Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Τρέμουν τις εκλογές οι τροϊκανοί υπουργοί - Διαμαντοπούλου -> Αν πάμε σε εκλογές θα αντιμετωπίσουμε κόλαση

Δεν θεωρεί «αρκετό» το αυτονόητο καθήκον της σύγκλισης απόψεων των πολιτικών αρχηγών η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου. Σε δήλωση της προτείνει να τεθούν «συγκεκριμένοι στόχοι, ποιοτικοί και ποσοτικοί, σε μια αποφασισμένη κυβέρνηση, η οποία θα ελέγχεται κάθε μήνα βάσει αυτών των στόχων, από τη Βουλή και από το λαό, έως ότου υπάρξει...
μια ικανοποιητική σταθεροποίηση».

Το «ξέσπασμα» της Αννας Διαμαντοπούλου μόνο τυχαίο δεν ήταν. Εδώ και καιρό έχει προειδοποιήσει να μην βάζουν τα κόμματα στενό εκλογικό ορίζοντα. Εχει επίσης προτείνει στον πρωθυπουργό να κάνει την κυβέρνηση της αρεσκείας του, με στόχο να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις. Τώρα ήρθε στο τραπέζι η πρόταση περί «επιτροπείας» της χώρας. Τυχαίο; Καθόλου! Αλλά που εδράζεται; Προφανώς στην αναξιοπιστία της Ελλάδας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας ήρθε το «κερασάκι» στην τούρτα. Η υπουργός Παιδείας έδωσε συνέντευξη στο βρετανικό δίκτυο BBC και εξηγούσε την κοινωνική αναταραχή που θα επέφερε στην Ελλάδα τυχόν υιοθέτηση της πρότασης για επίτροπο. Με φλεγματικό ύφος ο δημοσιογράφος απάντησε: «Αντιλαμβάνομαι τι λέτε κυρία υπουργέ, αλλά... πειθαρχία πως θα μπει σ' αυτή τη χώρα;»... Αυτό ήταν και η αφορμή που έκανε την Άννα Διαμαντοπούλου να βγάλει την προαναφερθείσα ανακοίνωση.

«Θέλουν να μας βάλουν επίτροπο γιατί δεν κάνουμε τίποτα! Η πρόταση αυτή είναι αποτέλεσμα της αναξιοπιστίας μας, κανείς δεν πιστεύει ότι θα κάνουμε όσα αποφασίζουμε» λέει με έμφαση σε συνομιλητές της -οπως πληροφορείται το iefimerida.gr- η υπουργός Παιδείας. Μάλιστα σπεύδει να εξηγήσει το σκεπτικό της: «Αν θέλουν οι πολιτικοί αρχηγοί να είναι σοβαροί πρέπει να βάλουν στόχους. Τον Απρίλιο θα κάνουμε αυτά, τον Μάιο εκείνα, τον Ιούνιο τα άλλα. Και έχουμε πάρα πολλά. Μέχρι τον Ιούλιο θα έπρεπε να έχουμε τελειώσει με τους δημοσίους υπαλλήλους, με τις συγχωνεύσεις οργανισμών, με το άνοιγμα επαγγελμάτων, με τα περιβαλλοντικά προβλήματα, με την αναδιάρθρωση των εφοριών και τόσα ακόμη...».

Στην ουσία η Αννα Διαμαντοπούλου απευθύνεται στον Λουκά Παπαδήμο: «Βάλε όποιους υπουργούς θέλεις, κάνε την δική του κυβέρνηση και θα σε ελέγχουμε κάθε μήνα από τη Βουλή» είναι το νόημα όσων προτείνει.
Η πρόταση της για ανασχηματισμό έχει υποβληθεί και προ ολίγου καιρού δημοσίως.

Και μέρα με την ημέρα βλέπει ότι δικαιώνεται:
Ο Λουκάς Παπαδήμος, επειδή προφανώς δεν εμπιστεύεται κανέναν πλέον, έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου τη διαπραγμάτευση για το PSI και τη δανειακή σύμβαση. «Τείνει να γίνει πρωθυπουργός του PSI! Δεν υπάρχει πρωθυπουργός PSI ούτε κυβέρνηση PSI» σχολίαζε η υπουργός Παιδείας σε συνάδελφο της υπουργό.
Οι υπουργοί, στην πλειοψηφία τους, είναι στην... κοσμάρα τους, όπως αποδεικνύεται. Ο καθένας νιώθει και λειτουργεί ως μικρός αυτοκράτορας. Δεν «φοβάται» τον πρωθυπουργό ενώ έχει ο καθένας (είτε από ΠΑΣΟΚ είτε από Ν.Δ. είτε από ΛΑΟΣ) την δική του προσωπική ατζέντα.

Φυσικά η κυρία Διαμαντοπούλου εκκινά το συλλογισμό της από την εκτίμηση της ότι οι εκλογές δεν μπορούν να γίνουν άμεσα. «Εχουμε τόσα να κάνουμε που αν πάμε σε εκλογές, όσα θα αντιμετωπίσουμε μετά θα είναι κόλαση" υποστηρίζει και θυμίζει ότι με μια εκλογική ανάπαυλα θα χάσουμε πολύτιμο χρόνο, οι νέοι υπουργοί θα θέλουν δύο μήνες να ενημερωθούν και οι δεσμεύσεις της χώρας θα παραπεμφθούν στις ελληνικές καλλένδες.

Από iefimerida, μοντάζ Γρέκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.