Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Στη «γωνία» η ΝΔ εξαιτίας της γκάφας του Ζώη!

Ενώ χθες η ΝΔ άφηνε να εννοηθεί ότι θα καταψηφίσει τη ρύθμιση για το 40ωρο στο Δημόσιο σήμερα ο γαλάζιος τομεάρχης Εσωτερικών είπε ότι τελικά θα το ψηφίσει!

Αναστάτωση και δυσαρέσκεια στη Συγγρού προκάλεσε το αλαλούμ που σημειώθηκε για την θέση της ΝΔ σχετικά με το νομοσχέδιο που προβλέπει την αύξηση των ωρών εργασίας στο Δημόσιο.

Ενώ χθες η ΝΔ μαζί με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης άφηνε να εννοηθεί ότι θα καταψήφιζε τη συγκεκριμένη ρύθμιση, σήμερα η γαλάζια στάση άλλαξε με τον αρμόδιο τομεάρχη Εσωτερικών Χρήστο Ζώη να δηλώνει την ...
απόφαση του κόμματος να ψηφίσει τελικά υπέρ της διάταξης για την αύξηση των ωρών εργασίας στο Δημόσιο κατά 2,5 ώρες εβδομαδιαίως, από 37,5 σε 40 ώρες.

«Η ΝΔ δεν είναι δογματικά αντίθετη στην αύξηση των ωρών εργασίας στο Δημόσιο» τόνισε ο κ. Ζώης στρέφοντας τα πυρά του κατά του υπουργού Εσωτερικών, Γ.Ραγκούσης. Θέλαμε στοιχεία που να τεκμηριώνουν την πρόταση του ΥΠΕΣ, αλλά αυτό δεν μας προσφέρθηκε, οπότε η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη, τόνισε.

Ο κ. Ζώης τάχθηκε υπέρ και μίας περαιτέρω αύξησης των ωρών εργασίας στο Δημόσιο «εάν υπήρχε ο σχεδιασμός από τον οποίο θα απέρρεε ότι πρέπει να πάμε σε κάτι τέτοιο».

Στελέχη της ΝΔ υποστήριξαν ότι η εξέλιξη αυτή δείχνει "ερασιτεχνισμό απο την πλευρά του Χρήστου Ζώη", καθώς όπως τόνιζαν σε συζήτηση με δημοσιογράφους ο τομεάρχης Εσωτερικών έδειξε χθες με παρέμβασή του για το θέμα ότι η ΝΔ κινείται σε... ρυθμούς καταψήφισης της συγκεκριμένης ρύθμισης. "Εμφανίσθηκε το κόμμα να αλλάζει άποψη για ένα σημαντικό θέμα σε λιγότερο απο 24 ώρες", πρόσθεσαν.

Σημειώνεται ότι επισκεπτόμενος χθες την ΑΔΕΔΥ ο κ. Ζώης είχε δηλώσει ότι κατά τη γνώμη του η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης με κανόνες εντυπωσιασμού και επικοινωνίας.

«Εάν πιστεύει η κυβέρνηση ότι, αν αυξηθεί κατά μισή ώρα ο χρόνος εργασίας, θα εξασφαλιστεί μεγαλύτερη αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα των δημοσίων υπηρεσιών αυταπατάται», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:«Η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών φαίνεται να μην χρησιμοποιεί τα σύγχρονα εργαλεία του μάνατζμεντ και της εξελιγμένης τεχνολογίας για τη βελτίωση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας των δημοσίων υπηρεσιών.

Πάντως, εδώ και ημέρες είχε χτυπήσει το "καμπανάκι" για το ζήτημα αυτό ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης,. Μάλιστα, σήμερα μιλώντας στη ΝΕ υποστήριξε ότι «εγώ υποστηρίζω το 40ωρο, και θα μου κάνει εντύπωση εάν η ΝΔ δεν ψηφίσει. Οι λίγοι συνεπείς δημόσιοι υπάλληλοι καλύπτουν και εκείνους που δεν ανταποκρίνονται».