Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Ο Γείτονας, ο Χριστοφοράκος και τα φρουτάκια (χο,χο,χο)...

ΒΗΜΑ 18-05-2010
 Ως δολοπλοκία και κατασκευές του φυγόδικου πρώην διευθύνοντος συμβούλου Μιχάλη Χριστοφοράκου με στόχο να μπλέξει τα πολιτικά κόμματα, για να διασωθεί ο ίδιος από τη γερμανική Δικαιοσύνη, χαρακτήρισε ο βουλευτής και πρώην επικεφαλής του Οικονομικού Τομέα του ΠΑΣΟΚ Κώστας Γείτονας τους ισχυρισμούς του Χριστοφοράκου το περυσινό καλοκαίρι, ότι δωροδόκησε τους ταμίες των δύο μεγάλων κομμάτων για ευνοϊκή μεταχείριση της εταιρείας του.

- Από την αρχή ήταν ηλίου φαεινότερο ότι επρόκειτο για μεθόδευση με βάση την υπερασπιστική στρατηγική που είχε χαράξει, δήλωσε για τον Μ. Χριστοφοράκο με την έναρξη της εξέτασής του ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση Siemens o ...
κ. Γείτονας, κάνοντας λόγο για «εξόφθαλμες συκοφαντίες στο πρόσωπό του και αναλήθειες χωρίς αποδεικτικά στοιχεία».

Ο μάρτυρας είπε ότι συναντήθηκε με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens μία ή δύο φορές στη Βουλή -και όχι στο πολιτικό του γραφείο, όπως ανέφερε στην κατάθεσή του ο Χριστοφοράκος- όταν ήταν πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Προστασία του Απορρήτου των Επικοινωνιών, με θέμα ακριβώς την ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών.

Κατά τα άλλα διέψευσε οποιαδήποτε σχέση, η οποιεσδήποτε επαφές με τον Χριστοφοράκο, σύμφωνα με όσα περιέχονται στο ημερολόγιό του: «Τις μεμονωμένες αναφορές κι εγώ προσπάθησα να τις εξηγήσω, αλλά δεν μπόρεσα», είπε.

Διέψευσε επίσης τους ισχυρισμούς Χριστοφοράκου ότι «τα κόμματα στην Ελλάδα προσέφεραν ασπίδα προστασίας στην εταιρεία του εν είδει αντισυμβαλλομένου για τις χορηγίες που δίδονταν σε προεκλογικές περιόδους»:

«Κανείς δεν μπορεί να εμπλέξει το ΠΑΣΟΚ στη δική μου περίοδο ούτε και το όνομά μου. Έχω χτίσει αυτό που είμαι λιθαράκι-λιθαράκι κι έχω ήσυχη τη συνείδησή μου ότι υπηρέτησα το δημόσιο συμφέρον με βάση τους νόμους και τους κανόνες της ηθικής».

Αυτός ήταν άλλωστε ο λόγος που προχώρησα σε αγωγή, είπε μιλώντας προς τους δημοσιογράφους, υπογραμμίζοντας ότι «όσο ήμουν εγώ στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, δεν πήραμε λεφτά από τη Siemens, ούτε μπήκε μαύρο χρήμα στα ταμεία του κόμματος».

Ταυτόχρονα απέφυγε να σχολιάσει τα 1 εκατ. μάρκα που ομολόγησε ότι πήρε από τη Siemens για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ ο Θεόδωρος Τσουκάτος: «Δεν ήταν οικονομικός υπεύθυνος, ήταν σε προηγούμενη κατάσταση και δεν εκφράζω καμία άποψη. Άλλωστε το θέμα έχει πάει στη Δικαιοσύνη. Ό,τι λέει ο νόμος προσπαθούσαμε να το τηρήσουμε. Τώρα, αν κάποιος δεν το τήρησε, δεν μπορεί να το ξέρει κανένας».

Την εκτίμησή του ότι η εξέταση του κ. Γείτονα δεν συνεισέφερε τίποτε στην αναζήτηση της αλήθειας «αφού ερωτήσεις τέθηκαν, αλλά απαντήσεις δεν ελήφθησαν», εξέφρασε ο Κώστας Τζαβάρας από τη ΝΔ, ενώ αντιθέτως η Βάσω Τσόνογλου από το ΠΑΣΟΚ εκτίμησε το γεγονός ότι ο βουλευτής είναι ο μόνος που στράφηκε με αγωγή κατά του Χριστοφοράκου.

«Ζήσαμε τις πράξεις ενός στημένου έργου που οδηγεί στη συγκάλυψη και στον συμψηφισμό», σχολίασε ο Δημήτρης Παπαδημούλης από το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Θανάσης Παφίλης υποστήριξε ότι «όλα είναι αυτονόητα, τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια».



ΒΗΜΑ 8-04-11

Η ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ...

Ανησυχία επικρατεί στην κυβέρνηση, μετά την ένταση που δημιουργήθηκε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ όταν ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου παρουσίαζε το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια.

Το γεγονός αυτό ενίσχυσε τη φημολογία για σημαντικές πολιτικές εξελίξεις εντός του Απριλίου, εξ αιτίας κυρίως της κατάστασης της οικονομίας. Με τη στάση τους αυτή οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δείχνουν ότι κάνουν πράξη την προειδοποίησή τους πως δεν πρόκειται να δώσουν λευκή επιταγή στους υπουργούς και τα νομοσχέδια που καταθέτουν.

Στο σύνολό τους σχεδόν οι βουλευτές που συμμετέχουν στην ΚΤΕ ζήτησαν από τον υπουργό την απόσυρση του κατατεθειμένου νομοσχεδίου φέρνοντάς τον σε πολύ δύσκολη θέση.

Ο διάλογος μεταξύ των βουλευτών και του υπουργού έγινε σε πολύ υψηλούς τόνους, γεγονός που σύμφωνα με πληροφορίες ανάγκασε τον κ. Παπακωνσταντίνου να ενημερώσει αμέσως μετά τον πρωθυπουργό. Ο Γιώργος Παπανδρέου ενημερώθηκε για όσα συνέβησαν στην Πολωνία όπου βρέθηκε για επίσημη επίσκεψη.

Παρ’όλο που οι αντιδράσεις προήλθαν από όλους τους βουλευτές που συμμετέχουν στην ΚΤΕ, πρωτοστάτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Βάσω Παπανδρέου, Κώστας Γείτονας, Γιώργος Φλωρίδης, Σοφία Γιαννακά, Αθανασία Μερεντίτη, Πυθαγόρας Βαρδίκος και Δημήτρης Λιντζέρης.

Η κ. Παπανδρέου φέρεται να δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο, λέγοντας πως «δεν μπορούμε να νομιμοποιούμε τον τζόγο για να έχει έσοδα το κράτος, αν είναι έτσι να νομιμοποιήσουμε και την πορνεία και τα ναρκωτικά».
«Το νομοσχέδιο δεν είναι ηθικό.

«Μας κοροϊδεύετε όταν λετε ότι θα εισπράξετε 700 εκατομμύρια ευρώ, όταν μόνο το πηγαινέλα για τις διατυπώσεις στις Βρυξέλες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μας πάρει ένα χρόνο. Σε μια χώρα που μπαινοβγαίνει ο Χριστοφοράκος και ο Καραβέλας, μας λες ότι θα ελέγξεις τον τζόγο χωρίς ρυθμιστική αρχή; Είσαι σίγουρος ότι θα είσαι υπουργός του χρόνου όταν θα ρέει το χρήμα;» υποστήριξε από την πλευρά του ο Δημήτρης Λιντζέρης.

Θα επιφέρει πλήγμα στην ηθική της παράταξης» ήταν η θέση του Γιάννης Αμοιρίδης, ενώ ο Γιώργος Φλωρίδης φέρεται να είπε «η Κοινοβουλευτική ομάδα είναι σημαντικό κομμάτι της διαβούλευσης. Γιατί μας ξεχνάτε;»

Υπενθυμίζεται ότι, μόλις μάι ημέρα πριν, ο Γιώργος Φλωρίδης είχε συγκρουστεί με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τη διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργού Οικονομικών που δίνει στον ΟΔΔΗΧ τη δυνατότητα να συναλλάσσεται με τις ιδιωτικές τράπεζες, κάνοντας λόγο για κίνδυνο «αδιαφάνειας» στις συναλλαγές αυτές.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπακωνσταντινου υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου λέγονας ότι «ο τζόγος υπάρχει. Γιατί να μην εισπράττει το κράτος 700 εκ. ευρώ ετησίως;»

Ο υπουργός αναγκάστηκε να υποχωρήσει τελικά: «Αυτό που γίνεται με υπερβαίνει. Θα το πάω στον πρωθυπουργό. Αλλά θεωρώ ότι θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα στην κυβέρνηση γιατί το νομοσχέδιο έχει περάσει δύο φορές από το Υπουργικό Συμβούλιο» ανέφερε.

Το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιγνίδια είναι προγραμματισμένο να έλθει αυτή την εβδομάδα για συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Από το kourdistoportocali