Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Η εμπλοκή των γαλάζιων υπουργών συμπληρώνει το παζλ της κατάρρευσης του Ομίλου Καρούζου;

Τα κομμάτια που λείπουν από το τεράστιο σκάνδαλο του ομίλου Καρούζου φαίνεται ότι περιέχονται στο αυριανό ρεπορτάζ της Realnews που εμπλέκει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τον Μιχάλη Λιάπη και τον Γιώργο Βουλγαράκη σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω επιχειρήσεων real estate.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι αγορές  γίνονταν μέσα από εταιρία real estate του ομίλου του Ιωάννη Καρούζου, ο οποίος είναι κουμπάρος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και είχε ως σκοπό να κλέβει το δημόσιο και το κυριότερο...
να ξεπλένει χρήματα πολιτικών και ιδιαίτερα κάποιον πρώην υπουργών, των οποίων τα υπουργεία προέβαιναν σε κρατικές προμήθειες.

Παραθέτω μερικά links που αφορούν την περίεργη επόμενη μέρα της πώλησης του Ομίλου Καρούζου:

http://www.cretalive.gr/new/31489/crete/Kataggellei_skandalo_piso_apo_ton_omilo_tou_Karouzou

Καταγγέλλει σκάνδαλο πίσω από τον όμιλο του Καρούζου 
Θρίλερ με απειλές και υψηλά πρόσωπα γύρω από τον άλλοτε κολοσσό που αγόραζε ό,τι πουλιόταν
Η “Πατρίδα” είχε αποκαλύψει ότι ο Κρητικής καταγωγής επιχειρηματίας κ. Γ. Ζωγραφάκης, που προσπάθησε να σώσει τον όμιλο παίρνοντας την πλειοψηφία των μετοχών, είχε στραφεί τελικά κατά του ίδιου του κ. Καρούζου τον οποίο χαρακτήρισε πρωτεργάτη στο παιχνίδι που παίχτηκε όπως λέει σε βάρος του ομίλου και του ίδιου!Τώρα ο επιχειρηματίας κ. Ζωγραφάκης προχωρά ένα βήμα παραπέρα. Αφού στέλνει εξώδικα σε τράπεζες, σε υπηρεσίες και άλλους εμπλεκόμενους, καταθέτει μηνύσεις κατά του κ. Καρούζου, της συζύγου του, των συνεργατών του αλλά και κατά του ΣΔΟΕ και του κ. Καπελέρη!

Το αποκορύφωμα δε των ενεργειών του κ. Ζωγραφάκη είναι ότι αποφάσισε να... διεθνοποιήσει την υπόθεση Καρούζου στέλνοντας ενημερωτική επιστολή στον διοικητή της ΕΚΤ κ. Ζαν Κλωντ Τρισέ τον οποίο και ενημερώνει όπως λέει για το “ελληνικό οικονομικό σκάνδαλο των 350 εκατομμυρίων ευρώ”.Ο κ. Ζωγραφάκης στα εξώδικα και τις μηνύσεις που έχει υποβάλει, ισχυρίζεται ότι είναι οικονομικό - πολιτικό σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων και πως η πτώχευση του ομίλου που έχει ακίνητα αξίας 1 δισ. ευρώ έγινε για να χαθούν ίχνη από διάφορες ατασθαλίες, θαλασσοδάνεια και πολιτικές εξυπηρετήσεις που έχουν γίνει!

-http://www.capital.gr/news.asp?id=1120551
Σοβαρή καταγγελία για τον όμιλο Ι. Καρούζου 
Ενορχηστρωμένο σχέδιο εξώθησης σε πτώχευση του ομίλου ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων Ι. Καρούζου καταγγέλλει ο συνιδιοκτήτης και νόμιμος εκπρόσωπός του Γ. Ζωγραφάκης με εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία που έχει αποστείλει στην εφημερίδα «Κεφάλαιο», στο σύνολο σχεδόν των εγχώριων μέσων ενημέρωσης, αλλά και στους υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης και το ΣΔΟΕ.

Ο κ. Ζωγραφάκης ζητάει μέσω της δημόσιας καταγγελίας του από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος να τον καλέσει ώστε να παράσχει τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του αναφορικά με τον όμιλο Ι. Καρούζου. Το Capital.gr δημοσιεύει σήμερα όσα αναφέρει ο εκπρόσωπος της εταιρείας στη 15σέλιδη αναφορά του, σε μία προσπάθεια διερεύνησης της αλήθειας σχετικά με τη δυσμενή οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους κατασκευής και εκμετάλλευσης ακινήτων.

Στην έγγραφη καταγγελία του ο κ. Ζωγραφάκης αναφέρει ότι η προσπάθειά του να διασώσει την Καρούζος από την χρεοκοπία ναρκοθετείται από οργανωμένα συμφέροντα που «χρησιμοποίησαν την εταιρεία για παράνομες πράξεις». Κατά τη γραπτή καταγγελία, ένας ανελέητος πόλεμος κηρύχθηκε εναντίον τόσο του κ. Ζωγραφάκη όσο και του κ. Καρούζου με στόχο «την οικονομική και ψυχολογική εξόντωσή τους».

Στο έγγραφο γίνεται λόγος για απόπειρα δωροδοκίας έναντι 100 εκατ. ευρώ του κ. Ζωγραφάκη, προκειμένου αυτός να σταματήσει την προσπάθεια «σωτηρίας» της εταιρείας. Ο νομικός εκπρόσωπος της Ι. Καρούζος καταγγέλλει επίσης, ότι η επιχείρηση διάσωσης του ομίλου ανατέθηκε σε εταιρεία συμβούλων, η οποία θα λάβει ως αμοιβή τουλάχιστον εννέα εκατομμύρια ευρώ. Επισημαίνει ότι η Καρούζος δεν αιτήθηκε την ένταξή της στο άρθρο 99 περί προστασίας από τους πιστωτές, αλλά στο άρθρο 107, όπου ο επιχειρηματίας κηρύσσει και δηλώνει πτώχευση. Και όλα αυτά παρότι ο όμιλος, κατά τον κ. Ζωγραφάκη, δεν είχε κανένα λόγο να υπαχτεί σε κανένα άρθρο του πτωχευτικού κώδικα.

Εξώδικα και καταγγελίες μέχρι το ΣΔΟΕ 
“... Μέσα από αυτή την προσπάθειά μου άρχισα να δίνω και χρήματα και για την επιβίωση του φίλου μου πια, Ιωάννη Καρούζου, αλλά και για να πληρώνονται διάφορες επείγουσες υποχρεώσεις του ομίλου.

Φτάνοντας προς το τέλος Αυγούστου 2010 ο κύριος Ιωάννης Καρούζος ξαφνικά μου ανακοινώνει ότι ο όμιλος του κατέθεσε στο πτωχευτικό δικαστήριο αίτηση για ένταξη του ομίλου του στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Αυτή η πληροφορία μου έφερε την μεγαλύτερη έκπληξη στη ζωή μου, πρώτον γιατί από τα έως τότε στοιχεία που είχα αποκομίσει, ήμουν σίγουρος ότι ο όμιλος δεν είχε κανέναν λόγο να υπαχθεί σε κανένα άρθρο του πτωχευτικού κώδικα και δεύτερον δεν μπορούσα να εξηγήσω τη συμπεριφορά του κυρίου Καρούζου, που ενώ εγώ είχα κάνει ήδη τόση μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να σωθεί ο όμιλός του, είχα δώσει ήδη αρκετά χρήματα και εκείνος χωρίς να με ενημερώσει, χωρίς να με συμβουλευτεί, κρυφά από μένα πήγε και έκανε την αίτηση για την ένταξη στο άρθρο 99.

Εκνευρίστηκα πάρα πολύ και σχεδόν με υβριστικό τρόπο του ζήτησα εξηγήσεις. Εκείνος λοιπόν παρά τον εκνευρισμό μου και με ήρεμο τρόπο, μου είπε πολύ απλά ότι “έτσι με συμβούλεψε η σύζυγός μου, η οποία με έπεισε να μην το πω σε κανέναν ούτε και σε σένα, για το λόγο ότι αν το μάθουν οι πιστωτές ότι πρόκειται να συμβεί αυτό και μαζευτούν στο δικαστήριο, ο δικαστής θα φοβηθεί να κάνει δεκτή την αίτηση ένταξης στο άρθρο 99”.