Οι μονάδες παραγωγής θα μείνουν ανενεργές μέχρι τέλος Δεκεμβρίου...
Εκτός λειτουργίας για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο ο φούρνος Κ1 παραγωγής τσιμέντου στην ΑΓΕΤ στο Βόλο. Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της μείωσης των παραγγελιών κρίθηκε απαραίτητο το «νέο πάγωμα» της παραγωγής στην μεγαλοτσιμεντοβιομηχανία του Βόλου μέχρι το τέλος του χρόνου.
Οι μονάδες παραγωγής θα μείνουν ανενεργές μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, ενώ όλο αυτό το διάστημα...
θα γίνονται συντηρήσεις οι οποίες σε άλλη φάση θα γίνονταν αρχές της νέας χρονιάς. Σημειώνεται ότι μέχρι πρότινος και ειδικότερα τα τρία τελευταία χρόνια κυρίως τον Αύγουστο και για ένα 20ήμερο εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης, είχε κριθεί απαραίτητο να αναστέλλεται η λειτουργία μονάδων. Στην παρούσα ωστόσο φάση κρίθηκε απαραίτητο να τεθεί εκτός λειτουργίας και πάλι ο Κ1 προκειμένου όπως τονίζεται να γίνουν τώρα οι συντηρήσεις.
Το προσωπικό του εργοστασίου βρίσκεται κανονικά στις θέσεις του, ενώ το σωματείο φέρεται να έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι από τις αρχές του 2012 το εργοστάσιο «Όλυμπος» του Βόλου αναμένεται να λειτουργήσει σε πλήρη διάταξη προκειμένου να φέρει εις πέρας συγκεκριμένες παραγγελίες της νέας χρονιάς.
Την ερχόμενη Παρασκευή η εταιρία συγκαλεί στην Αθήνα ενημερωτική σύσκεψη (κάθε χρόνο τέτοια εποχή καθορίζεται) στην οποία θα συμμετέχουν τα διευθυντικά στελέχη αλλά και εκπρόσωποι των σωματείων. Στη σύσκεψη αναμένεται να γίνει αναλυτική παρουσίαση όλων των στοιχείων της εταιρίας αλλά και ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά. Παράλληλα όμως κομβικό σημείο για τα σωματεία θεωρείται η επόμενη συνάντηση που θα γίνει με θέμα την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας. Η εταιρία έχει δεσμευθεί ότι το συγκεκριμένο θέμα θα έχει «κλείσει» στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με την ΑΓΕΤ η πορεία των πωλήσεων έχει επηρεαστεί από την περαιτέρω κάμψη της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας στην εσωτερική αγορά, ως αποτέλεσμα της υφιστάμενης πλεονάζουσας προσφοράς κατοικιών, της έλλειψης αγοραστικού ενδιαφέροντος για αγορά κατοικίας και της επιβράδυνσης του ρυθμού επέκτασης της στεγαστικής πίστης, καθώς και της επιβράδυνσης της κατασκευαστικής δραστηριότητας στα δημόσια έργα υποδομής.
Γίνεται μάλιστα λόγος για μείωση του τζίρου κατά 30% το 2011 σε σχέση με το 2010, ενώ επίσης εκτιμάται η μειωμένη εξαγωγική δραστηριότητα σε παραδοσιακές αγορές του εξωτερικού επέδρασε στην κάμψη του κύκλου εργασιών, το 2010 και συνεχίζει να επιδρά και σε όλη τη διάρκεια του 2011.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ
Από taxydromos μέσω Nonews
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου