Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Σπινθουράκης> "Μπλέχτηκα με τα πίτουρα (τον Ψευτομόσιαλο εννοεί) και με τρώνε οι κότες..."

Δήλωση του δημοσιογράφου Μανώλη Σπινθουράκη στην “Ελευθεροτυπία”:
«Είμαι 27 χρόνια δημοσιογράφος, δεν έχω σπάσει ποτέ εμπάργκο, δεν το έκανα ούτε τώρα και δεν πρόκειται να... το κάνω ποτέ. Στο έγγραφο της πρεσβείας δεν υπήρχε κανένα εμπάργκο, όπως συμβαίνει πάντα, και δεν αντιλήφθηκα κανένας να λέει κάτι τέτοιο. Ετσι κι αλλιώς, πάντως, αν ήθελαν να υπάρχει εμπάργκο, έπρεπε να είναι...
τυπωμένο στο έγγραφο που μοίρασαν και δεν θα είχε δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Κάτι τέτοιο δεν υπήρχε. Είναι προφανές ότι έκαναν λάθος, ας έχουν τη γενναιοψυχία να το παραδεχτούν. Αρχικά κατηγορήθηκα ως τσιράκι του υπουργού Επικρατείας και τώρα είμαι εκείνος που καταγγέλλει ο κ. Μόσιαλος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά. Οποιος μπλέκεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες. Δεν ήθελα να μπλεχτώ με τα πίτουρα. Τώρα που μπλέχτηκα, με τρώνε οι κότες…».

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ο οποίος έριξε τις ευθύνες στο δημοσιογράφο του ΜΕΓΚΑ

Ανακοίνωση υπουργού Επικρατείας, Η.Μόσιαλου

Σχετικά με το περιστατικό της δημοσιοποίησης σημείων της συνέντευξης της Α. Μέρκελ πριν τη μετάδοση της στη ΝΕΤ στην οποία είχε δοθεί αποκλειστικά, με την ευκαιρία της πρόσφατης επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Γερμανία, ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, δήλωσε

«Μετά από διερεύνηση της διαδικασίας που ακολουθήθηκε, διαπιστώθηκαν τα εξής:

Το Γραφείο Τύπου Βερολίνου ενημέρωσε, καλή τη πίστη και ως όφειλε, τους απεσταλμένους των ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης που συνόδευαν την πρωθυπουργική αποστολή στη γερμανική πρωτεύουσα, για τα βασικά σημεία της συνέντευξης της Καγκελαρίου Α. Μέρκελ στη ΝΕΤ. Ταυτοχρόνως, ζήτησε από όλους τους παριστάμενους να σεβαστούν το embargo μέχρι τη μετάδοση της συνέντευξης από το κανάλι της ΝΕΤ.

Όλοι οι δημοσιογράφοι σεβάστηκαν το embargo, εκτός, δυστυχώς, από έναν που παραβίασε τη δεοντολογία.

Αυτή είναι η αδιαμφισβήτητη αλήθεια, η οποία αναιρεί κάθε πιθανό υπονοούμενο περί εμπλοκής του Υπουργού Επικρατείας στην όλη ιστορία.

Είναι προφανές ότι, παρά το ατυχές και μεμονωμένο αυτό περιστατικό, τα Γραφεία Τύπου Εξωτερικού θα συνεχίσουν να παρέχουν έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση στους εκπροσώπους του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, στη βάση της τήρησης βασικών κανόνων δεοντολογίας από όλους».