταν η εταιρεία «CELLTEK», της οποίας βασικός μέτοχος ήταν η εταιρεία «HAKKASAN».

Μάλιστα στο ίδιο πόρισμα περιλαμβάνεται έγγραφο της τράπεζας FBBank (ιδιοκτησίας της οικογένειας Ρέστη) με ημερομηνία 6 Μαΐου 2008, στο οποίο υπογραμμίζεται ότι «με δήλωση προς την τράπεζα του μοναδικού διευθυντή της εταιρείας Μάριου Λαζάρου, πραγματικός δικαιούχος της - HAKKASAN- είναι ο Βίκτωρ Ρέστης».

Ηταν δηλαδή δικαιούχος σε εμπλεκόμενη στις αγοραπωλησίες ακινήτων εταιρεία πριν από την ημερομηνία υπογραφής των συμβολαίων.

Στην ίδια ανακοίνωση του ομίλου προστίθεται ότι ο κ. Ρέστης «δεν έχει καμία επιχειρηματική ή άλλη σχέση με κανένα από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στο σκάνδαλο».

Το «Εθνος της Κυριακής» δεν έκανε καμία αναφορά σε κοινωνικές ή προσωπικές σχέσεις του κ. Ρέστη με εμπλεκόμενα στο σκάνδαλο πρόσωπα, αλλά παρουσίασε τα στοιχεία του πορίσματος του ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή μεγάλου ύψους σε συναλλαγές επί ακινήτων. Συναλλαγές στις οποίες πάντα κατά το πόρισμα συμμετείχαν εταιρείες στις οποίες ήταν «πραγματικός δικαιούχος» και ως αντισυμβαλλόμενος εμφανίζονταν ο όμιλος Καρούζου. Μιλάμε δηλαδή για επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο όμιλος Ρέστη δεν εκφράζεται με «πρωτοπαλίκαρα» αλλά μόνο με πρόσωπα που έχουν θεσμικό ρόλο στην εταιρεία.

Η αναφορά γίνεται για τον εφοπλιστή Αναστάσιο Πάλλη, ο οποίος, όπως προκύπτει από δικογραφία που αποκάλυψε το «Εθνος της Κυριακής», ζημίωσε τον ΟΤΕ κατά 4 εκατ. ευρώ μέσω σύμβασης για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες προς τα κρατίδια Σάο Τομέ και Πρίνσιπε της Γουινέας.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως στην αγορά είναι ευρέως γνωστή η συνεργασία του κ. Ρέστη με τον κ. Πάλλη. Οι δύο άνδρες έχουν πολλές κοινές επιχειρηματικές συμμετοχές, τις οποίες μέχρι τώρα τουλάχιστον δεν τις κρύβουν.

Παραδειγματικά και μόνο αναφέρουμε πως στο Ιδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Palis Foundation» συμμετέχει ο κ. Ρέστης.

Στο Ιδρυμα αυτό πρόεδρος είναι ο κ. Αναστάσιος Πάλλης και επίτιμος πρόεδρος ο κ. Βίκτωρ Ρέστης.
Να σημειώσουμε πως με μία επίσκεψη στην επίσημη ιστοσελίδα του Ιδρύματος μπορεί να δει κανείς τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία έχει ως εξής:

- Αναστάσιος Πάλλης του Ισίδωρου, πρόεδρος, εφοπλιστής.
- Οδυσσέας Βουδούρης του Γεωργίου, μέλος, ιατρός - βουλευτής.
- Δημήτριος Βοϊδονικόλας του Θεοδώρου, μέλος - γραμματέας, αξιωματικός ε.α. Πολ. Ναυτικού.
- Γεώργιος Ραυτόπουλος του Νικολάου, μέλος - ταμίας, αν. αξιωματικός ε.α. Στρατού Ξηράς.
- Αλεξάνδρα Πάλλη σύζυγος Ισιδώρου, μέλος.

Επίτιμα Μέλη
- Βίκτωρ Ρέστης, εφοπλιστής, επίτιμος πρόεδρος.
- Ποταμιάνος Ανδρέας, εφοπλιστής, επίτιμο μέλος.
 Από το ΕΘΝΟΣ

Το ΣΔΟΕ καίει τον εφοπλιστή και μεγαλομέτοχο στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» Αναστάσιο Πάλλη 
Πόρισμα του ΣΔΟΕ εμπλέκει τον εφοπλιστή Αναστάσιο Πάλλη – ο οποίος κατέχει και το 40% των μετοχών της εφημερίδας το «Πρώτο Θέμα» - σε μία από τις μεγαλύτερες κομπίνες με "ροζ κλήσεις" που έχουν σημειωθεί σε βάρος του ΟΤΕ. 

Μάλιστα, σύμφωνα με το πόρισμα, ο Α. Πάλλης, φέρεται ως ο εγκέφαλος της τηλεπικοινωνιακής απάτης που διώκεται και τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος, αφού ο Οργανισμός ζημιώθηκε περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ. 

Το directnews.gr γνωρίζει το περιεχόμενο του πορίσματος του ΣΔΟΕ, το οποίο συντάχθηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλει το Δεκέμβριο του 2005, ο τότε διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Παναγιώτης Βουρλούμης. 

Το σκάνδαλο γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, αφού έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι, αν και το πόρισμα έχει συνταχθεί από το καλοκαίρι του 2007, παραμένει μέχρι σήμερα... ξεχασμένο σε κάποιο συρτάρι! (Άραγε τίνος και με ποια ανταλλάγματα;). 

Γι' αυτό το λόγο ευελπιστούμε ότι, μετά τις σημερινές αποκαλύψεις μας θα υπάρξει άμεση επέμβαση της Δικαιοσύνης, ώστε να διερευνηθεί ποια είναι η "τύχη", της με αριθμό πρωτοκόλλου Α05/ΟΙ.Ε/702/19.12.05 σχετικής έγγραφης παραγγελίας του αρμόδιου εισαγγελέα Οικονομικών Εγκλημάτων, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας.

 Ο... "εφοπλιστής" και το νησί του SAO TOME 
Το ιστορικό της υπόθεσης έχει ως αφετηρία τη μικρότερη σε έκταση χώρα της Αφρικής. Αποτελείται από δύο νησιά, το São Tomé και το Principe τα οποία αποτελούν τμήμα της Ισημερινής Γουϊνέας. 

Το πρώτο είναι το μεγαλύτερο σε έκταση, έχει περίπου 100 χιλιάδες κατοίκους και το όνομά του σημαίνει Άγιος Θωμάς στην Πορτογαλική γλώσσα, αφού εποικήθηκε από Πορτογάλους ναυτικούς το 1485. 

 ... Από τότε πέρασαν αιώνες και στην Ελλάδα σχεδόν κανείς δεν γνώριζε την ύπαρξη αυτού του κρατιδίου. 

Ώσπου, τον Απρίλιο του 2003, ο εφοπλιστής με τις πολυσχιδείς δραστηριότητες Αναστάσιος Πάλλης, εμφανίστηκε στα γραφεία της θυγατρικής εταιρείας παροχής διεθνών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του ΟΤΕ, με το διακριτικό τίτλο «ΟΤΕGLOBE S.A». 

Εκεί, δήλωσε ότι εκπροσωπεί νομίμως στην Ελλάδα την εταιρεία "RONDA Communicacoes Internationais S.A.", που εδρεύει στο Akara Building, 24 De Castro Street, Wickhams Cay1, Road Tom, Tortola, British Virgin Islands. 

Παράλληλα, ισχυρίστηκε πως η RONDA είναι ο δεύτερος επίσημος τηλεπικοινωνιακός πάροχος της χώρας του São Tomé Principe, ενώ τους εμφάνισε και σχετική σύμβαση την οποία είχε υπογράψει δήθεν, κάποιος υπουργός του κρατιδίου, ονόματι Capitao Amaro. 

Το εκπληκτικότερο όλων είναι ότι κάποιοι αρμόδιοι της ΟΤΕGLOBE S.A (το πόρισμα του ΣΔΟΕ τους κατηγορεί για πλημμελή έλεγχο που αγγίζει τα όρια της ποινικής ευθύνης), θεώρησαν σοβαρό πρόσωπο τον Πάλλη. 

 Έτσι μετά από ένα χρόνο υποτιθέμενων διαπραγματεύσεων (Ιούλιος του 2004) υπέγραψαν σύμβαση μαζί του χωρίς εκείνος να τους προσκομίσει ούτε καν το ιδρυτικό καταστατικό της RONDA την οποία εκπροσωπούσε. 

Η σύμβαση αφορούσε – όπως αναφέρει το πόρισμα του ΣΔΟΕ – τη δρομολόγηση τηλεφωνικής κίνησης που παράγεται από τον ΟΤΕ, με προορισμό τη χώρα του São Tomé Principe και παραλήπτη τη εταιρεία του Α. Πάλλη. 

Σημειώνεται ότι ως ενδιάμεση εμφανίστηκε μια κυπριακή off shore εταιρεία – φάντασμα με την επωνυμία "Carriers Glodal Ltd" με έδρα τη Λευκωσία και εκπρόσωπο τον Μιχάλη Βλαβιανό με... μοναδικά διαπιστευτήρια τον αριθμό ενός κινητού τηλεφώνου και τη διεύθυνση κάποιου e-mail. 

Η... χρυσοφόρα κομπίνα του Πάλλη 
Με αυτή τη σύμβαση ο Α. Πάλλης και η παρέα του κατάφεραν να στήσουν σε βάρος χιλιάδων ανυποψίαστων συνδρομητών του ΟΤΕ μια... χρυσοφόρα κομπίνα η οποία είναι διεθνώς γνωστή ως «απάτη των dialers» (κακόβουλο λογισμικό). 

Το πόρισμα του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, την αναλύει ως εξής, : 

Κατά τη διάρκεια πλοήγησης στο Διαδίκτυο, πρόγραμμα εκτέλεσης τηλεφωνικών κλήσεων (dialer), που είναι συνδεδεμένο με ιστοσελίδες του Διαδικτύου, εγκαθίστανται στον Η/Υ του χρήση εν αγνοία του. 

Ο dialer, μόλις εγκατασταθεί στον Η/Υ του χρήση πραγματοποιεί, εν αγνοία και παρά τη θέληση του χρήστη, διεθνείς κλήσεις, προς προορισμούς υψηλής χρέωσης της δικής του επιλογής (δηλ. του dialer). 

Το γεγονός αυτό επαναλαμβάνεται συνεχώς όσο ο χρήστης είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο, καθώς και κάθε φορά που ο χρήστης προσπαθεί να συνδεθεί. 

Οι κλήσεις αυτές έχουν ως συνέπεια να καταγράφεται μεγάλη κίνηση υψηλής τιμολόγησης η οποία προκαλεί υπερβολικές χρεώσεις στους λογαριασμούς των πελατών

Για να καταγραφεί κίνηση, συνέπεια των κλήσεων του dialer, απαιτείται να υπάρξει ανταπόκριση στις κλήσεις. Η ανταπόκριση διασφαλίζεται με modems που τοποθετούνται σε προσχεδιασμένους προορισμούς (τηλεφωνικούς αριθμούς), εκ των οποίων, άλλοι ανήκουν σε αποδεκτά και άλλοι σε μη αποδεκτά αριθμοδοτικά φάσματα. 

Οι ανταποκρίσεις των modems συχνά δεν έχουν κανένα απολύτως περιεχόμενο, δεν συνιστούν δηλαδή παροχή υπηρεσιών και αποσκοπούν μόνο στο άνοιγμα της γραμμής και μόνο για την χρονομέτρηση εικονικής κίνησης και τη χρέωση των χρηστών Η/Υ. 

Διεθνής διασυρμός της χώρας μας 
Πέντε μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2005, η εταιρεία τηλεπικοινωνιών CST, που είναι η μοναδική επίσημη τηλεπικοινωνιακή πάροχος του São Tomé, με έγγραφό της ενημέρωσε την OTEGLOBE ότι το αριθμοδοτικό φάσμα της χώρας είναι +239 2ΧΧΧ και +239 9ΧΧΧ. 

 Έτσι το αριθμοδοτικό φάσμα (+239 5ΧΧΧ) που χρησιμοποιεί η εταιρεία RONDA του Α. Πάλλη, δεν ήταν εκχωρημένο, όπως εξάλλου προέκυπτε και από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του São Tomé. 

Παρόλα, αυτά οι "άκρες" που φαίνεται να διέθετε στην OTEGLOBE ο Α. Πάλλης του επέτρεπαν να συνεχίζει να εξαπατά τους έλληνες καταναλωτές και να αποκομίζει τεράστια κέρδη. 

Ώσπου, στις 21 Σεπτεμβρίου 2005, η CST αναγκάστηκε να καταγγείλει στη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών (International Telecommunication Union), που ανήκει στον ΟΗΕ, τονίζοντας ότι η OTEGLOBE, μέσω της εταιρείας του Πάλλη, χρησιμοποιεί παράνομα το πρόθεμα +2395ΧΧΧ. 

Μάλιστα η καταγγελία αυτή αναρτήθηκε και στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα ο ΟΤΕ – τότε ανήκε στο Ελληνικό Δημόσιο – να κατηγορηθεί για κατάχρηση εθνικού πόρου (όπως θεωρείται το «αριθμητικό φάσμα») ξένης χώρας... 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, την ίδια εποχή, πολλοί συνδρομητές του ΟΤΕ έκαναν έγγραφες διαμαρτυρίες για "φουσκωμένους λογαριασμούς", ενώ σε όσους αρνούνταν να πληρώσουν τα υπέρογκα ποσά έκοβαν τις τηλεφωνικές συνδέσεις. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το πόρισμα του ΣΔΟΕ, με αυτό το κόλπο ο Πάλλης και η "κομπανία του" κατάφεραν να βάλουν στις τσέπες τους 3.585.898 ευρώ, ενώ απαιτούσαν από την OTEGLOBE να τους καταβάλει ακόμα 1.137.914 ευρώ!!! 

Ήθελε να γίνει και... επίτιμος πρόξενος 
Χαρακτηριστικό της εγκληματικής δράσης του Αναστάσιου Πάλλη είναι το γεγονός ότι όταν "έσκασε" το σκάνδαλο είχε το θράσος να ζητήσει από το Υπουργείο Εξωτερικών να τον ορίσει επίτιμο πρόξενο στο μικρό κρατίδιο της Αφρικής! 

 Όταν το υπουργείο αρνήθηκε να το πράξει ο "εφοπλιστής" προσέφυγε στην Αρχή Προσωπικών Δεδομένων ισχυριζόμενος ότι πρέπει να αποζημιωθεί χρηματικά από το ελληνικό κράτος, επειδή δεν του ανακοινώθηκαν... οι λόγοι της άρνησης!!! 

Το directnews.gr ανοίγει σήμερα το «φάκελο του Αναστάσιου Πάλλη» θέτοντας προς τους αρμόδιους τρία απλά ερωτήματα: 

α) Είναι αλήθεια ότι η ογκώδης δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του "αραχνιάζει" σε κάποιο συρτάρι υψηλόβαθμων αξιωματούχων του ΣΔΟΕ; 

β) Είναι αλήθεια ότι τα κέρδη του, από τη μεγάλη κομπίνα σε βάρος του ΟΤΕ, τα "ξέπλυνε" μέσω της αγοράς μετοχών του "Πρώτου Θέματος"; (Πιστεύουμε ότι δεν ήταν σε γνώση των συνεταίρων του, Θέμου Αναστασιάδη και Τάσου Καραμήτσου). 

γ) Είναι ο πραγματικός μέτοχος του 40% των μετοχών της εφημερίδας ή αποτελεί απλώς τον... αχυράνθρωπο του γνωστού μεγαλοεφοπλιστή, Βίκτωρα Ρέστη; 

Αναμένουμε, απ' όλους τους εμπλεκόμενους, ξεκάθαρες απαντήσεις... 

Από directNEWS