Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Πάγκαλος : Ευτυχία το Μνημόνιο

Ο Πάγκαλος ξαναχτυπά! "Ευτυχία το Μνημόνιο" - Μη παραγωγικοί ιερείς και ένστολοι
Η μπάλα πήρε και τους δημοσιογράφους
- Μικρή αναδίπλωση για τους ένστολους
- Είπε επίσης: "Η φράση όλοι μαζί τα φάγαμε" μπορεί να αφορούσε και φαγητό
'Η προσπαθεί να μας τρελάνει, ή να μας μπερδέψει. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε κάθε δημόσια εμφάνισή του βάζει στο στόχαστρο ...
και άλλη μια κοινωνική ομάδα.

Κατ'αρχήν, κι ενω η ελληνική κοινωνία προσπαθεί να χωνέψει τα ήδη σκληρά μέτρα που εφαρμόζονται και εκείνα που πρόκειται να εφαρμοστούν, είπε το αμίμητο οτι το Μνημόνιο είναι "ευτυχία για τον τόπο"¨.

"Όχι για την κακή του πλευρά, αλλά γιατί μας δίνει τη μοναδική ευκαιρία να κάνουμε ριζική αναδιάρθρωση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πάγκαλος, μιλώντας στην εκδήλωση για την απονομή των ετήσιων βραβείων επιχειρηματικότητας «Κούρος 2010» τα έβαλε και με μερίδα δημοσιογράφων και μέσων, και σε διάφορα blogs, για τη διάσταση που έδωσαν στη δήλωση του ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι παραγωγικές δραστηριότητες.

Όπως εξήγησε, έκανε τη σχετική δήλωση μιλώντας για τα κονδύλια του ΕΣΠΑ τα οποία, όπως είχε πει, πρέπει να προωθηθούν σε παραγωγικές δραστηριότητες. Και τότε είχε πει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι παραγωγικές δραστηριότητες.
Υποστήριξε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, οι ιερείς, δεν είναι παραγωγικές δραστηριότητες με την στενή οικονομική θεωρία.

"Ένα τάνκ δεν παράγει άλλο άρμα, ο μάχιμος μπορεί να είναι ήρωας αλλά δεν παράγει υπηρεσίες με τη στενή οικονομική έννοια", ανέφερε χαρακτηριστικά. Αντίθετα η επισκευή ενός αεροσκάφους είναι παραγωγική δραστηριότητα" δήλωσε και πρόσθεσε: "Ένώ εγώ μιλούσα σε θεωρητικό επίπεδο κάποιοι έδωσαν επίπεδο κουτσομπολιού".

Ο κ. Πάγκαλος ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παρέμβει στο θέμα της μισθολογικής εξίσωσης των μηχανικών της ΠΑ με τους μάχιμους. "Πρέπει να βρεθεί ο καλύτερος δυνατός τρόπος για να μην διαιρούνται σε κατηγορίες άνθρωποι με τα ίδια ιδανικά", ανέφερε χαρακτηριστικά

Ξανακούστηκε επίσης από τα χείλη του η δήλωση "όλοι μαζί τα φάγαμε" λέγοντας χαρακτηριστικά: : είτε μπορούσε να αφορούσε πραγματικό φαΐ, είτε να αφορούσε το υφιστάμενο σύστημα λειτουργίας του κράτους που πρέπει να ανατραπεί, λόγω της κρίσης που ζούμε. "Το δημόσιο δεν ανήκει στους δημόσιους υπάλληλους, ανήκει στον ελληνικό λαό", πρόσθεσε.

"Έχουμε μεγάλες κρατικές δαπάνες και λιγότερα έσοδα. Έχουμε λιγότερα έσοδα διότι δεν πληρώνουν φόρους όσοι πρέπει να τους πληρώνουν. Πληρώνουν μόνο τα κατώτατα εισοδήματα και οι μισθωτοί. Οι δαπάνες του κράτους αφορούν κατά 65% σε μισθούς, ημερομίσθια και συντάξεις, κατά 20% σε τόκους χρεολυσίων και κατά 15% σε λειτουργικές δαπάνες. Έχουμε πολύ μεγάλο κράτος, πολλούς δημόσιους υπαλλήλους, πολλούς φοροφυγάδες. Το κράτος στηριζόταν στο ρουσφέτι".

Και συνέχισε: "Ασφαλώς δεν έχουμε όλοι ίση ευθύνη. Άλλη είναι η ευθύνη του μικρού φοροφυγά που δεν κόβει απόδειξη, άλλη του μεγάλου φοροφυγά. Άλλη η ευθύνη του πολίτη που διαπραγματεύεται την ψήφο του για μία θέση στο δημόσιο και άλλη η ευθύνη του πολιτικού που την εκμεταλλεύεται. Άλλη η ευθύνη της ιερόδουλου και άλλη η ευθύνη του μαστροπού Η κρίση που ζούμε πρέπει να οδηγήσει σε ανατροπή του υφιστάμενου συστήματος".

Από το NewsIt