Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Σαμαράς: O αριστερόστροφος λαϊκισμός θα αναμετρηθεί με τις ευρωπαϊκές δυνάμεις

Μετωπική επίθεση κατά των δυνάμεων της Αριστεράς εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, καλώντας όλους τους έλληνες να δημιουργήσουν μέτωπο ελπίδας απέναντι στον «αριστερόστροφο ακραίο κρατισμό» που μας οδηγεί εκτός ευρώ.

«Ελληνίδες, Έλληνες,

Η χώρα μας ζει τις πιο κρίσιμες και δύσκολες στιγμές από τη μεταπολίτευση.

Το παρόν και το μέλλον μας απειλείται.

Απομονώνεται η χώρα και συνθλίβονται οι πολίτες της.

Από την πρώτη στιγμή, είπαμε ότι πρέπει να διασφαλίσουμε τις δύο πιο σπουδαίες...
εθνικές προτεραιότητες σήμερα:

• Την παραμονή μας στο ευρώ και στην Ευρώπη.

• Kαι, αυτό που πάντα ήταν και είναι προτεραιότητά μας από τον Μάιο του 2010, την αλλαγή των όρων του Μνημονίου, που βυθίζει τη χώρα στην ύφεση, καταστρέφει την πραγματική οικονομία και στερεί την ελπίδα από τους Έλληνες.

Πριν τις εκλογές είχα προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ακυβερνησίας. Τις τελευταίες μέρες έκανα τα πάντα για να σχηματιστεί κυβέρνηση. Κάποιοι δεν άκουσαν και οδηγούν σήμερα τη χώρα σε περιπέτεια.

Εμείς , όμως, δεν θα το βάλουμε κάτω, δεν πρόκειται να παραδώσουμε τα όπλα.

Αρκεί να εκμεταλλευτούμε δυο πράγματα:

• Πρώτον, ότι η Ευρώπη καταλαβαίνει πια, πως η μονόπλευρη λιτότητα που αγνοεί την ανάπτυξη είναι αδιέξοδη και διαλύει την κοινωνία. Κάποτε ήμουν μόνος στην Ευρώπη όταν έλεγα ακριβώς αυτά. Τώρα τα λένε όλο και περισσότεροι. Ήλθε η ώρα που δικαιωνόμαστε. Αρκεί, βέβαια, να παραμείνουμε στην Ευρώπη…

• Και δεύτερον, ότι η Πατρίδα μας διαθέτει πολλές, πάρα πολλές, ανεκμετάλλευτες δυνατότητες: φυσικό πλούτο, ορυκτά και ενεργειακά αποθέματα, τουρισμό, ναυτιλία, γεωστρατηγική θέση και εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό. Αυτά όλα, όμως, μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε μέσα στην Ευρώπη, όχι έξω από αυτήν.

Αρκεί να αφήσουμε οριστικά πίσω μας όσα μας κρατούν δέσμιους με το παρελθόν: Σπατάλη, Διαφθορά, Αναξιοκρατία, Ατιμωρησία, Πελατειακές σχέσεις και Κρατισμός. Οι αμαρτίες, αυτή τη στιγμή, της ελληνικής πολιτικής ζωής.

Αρκεί αυτή τη φορά, αυτή την κρίσιμη στιγμή, να μην βρεθούμε διχασμένοι. Να ενωθούμε!

Απέναντί μας έχουμε όσους υπερασπίζονται ένα ξεπερασμένο χθες και υπονομεύουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

• Όσους επί δεκαετίες έδιωχναν επενδύσεις κι έκλειναν επιχειρήσεις.

• Όσους θέλουν ανοχύρωτες τις πόλεις και τις γειτονιές μας από τους λαθρομετανάστες.

• Όσους θέλουν τη διάλυση της αστυνομίας.

• Όσους αποκλείουν λιμάνια, διώχνουν τουρίστες, παραλύουν την οικονομική ζωή.

• Όσους επιμένουν στον κρατισμό και στη σπατάλη.

• Όσους τάζουν παροχές από λεφτά που δεν υπάρχουν.

• Όσους προτείνουν μέτρα που μας βγάζουν άμεσα από το ευρώ και αποκόπτουν την Χώρα από τη μοναδική ευκαιρία της νέας Ευρώπης.

Ήδη, δημιουργούν ανησυχία και φόβο στους πολίτες και επιτείνουν τα προβλήματα της χώρας, δίνοντας επιχειρήματα στους εχθρούς της Ελλάδας. Ταυτίζονται τόσο πολύ με τις εμμονές τους στο «ανέφικτο» και υπονομεύουν κάθε προσπάθεια να εκμεταλλευθεί η Χώρα μας τη μοναδική ευκαιρία που έχει μπροστά της.

Εμείς αγωνιζόμαστε

• Για την Ελλάδα της Ανάπτυξης μέσα σε μια διαφορετική Ευρώπη της Ανάπτυξης.

• Για μια Ελλάδα που θέλει να αλλάξει μέσα σε μια Ευρώπη που ήδη αλλάζει…

Απέναντί μας στέκονται όσοι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε στην Ελλάδα!

• Στην πραγματικότητα πασχίζουν να τη βγάλουν από την Ευρώπη.

• Επαγγέλλονται το ανέφικτο και αγνοούν το εφικτό: τον κοινό αγώνα για να τελειώσει η μονόπλευρη λιτότητα και να ξεκινήσει η Ανάπτυξη.

• Φέρονται με απίστευτη αλαζονεία και ανευθυνότητα.

• Μας λένε ότι θέλουν να αλλάξει το Μνημόνιο. Μακάρι να ήθελαν αυτό! Θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε, να το επιτύχουμε όλοι μαζί.

• Στην πραγματικότητα, όμως, δημιουργούν ένα χειρότερο πρόβλημα...

Έκαναν, ήδη, ζημιά μόνο με τις απερίσκεπτες δηλώσεις τους. Σκεφτείτε τι θα γινόταν εάν είχαν και την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας.

Από τη μια πλευρά, λοιπόν, έχουμε όσους επιμένουν στον αριστερόστροφο Καιάδα του κρατισμού, που οδηγεί έξω από τη νέα Ευρώπη, που διαμορφώνεται και στην απόλυτη εξαθλίωση της χώρας μας, την απομόνωση, την οπισθοδρόμηση και τους εθνικούς ορατούς κινδύνους.

Κι από την άλλη, έχουμε τις δημιουργικές φιλελεύθερες δυνάμεις του τόπου, που αγωνιζόμαστε να ξανασταθεί η Ελλάδα στα πόδια της, που διεκδικούμε, σε μια Ευρώπη που αλλάζει, να κερδίσουμε το σεβασμό και, κυρίως, ένα καλύτερο μέλλον.

Ελληνίδες, Έλληνες,

Το μήνυμα που στείλατε είναι ξεκάθαρο:

• Ναι στην παραμονή μας στο Ευρώ

• Όχι στις πολιτικές συντριβής του Ελληνικού λαού.

Η απόγνωση των ανέργων, η απελπισία των πολιτών που αδυνατούν να σηκώσουν άλλα άδικα βάρη, η φυγή των νέων μας και η εξόντωση των επιχειρήσεων δεν μπορούν να συνεχιστούν. Χρειάζονται άμεσα πολιτικές επανεκκίνησης της οικονομίας και υποστήριξης των πιο αδύναμων πολιτών. Με προσπάθεια και σχέδιο μπορεί να κερδηθεί και η ανάπτυξη και η αξιοπρέπεια.

Το μήνυμά σας το έλαβα και θα αγωνιστώ για να το κάνω πράξη.

Καλώ όλους τους Έλληνες, που νοιάζονται για τα παιδιά τους, ό,τι και να ψήφισαν στο παρελθόν, πέρα και πάνω από κόμματα, να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό μέτωπο Ελπίδας, Υπευθυνότητας και Δημιουργικής Αντίστασης!

Έκανα ό,τι ήταν δυνατό για να αποφύγουμε νέες εκλογές. Και η Νέα Δημοκρατία δέχτηκε να γίνει μέχρι και κυβέρνηση με όλους τους άλλους, χωρίς εμάς, αρκεί να μείνουμε στο Ευρώ. Βάλαμε πάνω από την καρέκλα το «εμείς» και την Ελλάδα. Πέσαμε, όμως, σε ένα τείχος αδιαλλαξίας και αλαζονείας.

Δυστυχώς, οι εκλογές είναι πια αναπόφευκτες, παρά την εντολή του Ελληνικού λαού.

Στις εκλογές που έρχονται δεν θα μετρηθούν «κομματικές επιρροές»...

Θα αναμετρηθούν, από τη μία οι αριστερόστροφες συνιστώσες ενός αδιέξοδου μηδενισμού, παρέα με έναν τυχοδιωκτικό λαϊκισμό, και από την άλλη, οι δημιουργικές και ευρωπαϊκές δυνάμεις των νοικοκυραίων, της παραγωγής, οι δυνάμεις της Ελπίδας.…

Θα αναμετρηθεί το χθες, όπου βρίσκεται η χώρα καθηλωμένη επί δεκαετίες, με το αύριο, που είναι δικό μας, φτάνει να είμαστε ενωμένοι.

Αληθινά ενωμένοι. Όσο ποτέ ενωμένοι…

Και αυτό είναι που θέλω να πιστέψετε.

Γιατί αυτό είναι το μήνυμα της Πατρίδας μας…».

Από iefimerida, βίντεο από syrizaios