Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Άρπαξε τον Σαρκοζί από το σακάκι

Άνδρας επιτέθηκε στο Νικολά Σαρκοζί κατά τη διάρκεια περιοδείας του. Συνελήφθη από την προσωπική του φρουρά. Οι λόγοι της συγκεκριμένης πράξης παραμένουν άγνωστο

Το επεισόδιο συνέβη στην πόλη Bra, στη νοτιοδυτική Γαλλία κατά τη διάρκεια περιοδείας του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, στα πλαίσια της εκστρατείας του για την επανεκλογή του.

Ο κόσμος είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει τη ομιλία του Γάλλου προέδρου. Πλησίασε το πλήθος για να το χαιρετήσει από κοντά, όταν ένας άγνωστος άνδρας τον άρπαξε από το κουστούμι και τον...
τράβηξε με τη βία προς τα κάτω.

Ο Σαρκοζί έχασε την ισορροπία του και σχεδόν έπεσε στο έδαφος. Οι αξιωματικοί της προσωπικής του ασφάλειας έσπευσαν στο σημείο για να τον βοηθήσουν και να ακινητοποιήσουν το δράστη. Συνέλαβαν τον άνδρα, ο οποίος όπως αποδείχθηκε δεν ήταν οπλισμένος, και τέθηκε άμεσα υπό κράτηση.

Σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία της αστυνομίας ο δράστης είναι Γάλλος, 32 ετών, εργάζεται ως υπάλληλος στη βιομηχανία του θεάτρου και ζει στη Γαλλία. Τα υπόλοιπα στοιχεία, για λόγους ασφαλείας, δεν αποκαλύφθηκαν.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση της χώρας, έδειξαν τον Σαρκοζί να πλησιάζει σε ένα μεταλλικό οδόφραγμα, για να προσεγγίσει το πλήθος, και στη συνέχεια να δέχεται ένα βίαιο τράβηγμα από κάποιον μέσα από τον κόσμο.

Το πολιτικό γραφείο του Σαρκοζί δεν έκανε κανένα σχόλιο για το περιστατικό, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι πρόκειται για μία πολιτική φιγούρα που έχει διχάσει τους ψηφοφόρους της.

Ο άλλοτε δημοφιλής πρόεδρος βλέπει τα ποσοστά της δημοτικότητάς του να κατρακυλούν. Κάνει προσπάθειες, ενόψει των προεδρικών εκλογών, να κερδίσει το χαμένο έδαφος, κάνοντας περιοδείες στη γαλλική επαρχία, όπου και δέχθηκε την επίθεση.

Ανάλογα και πιο σοβαρά περιστατικά είχαν συμβεί και στον προκάτοχό του Ζακ Σιράκ. Είχαν προσπαθήσει να τον δολοφονήσουν το 2002, κατά τη διάρκεια μίας στρατιωτικής παρέλασης για την Ημέρα της Βαστίλης, εθνική εορτή της Γαλλίας.
Από news247