«ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΕΝΑΡΗ ΤΟΥ '09» ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΕΙ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΑΔΑΕ
Ευθύ «κατηγορώ» στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, για ανεπάρκεια ως προς τον έλεγχο της λειτουργίας της ΕΥΠ, απηύθυνε χθες στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αποκαλύπτοντας ότι την τελευταία διετία, επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, δεν πραγματοποιήθηκε κανένας έλεγχος στην υπηρεσία.
Απαντώντας στον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, που υποστήριξε ότι «η ΕΥΠ λειτουργεί ως ξέφραγο αμπέλι, παρακολουθώντας ακόμη και πολιτικές συγκεντρώσεις και την ίδια στιγμή η ΑΔΑΕ δεν μπορεί να ελέγξει τη λειτουργία της», ο Χρ. Παπουτσής καταφέρθηκε εναντίον...
της Αρχής λέγοντας πως «ο έλεγχος της ΕΥΠ από την ΑΔΑΕ δεν είναι απλά δικαίωμά της αλλά υποχρέωσή της και ο ρόλος της δεν είναι διακοσμητικός. Τελευταία φορά που εκπλήρωσε η ΑΔΑΕ την υποχρέωσή της και έκανε έλεγχο στην ΕΥΠ ήταν στις 7 Ιανουαρίου του 2009. Λυπάμαι γιατί το νομικό πλαίσιο έχει θωρακίσει με τεράστιες αρμοδιότητες την ΑΔΑΕ όχι μόνο για τον ιδιωτικό τομέα αλλά και για την ΕΥΠ, και πρέπει και αυτή να ελεγχθεί».
Καταλόγισε, δε, προσωπικά στον πρόεδρό της ανευθυνότητα, όσον αφορά τις καταγγελίες του Α. Λαμπρινόπουλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για «παρακολούθηση των καφάο του ΟΤΕ». «Οφειλε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, που είναι και αρμόδιος για τον έλεγχο των επικοινωνιών, να γνωρίζει ότι τουλάχιστον τα 10 τελευταία χρόνια οι τηλεφωνικές συνδέσεις είναι ηλεκτρονικές, και όχι ανεύθυνα να δημιουργεί θέμα» είπε ο Χρ. Παπουτσής.
«Εδώ και τρία χρόνια η ΕΥΠ λειτουργεί ως ξέφραγο αμπέλι, ανεξέλεγκτα», είπε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. «Διότι εγώ ως πολίτης δεν μπορώ να έχω εμπιστοσύνη στον πράκτορα της ΕΥΠ. Και δεν μπορώ να έχω καμία εμπιστοσύνη γιατί γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ποιος ήταν ο ρόλος αυτής της υπηρεσίας διαχρονικά», συμπλήρωσε και ζήτησε από τον υπουργό να προωθήσει την αλλαγή θεσμικού πλαισίου της ΕΥΠ ώστε «να μην είναι έρμαιο των διαθέσεων του εκάστοτε υπουργού ή περισσότερο των κυκλωμάτων που βρίσκονται και πίσω από τους υπουργούς».
Σημειώνεται πως ο Χρ. Παπουτσής ενημέρωσε για τα κονδύλια που διατίθενται για τη μισθοδοσία του προσωπικού της ΕΥΠ, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είπε συγκεκριμένα πως: το 2007 διατέθηκαν 9,2 εκατ. ευρώ για το εσωτερικό και 3 εκατ. ευρώ για το εξωτερικό, το 2008 4,7 εκατ.ευρώ για το εσωτερικό και 7,7 εκατ. ευρώ για το εξωτερικό, το 2009 7,2 εκατ. ευρώ για το εσωτερικό και 2,7 για το εξωτερικό, το 2010 8,6 εκατ. ευρώ για το εσωτερικό και 2,7 για το εξωτερικό, ενώ για το 2011 3,3 εκατ. ευρώ για το εσωτερικό και 2,7 για το εξωτερικό.
Της ΕΛΕΝΑΣ ΒΑΡΙΝΟΥ από enet
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου