Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Πολιτικές πρωτοβουλίες από Δευτέρα ζητούν βουλευτές του ΠαΣοΚ

Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ή εκλογές
Μπορεί το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης να υπερψηφίστηκε με μοναδική διαρροή την ψήφο της κυρίας Λούκας Κατσέλη που καταψήφισε το άρθρο 37 για την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, ωστόσο πέραν της διαφοροποίησης της πρώην υπουργού η οποία αρνείται να παραιτηθεί μετά και την διαγραφή της από την Κ.Ο. του ΠαΣοΚ, κυριάρχησαν οι φωνές που ζητούν ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών την επαύριον της κρίσιμης διαπραγμάτευσης...
στην Ε.Ε. για την επίλυση του ελληνικού προβλήματος.

Η κυρία Βάσω Παπανδρέου αν και μεταπείσθηκε από τον Πρωθυπουργό να υπερψηφίσει το επίμαχο άρθρο 37 δηλώνοντας ότι «δεν μπορώ να αναλάβω αυτή την ευθύνη να μην δοθεί η δόση», τόνισε ότι χρειάζονται πολιτικές πρωτοβουλίες καθώς «η κοινωνία είναι σε απόγνωση και η χώρα καταρρέει», επισημαίνοντας ότι χρειάζεται «άμεση αφύπνιση όλων μας» και καλώντας τους βουλευτές «να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων πέρα από προσωρινά κομματικά οφέλη», ενώ υπενθύμισε ότι «η κοινωνία έχει καταδικάσει συλλήβδην το πολιτικό σύστημα». Όταν ρωτήθηκε η κυρία Παπανδρέου στο περιστύλιο της Βουλής τι εννοεί όταν μιλάει για ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών, ήταν ξεκάθαρη λέγοντας ότι δυο δρόμοι υπάρχουν: εθνική συνεννόηση ή εκλογές. 

Πιο πριν η βουλευτής του ΠαΣοΚ κυρία Τόνια Αντωνίου είχε ζητήσει «εθνική σύμπραξη και συστράτευση» με ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών, επισημαίνοντας ότι «το πολιτικό σύστημα αρνείται να αναλάβει το ρόλο του». «Η Δημοκρατία έχει θεσμούς και επιλογές: το μέσον είναι είτε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας είτε εκλογές. «Μέχρι εδώ και μη παρέκει. Το μήνυμα έρχεται από όλες τις πλευρές της Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά. 

Αλλά και ο «πράσινος» βουλευτής κ. Δ. Λιντζέρης τάχθηκε υπέρ της συστράτευσης, δηλώνοντας ότι «είναι μονόδρομος η συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης». Υπέρ της ίδιας άποψης τάχθηκε και ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Ν. Σαλαγιάννης ο οποίος τάχθηκε υπέρ μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας: «Είμαι πεπεισμένος ότι καμιά μονοκομματική κυβέρνηση δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Ο πρωθυπουργός την Δευτέρα να καλέσει τις πολιτικές δυνάμεις. Και αν το πολιτικό σύστημα φανεί κατώτερο των περιστάσεων, να μιλήσει ο ελληνικός λαός», είπε χαρακτηριστικά.

Είχαν και άλλοι βουλευτές του κόμματος, όπως ο κ. Μ. Ανδρουλάκης, ο οποίος είχε δηλώσει: «Αισθάνομαι ότι με ευθύνη όλων πρέπει να υπάρξει μία μεταβολή στο πολιτικό σκηνικό», ενώ ο κ. Δ. Κρεμαστινός είχε επισημάνει: «Εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι οποιαδήποτε μονοκομματική κυβέρνηση με ή χωρίς εκλογές δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση». 

«Είναι πραγματικά τραγικό για τη Δημοκρατία μας να βρεθούμε μπροστά σε μια ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη, γιατί δεν υπάρχει πρόνοια να δημιουργηθεί η αναγκαία κοινωνική και πολιτική συνεννόηση», είπε ο κ. Δ. Καρύδης, ενώ ο κ. Ηλ. Θεοδωρίδης ανέφερε: «Μετά τη συμφωνία της Ε.Ε. θα μπούμε στο πεδίο της αντιμετώπισης των εσωτερικών προβλημάτων. Νομίζω ότι έχει χώρο συνεισφοράς για όλες τις δυνάμεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.