Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Κακοκαιρία με βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις

Συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία
Νεφώσεις με βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από το μεσημέρι, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν κατά τόπους έως 6 μποφόρ και μέχρι 7 στα πελάγη.

Στην Αττική θα εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί 3 με 5 και ... 
στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και ημιορεινά προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Το σκηνικό του καιρού θα βελτιωθεί από το απόγευμα, ενώ οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή θα υπάρξει σταδιακή ύφεση του καιρού. Στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις και στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 και στα νότια 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.