Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Α. Τσίπρας: «Παράνομοι αυτοί που μας κυβερνούν»

Επισκεπτόμενος τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ που έχουν καταλάβει το κέντρο έκδοσης λογαριασμών της ΔΕΗ ζήτησε να μην τυπωθούν τα εκκαθαριστικά από ιδιωτικές εταιρείες, ισχυρίστηκε ότι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα παραδίδονται σε τρίτους και ζήτησε παρέμβαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Παράνομους και αντισυνταγματικούς χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ Αλέξης Τσίπρας «όσους νομοθετούν και μας κυβερνάνε» κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο κέντρο έκδοσης...
λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την συμπαράστασή του στο προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ που έχει κάνει κατάληψη στο κέντρο έκδοσης ώστε να μην τυπωθούν τα εκκαθαριστικά των λογαριασμών ρεύματος στα οποία θα περιλαμβάνεται και ο φόρος για την ακίνητη περιουσία.

«Η απόφαση της κυβέρνησης να βάλει αυτό το αντισυνταγματικό χαράτσι, κόβοντας το ρεύμα, είναι μια ευθεία επίθεση στην ίδια τη ζωή του Έλληνα πολίτη, γιατί χωρίς ρεύμα κανείς δεν μπορεί να επιβιώσει. Αυτοί είναι παράνομοι, αυτοί είναι αντισυνταγματικοί και με αγώνες γενικευμένους θα ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση προς όφελος του ελληνικού λαού», είπε ο πρόεδρος του Συνασπισμού.

«Όσοι σήμερα με αγώνες υπερασπίζονται το Σύνταγμα της χώρας, όσοι σήμερα με αγώνες υπερασπίζονται τη σωτηρία της ελληνικής κοινωνίας απέναντι σ΄ αυτή την πρωτοφανή λαίλαπα δεν είναι παράνομοι. Αγωνίζονται για το συμφέρον του λαού και της ελληνικής κοινωνίας. Αγωνίζονται για να διασωθεί η πατρίδα μας, η χώρα μας απ΄ αυτή τη λαίλαπα», υποστήριξε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε παράνομη και την απόφαση της διοίκησης της ΔΕΗ να τυπώσει εκτός της εταιρείας τα εκκαθαριστικά των λογαριασμών ρεύματος, αφού- όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του Συνασπισμού με τον τρόπο αυτό «παραδίδονται σε τρίτους τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα».

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού κάλεσε την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να παρέμβει και προειδοποίησε τη διοίκηση της ΔΕΗ «να μην προχωρήσει σ΄ αυτή την παρανομία γιατί θα έχει να αντιμετωπίσει τις παρεμβάσεις και τις προσφυγές που όλοι οι καταναλωτές θα κάνουμε για να προστατευθούμε, σύμφωνα με το νόμο.

Τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα δεν μπορεί να είναι σε χέρια τρίτων. Θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα προκειμένου να προστατέψουμε το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών στη ζωή».