Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Χάκερ υπερασπίζονται το WikiLeaks με επιθέσεις σε PayPal, PostFinance και Mastercard

Χάκερ έχουν βάλει στόχο διάφορες επιχειρήσεις που αρνούνται να συνεργαστούν με το WikiLeaks και έχουν εξαπολύσει επιθέσεις στο PayPal, την ελβετική τράπεζα PostFinance, και σε άλλα sites που έχουν αρνηθεί υπηρεσίες στο WikiLeaks.
Ένας εκπρόσωπος ομάδας χάκερ «Anonymous» που καλείται «Coldblood» έχει πει ότι οποιοσδήποτε ιστοχώρος που «υποκύπτει σε κυβερνητική πίεση» είναι ένας στόχος. Οι επιθέσεις των χάκερ ...
γίνονται με την ονομασία : Operation Payback.

Οι αρχικές επιθέσεις έγιναν ενάντια στο PayPal, που σταμάτησε τη διαδικασία δωρεών στο WikiLeaks, ήταν ουσιαστικά ατελέσφορες και ενώ η κύρια περιοχή του PayPal δεν βλάφθηκε το PayPal blog βγήκε εκτός λειτουργίας.
Οι επιθέσεις ενάντια στη PostFinance, έγιναν επειδή πάγωσε το λογαριασμό του Julian Assange ιδρυτή του WikiLeaks, έχουν οδηγήσει στον ιστοχώρο της τράπεζας να μην είναι διαθέσιμος για περισσότερο από 16 ώρες.
Ο πιο πρόσφατος στόχος των χάκερ είναι τα site των Σουηδών κατηγόρων του Assange. Επίσης το Twitter έχει κατονομαστεί ως μελλοντικός στόχος επίθεσης, λόγω της λογοκρισίας που κάνει στα έγγραφα που προέρχονται από το wikileaks.

Οι επιχειρήσεις που δέχονται τις επιθέσεις αρνούνται ότι η συμπεριφορά τους είναι ένα αποτέλεσμα της κυβερνητικής επιρροής και υποστηρίζουν ότι το WikiLeaks και ο Assange δεν έχουν τηρήσει τους όρους της χρήσης των διάφορων υπηρεσιών. Το Amazon, που για έναν χρόνο φιλοξένησε to site, είπε ότι to WikiLeaks απέτυχε να εξασφαλίσει ότι «δεν θα έβαζε τους αθώους ανθρώπους σε κίνδυνο» και η PostFinance είπε ότι ο Assange τους είπε ψέματα σε κάποιο έγγραφο που συμπλήρωσε.

Εκατοντάδες «καθρέφτες» του site ξεφύτρωσαν σε όλη την υδρόγειο και υποστηρίξουν ότι έχουν δημιουργήσει πολλά αντίγραφα του site. Ένα «κρυπτογραφημένο αρχείο» χείμαρρος, με έγγραφα περιορισμένης χρήσεως έχει διανεμηθεί ευρέως, μαζί με την υπόσχεση ότι το κλειδί αποκρυπτογράφησης θα δημοσιευθεί αν συμβεί κάποιο κακό στο WikiLeaks.

Στην Αγγλία όπου είναι προφυλακισμένος ο Assange απορρίφτηκε η αίτησή του να αποφυλακιστεί με εγγύηση, λόγω της φήμης που κυκλοφορεί για τη δολοφονία του. Ο Assange συνελήφθηκε επειδή κατηγορείται για δύο βιασμούς στη Σουηδία.