Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Σκληρή δημοσιογραφική "σφαλιάρα" από τον Κώστα Βαξεβάνη δέχθηκε ο Βενιζέλος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου

Το video είναι κατατοπιστικό για να καταλάβετε το τι έγινε ακριβώς:
Τα ερωτήματα που ετέθησαν αφοπλιστικά. Το ότι δεν απάντησε ο υπερυπουργός... φαίνεται ότι δεν υπολόγιζε ότι ένας "υπάλληλος" (όπως θα τον ήθελε) της κρατικής τηλεόρασης να σηκώσει κεφάλι.

Το λάθος του είναι ότι ή δεν ξέρει τον αγωνιστή Κώστα Βαξεβάνη ή ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος δεν είναι υπάλληλος, αλλά έχει τις δικές του ανεξάρτητες εκπομπές για την κρατική τηλεόραση. Το αν θα συνεχίσει η κρατική τηλεόραση την συνεργασία μαζί του θα δείξει πόση ακόμη τσίπα δημοκρατίας έχει παραμείνει σε αυτή την φαύλη κυβέρνηση και τους αμετροεπείς υπουργούς της. Αυτό που έκανε ο Μπένι με την αναφορά στην ΝΕΤ, είναι έμμεση προσπάθεια για φίμωση.

Το θέμα είναι αντί να προσκομίσει στοιχεία για την περιουσία της συζύγου του (για την οποία δεν έγινε καμία αναφορά από τον δημοσιογράφο), το ανέφερε από μόνος του ο υπουργός (λες και δεν είναι και δική του) και αντί άλλων πειστικών στοιχείων άφησε τον έλεγχο να τον κάνει...
η κοινωνία της Θεσσαλονίκης!!!
Εκεί φθάσαμε δυστυχώς.
Παραθέτουμε τον νόμο παρακάτω, ο οποίος είναι από το "κουτί της Πανδώρας".

Απόψε οι δύο αντιπρόεδροι δεν πέρασαν και πολύ καλά στην εκπομπή του ALTER.
Θεώρησαν ότι θα τους γίνουν οι "συνήθεις" ερωτήσεις του MEGA.
Megaλο λάθος τους...

Νάσος

ΥΣ: Το ότι ανεφέρθη στην σύζυγο του κ. Βενιζέλου προσφωνώντας την με το κα Βενιζέλου, ελπίζουμε να μην ακολουθήσει την νομική οδό της άλλης κυρίας αντιπρόεδρου.


Σκανδαλώδης νόμος δίνει «άφεση αμαρτιών» σε όσους έχουν διαπράξει κλοπή και υπεξαίρεση αν …μετανιώσουν! Συγκεκριμένα, το άρθρο 384 του Ποινικού Κώδικα, όπως αναθεωρήθηκε από το Νόμο 3904/2010 προβλέπει ότι: «Το αξιόποινο της κλοπής και της υπεξαίρεσης εξαλείφεται αν ο υπαίτιος με δική του θέληση και πριν ακόμη εξετασθεί με οποιονδήποτε τρόπο για την πράξη του από τις αρχές, απέδωσε, χωρίς παράνομη βλάβη κάποιου τρίτου, το πράγμα ή ικανοποίησε εντελώς τον ζημιωμένο. Η μερική μόνο, απόδοση ή ικανοποίηση εξαλείφει το αξιόποινο κατά το αντίστοιχο μόνο, μέρος».

Ο νόμος αφήνει «ορθάνοιχτο παράθυρο» σε όποιον αποφασίσει να παρανομήσει, καθώς θα πιστεύει ότι επιστρέφοντας το αντικείμενο της κλοπής ή της υπεξαίρεσης θα απαλλάσσεται. Την ανησυχία του εκφράζει ο Καθηγητής Ποινικού Δικαίου κ. Χρίστος Μυλωνόπουλος, ο οποίος δηλώνει ότι ένα από τα προβλήματα που δημιουργεί ο νόμος είναι ότι «ενθαρρύνεται ο εγκληματίας («Θα κάνω την απάτη και αν με πιάσουν τα δίνω πίσω και καθαρίζω»).

Ο Καθηγητής Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χρίστος Μυλωνόπουλος μίλησε στο «Κουτί της Πανδώρας» για το αναθεωρημένο άρθρο 384 του Ποινικού Κώδικα, βάσει του οποίου εξαλείφεται υπό προϋποθέσεις το αξιόποινο της κλοπής και της υπεξαίρεσης εάν ο δράστης επιστρέψει το ποσό.

Ο κ. Χρίστος Μυλωνόπουλος δηλώνει: «Το συγκεκριμένο νομοθέτημα αποβλέπει στην αποσυμφόρηση των ποινικών δικαστηρίων και στην ειρηνική συνδιαλλαγή των μερών σε οικονομικά εγκλήματα που δεν έχουν στοιχεία βίας».

Ο κ. Μυλωνόπουλος σημειώνει ότι: «Τα δικαστήρια μέχρι τώρα επέλυαν πρακτικά το ζήτημα απαλλάσσοντας τον κατηγορούμενο όταν η υπόθεση ήταν συμβιβασμένη. Ο νόμος κατοχυρώνει θεσμικά την ειρηνική συνδιαλλαγή με μία κλιμακωτή σειρά διατάξεων. Όσο νωρίτερα μετανιώνει ο δράστης τόσο περισσότερο ωφελείται».

Τα προβλήματα που προκύπτουν από την εν λόγω διάταξη, σύμφωνα με τον κ. Μυλωνόπουλο, είναι τα ακόλουθα:

«Πρώτον, ενθαρρύνεται ο εγκληματίας («Θα κάνω την απάτη και αν με πιάσουν τα δίνω πίσω και καθαρίζω»).

»Δεύτερον, στα κακουργήματα αν επιβληθεί ποινή το ανώτατο όριο είναι η τριετία. Για οικονομικά εγκλήματα κατόπιν συνδιαλλαγής παραμένει ακέραιο το αξιόποινο για το ξέπλυμα, οπότε η ρύθμιση παραμένει δώρο άδωρο και ο υπαίτιος θα προταθεί να δικαστεί».

Σε ότι αφορά το ύψος του ποσού πάνω από το οποίο το αδίκημα συνιστά κακούργημα ο κ. Μυλωνόπουλος επισημαίνει: «Το αδίκημα είναι κακούργημα όταν το ποσό υπερβαίνει τις 73.000 ευρώ και σε αυτή την περίπτωση δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις που επιτρέπουν την οριστική παύση της ποινικής δίωξης.»

»Εάν πρόκειται για πλημμέλημα τότε υφίσταται λόγος εξάλειψης του αξιοποίνου αναλόγως της φάσης που κανείς μετανιώνει, αν μετανιώνει δηλαδή πριν ανακαλυφθεί, αν μετανιώνει πριν ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του, αν μετανιώνει μετά την άσκηση ποινικής δίωξης».

Το θέμα της συγκεκριμένης ρύθμισης ήρθε στην επικαιρότητα με την υπόθεση που ερευνά η δικαιοσύνη για την υπεξαίρεση 51 εκατομμυρίων ευρώ από την Proton Bank, την οποία φέρεται να έχει τελέσει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Συγκεκριμένα ο Λ.Λαυρεντιάδης, ο οποίος είναι βασικός μέτοχος της εν λόγω τράπεζας, κατηγορείται για υπεξαίρεση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και απάτη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», ο επιχειρηματίας εμφανίστηκε πρόθυμος να επιστρέψει στην τράπεζα τα 51 εκατομμύρια ευρώ ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ι. Δραγάτση, που ερευνά την υπεξαίρεση εναντίον της Proton Bank. Φαινόταν πως θα ακολουθούσαν διώξεις, αφού ο ίδιος ο εισαγγελέας κάλεσε τον Αύγουστο τους πρώτους μάρτυρες από την Τράπεζα της Ελλάδας και αναζήτησε όλα τα πορίσματα των ελέγχων. Ο κ. Λαυρεντιάδης έσπευσε, μέσω αιτήματός του στην ΤτΕ, να λάβει γνώση των πορισμάτων της για την Proton, ενώ ήρθε σε επαφή και με τον επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος και με τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Γρ. Πεπόνη. Σε περίπτωση που επιστραφεί το ποσό των 51 εκατομμυρίων ευρώ, το Δ.Σ. της Proton Bank θα πρέπει με απόφασή του να το αποδεχθεί ή να το απορρίψει. Το εγχείρημα για να ολοκληρωθεί θα πρέπει να εγκριθεί και από τον Επίτροπο της Τράπεζας Ελλάδος στην Proton Bank.

Βίντεο από  Realgrportal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.