Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Σφάζονταν οι ΠΑΣΟΚοι για τον Μάριο Σαλμά. Ο Πανάρετος του πήρε την έδρα χαρακτηρίζοντας παράνομη την διαδικασία, η Διαμαντοπούλου του την έδωσε πίσω.

Την υπόθεση την αποκάλυψε το Makeleio.gr και πραγματικά προκαλεί πονοκέφαλο σε όποιον την μελετήσει.

“Έκοψα το φαγοπότι του Ινστιτούτου που προήδρευε ο Πανάρετος”, λέει ο Σαλμάς!

‘Εχει αξία τώρα να δούμε ποιός είναι ο καθηγητής Γιάννης Πανάρετος γιατί η ιστορία έχει και συνέχεια…

Βιογραφικό

Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Πατρών (1984-1991), στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (1983-1985), στο Πανεπιστήμιο Iowa (1982-1983), στο Πανεπιστήμιο Missouri-Columbia (1980-1982), στο Πανεπιστήμιο Dublin (1978-1980), ενώ έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής και στα Πανεπιστήμια Berkeley και Stanford της Καλιφόρνια. Στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας διετέλεσε Αντιπρύτανης, Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών, Aναπληρωτής Kοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής και Πρόεδρος του Γενικού Τμήματος. Από το 1991 είναι Καθηγητής Πιθανοτήτων και Στατιστικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Άλλες θέσεις που κατέχει/κατείχε είναι:
  • Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής (από το 1987)
  • Διευθυντής του Ινστιτούτου Στατιστικής Τεκμηρίωσης Ανάλυσης και Ερευνας (ΙΣΤΑΕΡ) (από το 1996)
  • Πρόεδρος του Τμήματος Στατιστικής, Διευθυντής μεταπτυχιακών σπουδών και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Γ.Γ. του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (1988-1989)
  • Υπεύθυνος για τις Γενικές Εξετάσεις (1995-1996)
  • Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (1995-2000)
  • Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Εθνικών Συμβουλίων Παιδείας (EUNEC) (1997-2000)
Λίγους μήνες αργότερα για την ακρίβεια 6 απο την απόφαση του Γιάννη Πανάρετου να ανακαλέσει την έδρα του Μ.Σαλμά υπάρχει νέα απόφαση που του την ξαναδίνει πίσω… Και απο ποιόν λέτε; απο την τότε υπουργό παιδείας,προϊσταμένη αλλά και στα μαχαίρια με τον υφυπουργό της γνωστή μέχρι πριν απο λίγο καιρό και ώς υπουργός της φωτοτυπίας…Ναι για την Άννα Διαμαντοπούλου μιλάμε η οποία με δική της απόφαση “αδειάζει” τον καθηγητή Πανάρετο και επιστρέφει την έδρα στον Μάριο Σαλμά…

Ας δούμε τώρα και το βιογραφικό της ‘Αννας Διαμαντοπούλου απο τη δική της ιστοσελίδα…

Η αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974 με βρήκε μαθήτρια στο Λύκειο, και ήταν τότε που οργανώσαμε τη μαθητική κίνηση «ΑΕΜ Κομνηνός» θέλοντας και εμείς να συμβάλλουμε σε όλες εκείνες τις συναρπαστικές αλλαγές που συνέβαιναν γύρω μας.
Στα φοιτητικά μου χρόνια με συνάρπασε ο λόγος του Ανδρέα Παπανδρέου και η διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, ενώ ταυτόχρονα εξελίσσομαι σε μαχόμενη φεμινίστρια θέλοντας να….. αλλάξω τα πάντα γύρω μου.
Ενεργό και οργανωμένο μέλος στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ και συγχρόνως Πρόεδρος των Φοιτητών της Σχολής μου και μέλος της σημαντικής τότε κίνησης γυναικών είχα την τύχη να ζήσω όλες τις εκφάνσεις του ελεύθερου πλέον φοιτητικού κινήματος.
Τις ατέλειωτες συζητήσεις στο αμφιθέατρο, τις συγκρούσεις με έντονα ιδεολογικά χαρακτηριστικά, τους αγώνες για δημοκρατικές ελευθερίες και μια καλύτερη ζωή, για ένα άλλο επίπεδο σπουδών, για την ισότητα των δύο φύλων.
Με αυτές τις εμπειρίες και με βαθιά ευγνωμοσύνη στους γονείς μου, στους δασκάλους μου και στους συντρόφους μου παίρνοντας το πτυχίο μου, άνοιξε το 1981, ένας νέος κύκλος ζωής.
Η επαγγελματική μου αποκατάσταση και μια πολιτική διαδρομή 25 χρόνων στην οποία θα αναφερθώ ειδικότερα.

Το περιβάλλον του υφυπουργού όμως δίνει την δική του διάσταση για την απόφαση Πανάρετου:

Προς αποκατάσταση της αλήθειας για ότι γράφεται και λέγεται για τον υπουργό Μάριο Σαλμά σας γνωρίζουμε τα εξής:
Το πρόβλημα ξεκίνησε από τον κ. Πανάρετο μετά από μια έντονη κριτική του κ. Σαλμά στη Βουλή για τη Χρηματοδότηση του Ινστιτούτου Στατιστικής Έρευνας και Τεκμηρίωσης στο οποίο ήταν πρόεδρος ο κ. Πανάρετος. Η επίκαιρη ερώτηση αφορούσε τη χρηματοδότηση του Ινστιτούτου από το Υπουργείο παιδείας που ήταν Υφυπουργός ο κ. Πανάρετος. Ο κ. Πανάρετος για αντίποινα, ζήτησε το φάκελο της εκλογής του κ. Σαλμά, στη βαθμίδα του επίκουρου καθηγητή, που έγινε το 2008 πρός έλεγχο νομιμότητας. Και αυτό το έκανε το 2010 2,5 χρόνια μετά. Όμως, επειδή δεν είχε το δικαίωμα μετά την παρέλευση ενός έτους από την εκλογή, δηλαδή μετά τον Ιούνιο του 2009, εξασφάλισε γνωμοδότηση του Συμβουλείου της Επικρατείας για να μπορεί να ελέγξει το φάκελο μετά από 2,5 χρόνια.
Με σκεπτικό δικό του που υπογράφει ο ίδιος, ακύρωσε την εκλογή και ζήτησε να επαναληφθεί. Το νομικό συμβούλειο του κράτους με απόφασή του γνωμοδότησε οτι παρανόμως ο κ. Πανάρετος ακύρωσε την εκλογή του κ. Σαλμά και ως υφίσταται η υπουργός κ. Διαμαντοπούλου απεκατέστησε τη νομιμότητα εφαρμόζωντας την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, ακυρώνοντας την απόφαση Πανάρετου.
Ο Μάριος Σαλμάς είναι μεγάλο και απλησίαστο παράδειγμα ανθρώπου-επιστήμονα-δασκάλου.
Ο κόσμος της Αιτωλοακαρνανίας γνωρίζει την ανιδιοτέλειά του ,την εργατικότητά του, το ήθος του ,την μεγάλη του κοινωνική προσφορά και τον βγάζει πρώτο βουλευτή του νομού για πάρα πολλά χρόνια.

Από τον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να κατεβάσετε την απόφαση της κ. Διαμαντοπούλου:

Σας Ευχαριστώ

Πείτε μας τώρα εσείς ποιός έιναι ο άνθρωπος που θα μπορούσε να αποφανθεί για τον Σαλμά, ο Πανάρετος ή η Διαμαντοπούλου; Ετσι για να καταλαβαίνουμε όλοι μας πως λειτουργεί το σύστημα, ποιοι το απαρτίζουν και ποιοι κινούν τα νήματα…Αξιότιμοι Έλληνες να χαιρόμαστε τους πολιτικόυς μας…

Από olympia