Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Συνεχίζεται η κακοκαιρία

Σήμερα Δευτέρα η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στις ανατολικές και νότιες περιοχές με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Νότιο και Νοτιοανατολικό Αιγαίο με χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης, τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και στις Σποράδες με χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα, παγετό το πρωί στη Βόρεια χώρα, και πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο. Στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα αναμένονται λίγες μόνο νεφώσεις, με εξαίρεση την Ανατολική Θράκη όπου οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες δίνοντας πρόσκαιρα χιονόνερο, με χιόνι στα ορεινά και ημιορεινά.

Αναλυτικότερα:...
Στην Αττική θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα πάνω από τα 1000 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 με 10 μποφόρ. Σχετική εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 12 βαθμούς κελσίου ενώ στα τα βόρεια η μεγίστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Από το πρωί της Δευτέρας, σημειώνεται χιονόπτωση στην Πάρνηθα, με αποτέλεσμα να έχει κλείσει η λεωφόρος  Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω, ενώ αναγκαίες είναι οι αλυσίδες.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 09 βαθμούς κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη θα έχουμε νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές και στα ορεινά και ημιορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 00 έως 10 βαθμούς κελσίου ενώ στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα έχουμε είναι λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα με πιθανότητα για πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 15 βαθμούς κελσίου ενώ στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο και στα ορεινά και ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά 9 με 10 μποφόρ με σχετική εξασθένηση από το βράδυ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 12 βαθμούς κελσίου

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και στα νοτιοανατολικά τμήματα καταιγίδες ενώ τα φαινόμενα στα νότια θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα έχουμε τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 με 8 και στις Κυκλάδες τοπικά 9 και πρόσκαιρα 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 14 βαθμούς κελσίου ενώ στη νότια Κρήτη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε στα βόρεια τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές και στα νότια βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 8 με 10 μποφόρ με σχετική εξασθένηση από το βράδυ ενώ στα νότια ανατολικοί θα είναι 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου ενώ στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Για αύριο Τρίτη στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά ενώ καταιγίδες είναι πιθανό να σημειωθούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα το πρωί.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία στα βορειοδυτικά θα αυξηθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 6 με 8 και πιθανόν το πρωί στο αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Άνοδο θα έχουμε στη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας κυρίως στα δυτικά και βόρεια ενώ τη νύχτα όμως και το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους στα βόρεια ισχυρής.