Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Αλαφούζος, Μπόμπολας, Βαρδής "αδειάζουν" Σαμαρά

Σε τροχιά σύγκρουσης με σημαντικούς εκδότες και ιδιοκτήτες ΜΜΕ που τον στήριξαν τόσο στην εκλογή του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας όσο και στην πορεία του μέχρι σήμερα μπαίνει ο Αντώνης Σαμαράς με την επιλογή του να επιμείνει στην απόλυτη άρνηση συναίνεσης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.Η επίθεση που εξαπέλυσε χθες ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης εναντίον του ΣΚΑΪ και προσωπικά του δημοσιογράφου Μπάμπη Παπαδημητρίου -εκ των στενότερων συνεργατών του Γιάννη Αλαφούζου- είναι μία μόνο από τις ενδείξεις αυτού του κλίματος που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα.

Με επίσημη ανακοίνωση που αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα της ΝΔ ο Γιάννης Μιχελάκης εξαπέλυσε χθες Κυριακή δριμύτατη επίθεση όχι μόνο στον ΣΚΑΪ αλλά και στη ...
ναυαρχίδα του ομίλου Αλαφούζου, την Καθημερινή της Κυριακής, η οποία φιλοξένησε απόψεις του Μπάμπη Παπαδημητρίου, σύμφωνα με τις οποίες στη Συγγρού απεργάζονται εναλλακτικές λύσεις επιστροφής στη δραχμή.

Ανακοίνωση-βόμβα κατά Αλαφούζου

Ιδού η ανακοίνωση-«βόμβα» του κ. Μιχελάκη: «Θέλω να επαναλάβω, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, τη διάψευση που έκανα προχθές το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, για τα όσα λέγονται περί κύκλων της Νέας Δημοκρατίας, που δήθεν επεξεργάζονται εναλλακτικές λύσεις επιστροφής στη δραχμή και που σήμερα επαναλαμβάνονται από τον ίδιο δημοσιογράφο στην "Καθημερινή της Κυριακής". Τα σενάρια αυτά όχι μόνο στερούνται σοβαρότητας, αλλά είναι και απολύτως συκοφαντικά. Έρχονται σε απόλυτη αντίθεση με τις ξεκάθαρες θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της. Είναι όμως, επίσης, επικίνδυνα, διότι μεταδιδόμενα από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προκαλούν ανησυχία στο ευρύ κοινό. Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που έβαλε τη χώρα στην Ευρώπη. Ο πρόεδρός της, σε αντίθεση με κορυφαίους πολιτικούς άλλων παρατάξεων, είναι ο μόνος που επαναλαμβάνει συνεχώς την ανάγκη αποφυγής της αναδιάρθρωσης, πόσο μάλλον επιστροφής στη δραχμή. Ας είναι σαφές ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα ανεχθεί τη συνέχιση αυτής της συκοφαντίας». Η τελευταία αποστροφή της δήλωσης του, που απευθύνεται σε ένα συγκρότημα παραδοσιακά φιλικό απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά, θεωρείται ιδιαιτερα απειλητική και μένει να δούμε πώς θα απαντηθεί.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ένα άλλος μεγάλος παράγοντας των ΜΜΕ, ο Γιώργος Μπόμπολας, μέσα από το κύριο άρθρο στο «Έθνος» του Σαββάτου, εξαπέλυε σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον οποίον είχε στηρίξει με νύχια και δόντια στην εσωκομματική κόντρα με την Ντόρα Μπακογιάννη. Το άρθρο δημοσιεύτηκε μετά την άκαμπτη στάση Σαμαρά στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια και ήταν... φωτιά και λάβρα: «Πριν από 20 χρόνια ο Αντώνης Σαμαράς -έγραφε το Σάββατο το «Εθνος» στην πρώτη σελίδα του- είχε διαπράξει το πρώτο ολέθριο λάθος της πολιτικής καριέρας του με τον τρόπο που χειρίστηκε το Σκοπιανό. Η συνέχεια είναι γνωστή. Αυτονομήθηκε πολιτικά και τελικά βρέθηκε στο περιθώριο της πολιτικής ζωής...

Για πολλούς η πολιτική του πορεία είχε τερματιστεί. Συχνά, όμως, η ζωή επιφυλάσσει για κάποιους μια δεύτερη ευκαιρία. Και ο Σαμαράς ανήκει σ' αυτούς. Οι πολιτικές εξελίξεις όχι μόνο τον επανέφεραν στο προσκήνιο, αλλά τον οδήγησαν και στην ηγεσία του κόμματος από το οποίο είχε αποχωρήσει και την κυβέρνηση του οποίου είχε ανατρέψει. Δυστυχώς, χθες, διέπραξε το δεύτερο ολέθριο λάθος του. Και δεν αποκλείεται να είναι αυτό που θα σημαδέψει αρνητικά τη συνολική παρουσία του στην πολιτική ιστορία του τόπου, αν εμμείνει ανυποχώρητα σ' αυτό.... Δυστυχώς σ' αυτή την κρίσιμη για τον τόπο και τον λαό ώρα ο αρχηγός της ΝΔ επέδειξε μικροκομματική λογική ανθρώπου ο οποίος διαφωνεί για να διαφωνήσει, επειδή θεωρεί ότι αυτό επιβάλλει το προσωπικό πολιτικό του συμφέρον".

Αιχμηρή για την στάση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας θεωρήθηκε ότι ήταν και μια αναφορά της ομιλίας του Βαρδή Βαρδινογιάννη προς τους εργαζόμενους της «Motor oil» πριν από λίγες μέρες. Ο κ. Βαρδινογιάννης ανάμεσα στα άλλα έκανε έκκληση να μην κυριαρχήσει το κομματικό αλλά το εθνικό συμφέρον. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιδιοκτήτης του STAR και μεγαλομέτοχος του MEGA δεν εγκρίνει τη σκληρή στάση Σαμαρά και θεωρεί ότι ο πρόεδρος της Νεας Δημοκρατίας -με τον οποίο διατηρεί καλές σχέσεις- πρέπει να βάλει νερό στο κρασί του σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τον τόπο.

Πάντως, η χθεσινή δήλωση Μιχελάκη δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να κινείται σε αυτή τη γραμμή η οποία θεωρούν ότι είναι εκείνη που οδήγησε τη Νέα Δημοκρατία να έρθει στα ίσα με το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις.
Από iefimerida