Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

Ποιοι έκλεψαν; ποιοι τα έφαγαν; ποιοι πρόδωσαν; Στο Γουδή! με ριγέ τι-σερτς.

ψυχανάλυση της Ιστορίας (;)...
Η κυρία Ατιφέπε Γιαχιαγκά! Ετών 36, απόφοιτος της μεγάλης των μπάτσων σχολής του FBI! Την επέβαλε Πρόεδρο (!) στο Κοσσυφοπέδιο ο εκεί Αμερικανός πρέσβης κ. Κρίστοφερ Ντελ. ........................................ Τουλάχιστον ο Καλλιγούλας έχρισε Συγκλητικόν το άλογό του, όχι τον αλογομυγοδιώχτη του... Μια χαρά! Τώρα οι Αμερικανοί απαγορεύουν το κάπνισμα και στους ανοιχτούς, στους υπαίθριους χώρους -τουλάχιστον στη Νέα Υόρκη. Πάρκα, πεζόδρομοι, πλατείες, παραλίες -όποιος λεπρός το φουντώσει, θα συλλαμβάνεται πάραυτα! Οχι, δεν πρόκειται περί υστερίας, αλλά περί μιας κορύφωσης στην εκστρατεία του Εθισμού στις Απαγορεύσεις. Η Υποταγή στο Παράλογο είναι το ανώτατο στάδιο αυτής της εκστρατείας. Μετά άνετα παραδέχεσαι ότι η κυρία Ατιφέπε Γιαχιαγκά είναι η δικαίωση της αντίστασης των Γιουγκοσλάβων στους Ναζί ή ότι οι ανθρωπιστικοί βομβαρδισμοί εναντίον της Λιβύης γίνονται με όστια και ροδόνερο...

Δεν θα επιχειρηματολογήσει η αφεντιά μου γιατί συμπαρατάσσεται με τους «αγανακτισμένους», δουλειά τους πλέον είναι να επιχειρηματολογούν οι ίδιοι...

*****
Επαναλειτουργεί από χθες η δημοσιογραφική -ενημερωτική πλευρά του «ALTER»- ευχάριστη και χρήσιμη εξέλιξη, και για την ενημέρωση των πολιτών, και για τις ελπίδες των 700 περίπου εργαζομένων στον σταθμό. Και των οικογενειών τους! τουλάχιστον, το ευχόμαστε.

Θα έλθουν ξένοι για να μαζεύουν τους φόρους;

Οντως φόρου υποτελής η Ελλάδα!

Θα έλθουν επίσης ξένοι για να αποφασίζουν οι ίδιοι σε ποιους επίσης ξένους (φίλους τους) θα ...
πουλάνε τα δημόσια τιμαλφή;

Οντως και υπό Εντολή, και υπό Κατοχήν η Ελλάδα.

Κι όπως φαίνεται υπάρχουν δύο κατηγορίες ξένων: α) οι ξένοι μετανάστες! Οι ανεπιθύμητοι φτωχοδιάβολοι -που όμως παράγουν πλούτο, όταν βρίσκουν μια θέση εργασίας- αυτοί που παρίες, απεγνωσμένοι κι απελπισμένοι, μας προκαλούν συχνά ξενοφοβία (κι ενίοτε διάθεση ξενηλασίας).

Και β) οι ξένοι επενδυτές. Οι ευπρόσδεκτοι χρυσοκάνθαροι. Καθ' ότι, εν προκειμένω ο όρος «επενδυτής» είναι ο ευφημισμός του τοκογλύφου. Της βδέλλας που έχει μυριστεί φιλέτα όχι μάλιστα της τάξης των 50 δισ.! αλλά-τώρα που τους άνοιξε η όρεξη, της τάξης των 300 δισ.! Και βάλε!

Για αυτούς τους ξένους, βαμπίρ και λάμιες, ουδεμία ξενοφοβία εκδηλώνεται κι ούτε κατά διάνοιαν κάποια διάθεση ξενηλασίας.

Εχουν φροντίσει για αυτό οι Γραικύλοι. Οι κατά κόσμον «ευρωλιγούρηδες», οι οποίοι, χρόνια τώρα ουδέν προς ψόγον βρίσκουν στους Φράγκους, ενώ αντιθέτως στους Ελληνες καλλιέργησαν και καλλιεργούν όλα τα κόμπλεξ κατωτερότητας που μπορούν.

Σαν να μη στέναζε αυτή η χώρα στο μεγαλύτερο μέρος της νεώτερης πολιτικής της ιστορίας από τα δεινά της Ξενοκρατίας...

Σαν να μην είναι αυτή η ξενοκρατία το ίδιο υπεύθυνη για το «κακό το ριζικό μας» με όσους από μας υποτάχθηκαν σε αυτήν και λειτούργησαν σαν γενίτσαροι, δωσίλογοι κι ανδρείκελα...

(Εχετε αλήθεια προσέξει πως αυτός ο όρος-«ξενοκρατία» - έχει διακριτικά κι ανεπαισθήτως αποσυρθεί απ' τον δημόσιο λόγο τα τελευταία -πολλά- χρόνια; όπως άλλωστε και πλήθος άλλοι καταραμένοι για τους «εκσυγχρονιστές» και τους νεοφιλελεύθερους όροι).
...................................
Το ζητούμενο ήταν και είναι η αυτοενοχοποίησή μας, ότι η κακοδαιμονία μας οφείλεται στον ραγιά που κρύβουμε μέσα μας, ότι οι Δυτικοί προσπαθούν να μας διορθώσουν, αλλά εμείς είμαστε αδιόρθωτοι κι όχι μόνον, αλλά ότι πιστεύουμε επίσης πως «για όλα μάς φταίνε οι ξένοι» κι άλλα τέτοια κλισέ.

Πλήθος κλισέ! Τα κλισέ των Ηλιθίων.

Ωσπου να χάσουμε τον αυτοσεβασμό μας! Να απολέσουμε την αξιοπρέπειά μας! Να πιστέψουμε εν τέλει πως «όλοι μαζί τα φάγαμε»...

Κι έτσι να μη συζητούμε ακριβώς αυτό: ότι δεν τα φάγαμε όλοι μαζί.

Οτι το χρέος είναι κατά μέγα μέρος παράνομο.

Κι ότι συνεπώς το θέμα δεν είναι η επιμήκυνσή του, η διαιώνισή του, η επιβάρυνσή του, η αέναη και εις βάρος μας επαναδιαπραγμάτευσή του, αλλά η εξέτασή του!

Ποιοι έκλεψαν; ποιοι τα έφαγαν; ποιοι πρόδωσαν; Στο Γουδή! με ριγέ τι-σερτς.

Αυτός είναι ο δρόμος για τους λαούς της Ενωσης κι όλης της Ευρώπης. Ο άλλος είναι ο (μονό)δρομος των τοκογλύφων.

Δεν γεννηθήκαμε για να δουλεύουμε για την Γκόλντμαν Σακς - ουδείς μας δανείστηκε απ' αυτήν.

Αυτοί που μας χρέωσαν σε τέτοια ευαγή ιδρύματα, στο Γουδή. Με ριγέ τι-σερτς...

ΣΤΑΘΗΣ Σ. από enet μοντάζ Γρέκι